Foto: PantherMedia / Scanpix
Maailm
11. juuni 2015, 15:55

PISTETI POKRI: tutvumisportaalis oli 2,7 miljonit kasutajat, neist üks naine! (1)

Kohtamas käimine ei ole kerge, kas pole? Väljas käimine, võõrastega tutvumine ning nendega rääkimine võib olla ebamugav, piinlik ja lausa kohutav.Õnneks on tutvumisportaalid aidanud vabaneda katse-eksitus meetodist, leidmaks inimesi, kellega meil on sügavam isiklik side või kes vähemalt tundub see õige, kuid isegi internetis võivad peituda ootamatud karid.

Siin on üks hoiatava lugu sellest, miks tasub olla ettevaatlik teenuste eest maksmisel. Tutvumisportaali Sakuri vedajad petsid kasutajaid, sest lehe 2,7 miljonist kasutajast oli naine vaid üks. Ülejäänud "naised", kellega mehed veebis suhtlesid, olid palgalised töötajad.

Lehel Sakura suhtlesid töötajad liikmetega (mängiti naisi), meelitades neid teenuse või liikmelisuse eest maksma.

Kuigi algselt ei tundu see suurima probleemina, kasutavad sellised lehed tihti pilte ja profiile, mis on võetud teistest tutvumisportaalidest ilma loata.

Politsei võttis petturid vahi alla.

Sellele vaatamata kulutas üks kasutaja portaalis väidetavalt umbes 13 miljonit jeeni. Kokku teenis leht NHK andmetel 2012. aastal üle 10 miljardi jeeni (u 71 miljonit eurot). Võib arvata, et summa on tänaseks kasvanud.

Koos selliste lehtede kasvuga on Jaapanis vastuvõetud uusi seadusi, mis sellise seadusevastase tegevuse keelavad. Kahjuks ei ole see täielikult lõpetanud taoliste lehtede tekke.

On selge, et interneti kasutades tuleb olla ettevaatlik – näiteks vältida SourceForge'i ja mitte jagada oma pangaandmeid tundmatutesse kohtadesse. Sellegipoolest on lihtne langeda pettuste ohvriks.