Kogu see valik on veider ja kindlasti õllemaailmast eriti head pilti ei anna. Ja vigu on siin ikka palju, näiteks: kõik kes teemaga on rohkem tegelenud, teavad et IBU ei näita suurt midagi ja topelt ipa ei tähenda kuidagi topelt mõrudust. Rohkem humalat võib tähenda hoopis näiteks rohkem puuviljasust või rohkem marjalisust (olenevalt humala profiilist). Ja kui jutt on Topletnelsonist, siis tegu pole ühe humala õllega (vihje: seal on ka Magnumit, mis annab just mõrudust, Nelson ise ei ole väga mõru). Õllesommeljee võiks rohkem erinevat õlut proovida ja asjadega ikka paremini kursis olla :)
IBU arvutamiseks on olemas väga lihtne valem ja kui valemi järgi IBU näitaja on üle saja, kas siis sellist õlut ei tohigi õluks nimetada. Juba aastaid on seda jooki üle 100 IBU tehtud ja kangemad isendid on kandnud lausa neljakohalist IBU väärtust. Inimene pidavat eristama kuni 150 IBU. Asi lihtsalt selles, et see nn kuni sajani tabel on ajale ammu jalgu jäänud.
IBU skaala on 1-100. See, et mõned pruulikojad ajavad noortel hipsteritel päid segi 100+IBU õlledega tähenda, et see veel tõsi oleks. Aga kogu artikkel on kena A. Le Coqi turundus.
Kergelt ühekülgne ja igav valik - miks mitte mõnda Imperial Stouti naistele pakkuda? Lettidelt leiaks neid kodumaistelt tootjatelt küll. No ja samas Peäske tõsiseltvõetavus ja sõltumatus sel alal... Njaaaah... Muuseas. Paar terminoloogilist pisiparandust. IPA = India Pale Ale ja IBU = International Bitterness Unit.
millest selline kesine ja ühepoolne õllevalik?? See et Peaske on olnud mitmed aastad ALeCoq õllede promootoriks?? Sorry, kuid see on liiga läbipaistev reklaamitrikk.
KOMMENTAARID (11)