Foto: Ekraanitõmmis
Maailm
15. juuli 2015, 22:04

Moslemid said oma Tinderi (3)

Kui tutvumisrakendus Tinder lööb laineid lääneriikides, siis nüüd on ka moslemid saanud oma tutvumisrakenduse, mis aitab ka moslemitel onlines deitida.

MyDiaspora nimelise rakenduse lõi Venemaa iduettevõtja Arsen Kazibekov ja selle abil saavad mehed ja naised onlines kohtuda islamitavadele vastavalt.

Kazibekovi sõnul on rakendusest abi ka riikides, kus on lubatud mitmenaisepidamine, kuna selle abil saab endale leida ka lisanaise.

Erinevalt Tinderis pööratakse MyDiasporas suurt tähelepanu kodakondsusele, haridusele ning ka uskumustele ning rakenduse privaatsusseaded on väga ranged, kuna kasutajate nimed ja näod on peidetud.

Omapärane on rakenduses veel ka see, et kui kahe rakenduse kasutaja vahel algab vestlus, siis avaneb rakenduses vastav aken, mida naissoost MyDiaspora kasutaja saab kutsuda jälgima ma isa või vanema venna.
"Potentsiaalset abikaasat ei valita mitte välimuse ega isiklike omaduste põhjal, vaid sotsiaalsete tegurite nagu rahvuse, usu ja klassikuuluvuse põhjal," ütles Kazibekov.