Liisi KoiksonFoto: Priit Grepp
Inimesed
14. mai 2015, 08:38

Liisi Koikson õpib austusest kallima vastu rootsi keelt

Vahepealsed aastad Londonis õppinud Liisi Koikson kolis koos rootslasest kallimaga Eestisse. Ka oma ühist tulevikku näevad mõlemad just Eestiga seotuna. 

Londonis kohtunud Liisi ja Christian on koos olnud üle kolme aasta, Eestisse kolisid nad möödunud aasta lõpul. "Mulle meeldib, et Christian ei karda olla õrn," kiidab Liisi armsamat. "Vahel mehed häbenevad avalikus kohas õrnust välja näidata. Ei pea olema piinlik oma kallile kaaslasele kätt põlve peale panna ja uhkusega näidata, et oleme koos."

Tulevikuplaanidest rääkides ütleb Liisi, et elu ette ei tea, aga kui läheb laste saamiseks, on lihtsam nad Eestis üles kasvatada. Siin on rohkem ruumi ja parem elukvaliteet, loodus on lähemal isegi Tallinnas. Ka Christian kiidab Eestit kui võimaluste maad. "Siin on huvitav elada, saab luua ja teha paljusid asju, mis Rootsis on ära tehtud. Seal on turg küllastunum ja inimesed juba igal pool ees," kirjeldab Christian.

Praegu naudivad mõlemad väljavaadet tegeleda sellega, mis on südamelähedane. Christian avab Tallinnas peagi oma suvekohviku ja Liisi ootavad ees uued muusikaprojektid. "Meil on kohanemisperiood. Mulle on kõige tähtsam, et Christian end siin hästi tunneks, sest tema on ju võõras riigis ja eesti keel on keerukuselt tabeli tipus," on Liisi veidi murelik. Kodune keel on Liisil ja Christianil inglise keel, aga austusest kallima vastu õpib Liisi vaikselt ka rootsi keelt. 

Pikema loo leiad ajakirja Naised 14. mai numbrist!