Raivo E. TammFoto: Daisy Lappard
Inimesed
4. juuni 2015, 10:06

Raivo E. Tamm: ilmselt on mul kapifännid

Raivo E. Tamm on mänginud lugematutes etendustes ja andnud oma hääle mitmetele multifilmitegelastele, sai alles sel aastal oma elu esimese teatripreemia. 

Selle pühendas vabakutseline näitleja oma esimesele leivaisale Eino Baskinile, kes ei saanud eluajal ühtki ametlikku tunnustust, kuid oli rahva seas palavalt armastatud. Muigamisi lootis ka Raivo, et pääseb preemiata. "Eks mul ikka oli kibestumust sellepärast. Ma isegi mõtlesin, et äkki õnnestub olla elu lõpuni Eesti teatri persona non grata. Läks teisiti," sõnab ta.

Preemiatega või ilma, on Raivol oma koht Eesti rahva mälus olemas. ETV teleseriaali "Õnne 13" Allan Petersoni on Raivo mänginud juba aastast 1993. Ikka ja jälle juhtub, et keegi teda kusagil Allaniks kutsub. "Tegime Arvo Kukumäega Värskas etendust. Sõitsime ringi ja ta näitas mulle oma kodukohta. Külastasime tema klassivendi. See oli selline Eesti viimane nurk Vene piiri ääres. Oli tunne, justkui oleks pärast seda talu juba Venemaa. Kui me tema klassivenna õue peale sõitsime ja autost välja tulin, hüüatas vana-vana memmeke üllatunult: "Allan!"" meenutab Raivo üht juhtumit.

Kui aga uurida, kas fännid talle ka kirjutavad ja tervisi saadavad, jääb Raivo vaikseks ja ütleb tüki aja pärast, et fänne tal ei ole. "Mitte kunagi pole mul fänne olnud." Näitleja seletab seda põhjusega, et ta on ju mänginud aastaid nn Eesti esijobu rolli – keegi ei julge avalikult tunnistada, et on jobu fänn. “Ilmselt on mul kapifännid." 

Pikemat lugu Raivo E. Tammega loe ajakirja Naised 4. juuni numbrist!