Suhted
6. juuni 2015, 08:00

ÕHTULEHE VIDEO | RINGKÄIK SEKSILELUDE MAAILMAS: kuidas käib äri erootikapoes? «Pervertidele näitame kiiresti ust!» (25)

"Mehed ei häbene uurida, mis võiks partnerile hästi peale minna. Naised mõtlevad aga rohkem iseendale," kirjeldab kahe suure kliendigrupi olulisemat erinevust kolme seksitarvete kauplust haldav Kristina Valing. "Meesterahvas tuleb ja ütleb: ma hetkel endale väga ei mõtle, aga tahaks naisele midagi head. Romantilise hingega on nad!" 

Oma soovidega on härrad aga enamasti hästi kursis. "Mehed sammuvad otse huvipakkuva kauba juurde. Naised aga ei tea sageli ise ka täpselt, mida tahavad," paljastab Kristina Valing teise tähelepaneku soopõhisest käitumismustrist erootikakaupluses.

Kui poodi satub paarike, paljastub eredalt suhte dünaamika, kus tavaliselt kehtib reeglipära – lõpuks jääb peale temakese tahe. Juhtub sedagi, et seksilelude kauplusse satuvad kaks silmanähtava vanusevahega inimest. "Ükskord tulid ema ja tütar koos. Nad valisid kinki tütre sõbrannale," mäletab poemüüja Aune. 

Laupäeviti käiakse müüjaga juttu ajamas 

Kohe vasakul kätt sissepääsu kõrval ehib poeruumi väljapanek "50 halli varjundi" temaatikaga. Silmasidemed, piitsad, käerauad. Populaarne teos on juhatanud paljud Eesti inimesed sado-maso­maailma lävele. "Massipsühhoosi märgata ei ole, aga huvi vastava atribuutika suhtes on kindlasti suurenenud! Ja näiteks silmaklappe võib magamisel kasutada kogu aeg," õpetab Valing.

Ometi olevat paljudele oluline, et tooted oleksid just "50 halli varjundi" kaubamärgiga.

Paar aastakümmet kodumaises seksikaubaäris tegutsenud Valing küsib, millised on reporteri kogemused intiimmänguasjadega. Tunnistan, et pole erilist tõmmet tundnud, sest kõik klapib naturaalseltki. "Seda räägivad nad kõik, et naturaalselt!" muigab ta targalt.

Väike-Ameerika tänava erootikapoe müüjal Stellal on ses ametis ligi 15aastane staaž ja ta on kohanud hoopis isemoodi suhtumist klientide poolt: kuidas sa saad meelast kaupa müüa, kui ise pole proovinud? Stella lükkab kindlalt ümber levinud stereotüübi: töötad seksipoes, järelikult oled kõrgendatud ihadega! Pervertide ja pealetükkijate suhtes kehtib aga poes range poliitika: uks on sealpool! "Eriti kui tullakse küsima materjali alaealiste kohta."

Stella on märganud, et nädalavahetustel ja eriti laupäeva õhtuti avastavad inimesed ühtäkki oma hingelise ja ihulise üksinduse. Lahendus? Tulla seksipoe müüjaga juttu puhuma.

Meie võtame aga jutuks tehnilise progressi vibraatorite ja muude mõnuvahendite maailmas.

Kui vanasti tegid sortimendis ilma ebameeldiva aroomiga kunstmaterjalidest vibraatorid ja dildod, siis moodsa aja mänguasjad on tehtud meditsiinilisest silikoonist. "Uus trend on vibraatorid paaridele – üheaegseks nautimiseks," täheldab Valing.

Samuti on populaarsed anaallelud. Siin tuleb mängu ka meditsiiniline aspekt: mehe eesnäärme masseerimiseks ja stimuleerimiseks sobib sedalaadi toodang imehästi.

Üsna hästi lähevad kaubaks ka daamide tupelihaste treeninguks mõeldud kuulikesed. "Meeste eelistused on ju teada: mida kitsam, seda parem!" möönab Valing.

Toote värv on oluline, väga menukas on roosa

Sobiva riistapuu valimine on delikaatne protsess.

"Mõned naised tulevad mehele asendust otsima, kui enam ei saa," selgitab müüjanna.

Teinekord öeldakse kohe otse: mu mehel on väike riist, kas teil leidub siin midagi käepärasemat?

Sedasorti osturetki harrastavad naised tavaliselt üksinda, mitte partneriga. Valing pillab põhjuse, miks mehed kunstriistade suhtes pisut distantsi hoiavad: härrad kardavad, et äkki harjutakse suurusega ära.

"Toote värv on oluline, väga menukas on roosa," teab Stella.

Kuigi leidub ka mustasid ja pruune eksemplare. "Loomulikult on naisi, kes unistavadki mustast mehest!" teab ta.

Tänapäeva vibraatorid erinevad tehnilistelt võimalustelt oma paari aastakümnetagustest eelkäijatest nagu öö ja päev. "Mõnel on kuni 12 režiimi," tutvustab Valing.

Kas aga seda tuleb tihti ette, et õnnetu mees otsib lohutust kunstvagiinast? "Meil on ju nii paju üksikuid mehi!" hüüatab Valing ja kinnitab, et teadjamad kliendid on pornonäitlejate intiimsete kehaosade põhjal loodud toodanguga hästi kursis.

Püsikundede näod on suisa pähe kulunud. "Mõni meesklient vahetab nii palju partnereid ja käib kogu aeg poes, et mõtled küll: kas ta muud ei tee, kui ainult seksibki?" muigab Valing.

Eestlased on tema kinnitusel endiselt suhteliselt hinnatundlik rahvas. Kuigi ühe puu järgi ei saa hinnata ka alatasa poodi sattuvaid põhjanaabreid. "Mõned eelistavad kallimaid kaubamärke. Ja siis on mingi osa soomlasi, kes tahavad saada kõike võimalikult odavalt ja on vist valmis kogema mida iganes, kui tehing on soodne."

Vahel on sobimatu eksemplar ka tagasi toodud. Seni, kuni riistapuud pole kasutatud, võtavad poodnikud kauba tagasi.