Kaido HöövelsonFoto: ARDO KALJUVEE / KROONIKA
Inimesed
25. juuni 2015, 09:57

Kaido Höövelson õpib laevakapteniks!

Endine sumomaadleja Baruto ehk Kaido Höövelson (30) hakkas täitma üht enda ammust unistust. Mees plaanib teha väikelaevajuhi paberid. 

Üllatuslikult selgubki, et merega on Barutol seos juba väga kaugest minevikust. Ta on elukutseline madrus. Selle ameti omandas ta Kunda keskkoolis merehariduskallakuga klassis õppides. Ka tema sportlasenimi Baruto on seotud merega, tähendades tõlkes Balti merd – selle nime pani Kaidole treener. “Meri on mind alati tõmmanud. Käisin merendusekallakuga koolis Kundas ja pärast seda läksin judo pärast Audentesesse. Pärast keskkooli õnnestus mul kuu aega Eesti mereakadeemias käia, aga siis võeti ära Jaapanisse,” räägib Kaido oma valikutest.

Laevajuhi paberid tahab Kaido vähemalt esialgu ära teha nii-öelda igaks juhuks. “Kunagi ei tea, milleks neid vaja võib minna,” ütleb ta. “Esialgu on see selline vaba aja veetmise viis.”

Kaido on ka päästeliidu patroon ning osaleb seetõttu vahel merepäästeõppustel, nii et iial ei või teada tõesti. Igal juhul on Kaidol hea meel, et üks unistus saab taas teoks. Suuri plaane mees ei tee, pigem liigub tasapisi oma unistuse poole. “Sealt lihtsalt hakkab pihta. Minu jaoks on praegu see lihtsalt huvi. Eks vaatab, mis edasi, kas kasutan neid pabereid ka töö tegemiseks.”

 

Pikemat lugu loe ajakirja Naised 25. juuni numbrist!