Foto: Priit Grepp
Inimesed
16. juuli 2015, 11:31

Mare Väljataga: appi, kui head me olime!

"Käisin kuni 7. klassini lastemuusikakoolis. Sealne solfedžoõpetaja küsis tihti: "Mare, kas sa jäädki sellise karuhäälega laulma?" Aastatega on mu hääl veelgi madalamaks läinud. Praegu, kui Otsa-kooli ansamblilaulu tunnis mõni bass parajasti puudub, pole probleemi tema partiid laulda," naerab staažikas lauljatar ja muusikapedagoog Mare Väljataga (58).

Lugupeetud lauluõpetaja saab sel suvel puhata vaid mõne nädala, sest juba teist kuud käivad Birgitta festivali galakontserdi "Passion of Broadway" proovid. Mare juhendab ekstra selleks kontserdiks Otsa-kooli noortest lauljatest kokku pandud festivalikoori.
Ta on väga rahul, et õpilased saavad festivalil hea kogemuse. 

Koolid on neile, kes õpetust vajavad
Noori lauljaid vaatab igapäevaselt värskete häältega töötav muusikaõppejõud ka telest, näiteks meeldib talle väga superstaarisaade. "Ma tõepoolest usun, et sellised ürgse andega inimesed on olemas, kes pole kunagi muusikat õppinud, astuvad vaid tänavalt majja, kus parajasti käib laulusaate konkurss, ja võidavadki. Üks tuntud muusik, samas ka õppejõud, on ühe oma eriti andeka õpilase kohta öelnud: "Ainus, mida püüdsin teha, oli teda võimalikult vähe õpetada"," muigab Mare. Ta ütleb, et koolid ja õpetajad on nende noorte jaoks, kes õpetust vajavad. Tal on veidi kahju, et hakkas saatesarja "Eesti otsib superstaari" seekord liiga hilja vaatama ja jõudis näha ainult paari viimast saadet, ka järelvaatamiseks polnud aega. Mare oli aga nähtuga väga rahul. "Jüri Pootsmann meeldis mulle väga. Ta ongi üks neist ürgsetest annetest!" on õppejõud rõõmus.

Kuidas tuntud laulupedagoog jõudis otsusele üksi lapse saada, mida ta kasvatab oma aias ja millised on tulevikuplaanid muusikas, loe juba värskest ajakirjast!