Ilu ja mood
3. juuni 2015, 10:10

Kaubamaja: suvemood toob viis mängulist trendi (3)

Alanud suvehooaeg toob mängulise moe, kus esile tõusevad heledad pastelsed toonid ja liivakarva beež, kontrastiks erksad värvid ja lillemustrid ning aegumatu teksakangas. Kaubamaja ajakiri Hooaeg koostas ülevaate peamistest suvistest moesuundadest, mille juurde sobitatakse julgelt nii tosse, tenniseid, platvormsandaale kui ka rannaplätusid.

"Suvel jätkuvad põhilised kevadtrendid, rõhk on pastelsetel ja liivatoonidel ning lillelistel mustritel ja kirgastel värvidel," rääkis Kaubamaja turundusdirektor ja ajakirja Hooaeg peatoimetaja Britta Ratas. "Uuema suunana on üsna jõuliselt moepilti sekkunud liivakarva beež ja tõeline teksamaania. Jalatsimoes ei ole juba pikka aega mugavus nii selgelt esile tulnud, kleidiga kantakse nii tosse kui tenniseid ning moodsaimad sandaalid on sel hooajal platvormtaldadega," lisas Britta Ratas.

Suvises meestemoes on lisaks klassikale palju lillemustreid ning meretemaatikast inspireeritud punast. "Julgeid meesterahvaid võib sel hooajal näha pealaest jalatallani lillemustris või hoopis punastes toonides," julgustas Britta Ratas. "Kes peab punasesse või lillelistesse kangastesse riietumist liiga julgeks sammuks, võib alustada mõnest trendikast aksessuaarist, näiteks punastest mokassiinidest," lisas ta.

Kaubamaja ajakirjas Hooaeg ilmus viis värskeimat suvetrendi – vaata, millised värvid ja mustrid on sel suvel moes.

Populaarsed pastelltoonid

Suvel on oluline, et värvid aitaksid ka jumel paremini esile tulla. Selle suve moodsaimatel kangastel on pastelltoonid, nagu kulunud roosa, õrn virsikutoon ja sirelililla. Moepildil on tagasi ka retrohõngulised laiad püksid ja jakid, mis koos õrnade toonidega kuuluvad selle hooaja lemmikute hulka.

Aegumatud lillemustrid

Juba mitmendat hooaega kuulutavad suve saabumist suured ja väikesed lillemustrid. Sel korral on õiemustrid realistlikumad, sageli on neil ka perforeeritud kuju. Moodne on riietuda üleni õiemustrisse, kandes pükste peal kleiti või kleidi peal rikkalike lilledega jakki.

Krõbedad kõrbetoonid

Nomaadile omane liikuv eluviis ja kõrbekuningannalik välimus on selle suve parim kooslus. Kihiti sätitud liivatoonid ja avarad lõiked kannavad endas lohakat elegantsi. Rännakud linnatänaval, rannaliivadel või suvepidudel eeldavad praktilisi aksessuaare alates mahukast õlakotist kuni efektsete kuid samas mugavate sandaalideni.

Teksamaania

Möödunud kümnendite teksamaania on populaarne ka sel suvel. Igapäevasest kangast on saanud multifunktsionaalne töölt-peole-rõivas, millele lisavad elegantsust kontsad.

Kirkad suvetoonid

Erksad värvid ilmuvad suviti ikka moepilti. Sel hooajal kombineeritakse silmapaistvaid toone looduslikega, see lisab mängulisust. Puhtad värvid, kontrastid ja lõbusad mustrid sobitatakse julgelt erinevate valgete toonidega.