pluus- H&M, seelik- New Yorker, kaelakee- HouseFoto: Mirko Aus
Väike moeajakiri
2. juuni 2015, 13:44

PAHUPIDI KEVADMOOD: Lillede asemel ühevärviline hall

Õues on kõik iga päevaga aina rohelisem ja õitsevatest lilledest värvikirev, aga mina panen end riidesse... üleni hallilt. 

Tegelikult on asi selles, et eelmisel nädalal käisin paariks päevaks Brüsselis, kuid ei jõudnud seal oma riietust üles pildistada. Ei jäänudki muud üle, kui eile samad riided selga panna ja pildid hoopis Tartu botaanikaaias klõpsida. Kusjuures tulemus tuli hoopis selline, nagu oleksin mõnes eksootilises džungis. Brüsseli pildid oleksid vast üleüldiselt hallimad, see linn on lisaks imeilusale barokkarhitektuurile täis igasuguseid igavaid kontorihooneid!

Kõigist kaheksast riideesemest, mille ma Brüsselisse kaasa pakkisin, olid vähemalt neli hallid või musta-valge kirjud, nii et pidin loominguline olema. Kahe halli värvi asja koos kandmine tundus algul veider ja kuidagi liiga üksluine, aga ma arvan, et see erkkollane kaelakee päästis mu. Lisaks on need halli erinevad varjundid (Kas te vihkate ka seda väljendit sama palju kui mina?) ja noh, üks hall T-särk teeb kõik alati paremaks.

Tegelikult ongi selline üleüldisele lilleeufooriale vastandumine huvitav ja ehk aitaks just üleni hallidesse toonidesse riietumine "hallist massist" eristuda? Hall on nii universaalne värv, peaaegu nagu must või valge, et seda ei tasu karta. 

Nagu see riietuski näitab, loovad meeleolu õiged aksessuaarid ja põnevad tekstuurid. Mu seelikul on peal väikesed värvilised träpsud ja pluuski pole tuimalt hall. Nagu öeldud, siis kogu riietuse seob kokku see värviline kaelakee, mille võiks vabalt asendada näiteks fuksiaroosade huulte, silmapaistvate päikeseprillide või mõne huvitava peaaksessuaariga.