Foto: Aldo Luud
Inimesed
12. juuni 2015, 07:00

Näonahk siledaks searasvaga (1)

Tänu ökovaimustusele on searasv kosmeetikatööstuses jälle moes. Virginia farmer James Henderson teeb searasvast näiteks tervet sarja kosmeetikume kreemidest tahke parfüümini, modernfarmer.com.

Kõige lihtsam on aga näole määrida puhast searasva, mida Daily Maili ajakirjanik Sarah Chalmers neli nädalat tegigi.

Esimesel õhtul möksib Sarah palged tavapärase niisutava kreemi asemel searasvaga kokku. "Hais paneb kõhus keerama – täpselt nagu lihakarni põrand – ning eeldan, et ärkan järgmisel hommikul vinnilisena."

Kuid Sarah’ üllatuseks ei juhtu öö jooksul midagi hullu. Ka nädala jooksul ei tuvasta ta märgatavaid muutusi peale selle, et kätepesuks kulub kõvasti seepi ja padjapüür on rasvane. Ent kolmandal nädalal märkab Sarah, et meigi pealekandmine on ootamatult lihtsaks muutunud.

Neljandaks nädalaks on ta veendunud: nägu on searasvarežiimil särama löönud ning kortsudki veidi vähenenud. Ka nahaanalüüs kinnitab, et kortsud on kahanenud 10%, ihu punetus aga lausa 43%. Kuid laienenud poore on juurde tulnud.

Dermatoloog dr. Anita Sturnham oletab searasva imelist mõju kommentaarides, et Sarah võib kannatada nahka kuivatava ja punetust tekitava nahapõletiku rosaatsea käes. "Aga et searasv tekitab barjääri, ei lähe niiskus enam kaotsi."