Foto: Vida Press
Ilu ja mood
13. mai 2015, 11:27

7 asja, mis hävitavad su juuksevärvi!

Ilmselt on paljud tähele pannud, et kaunis juuksevärv ei püsi juustel kuigi kaua ning võib kõigest paari nädalaga muutuda nii koledaks, et tahaks kiharad üldse mütsi alla peitu panna.

Tuleb välja, et tegelikult ei peagi midagi erilist tegema, et oma juuksevärvi kahjustada. Väidetavalt võivad värvile karuteene teha ka täiesti tavalised asjad, kirjutab Ameerika Cosmopolitan.

1. Vesi - kuigi tegelikult räägitakse, et šampoon on see, mis juuksevärvi tuhmistab, siis tegelikult teeb seda ka vesi.

2. Tugevad juuksehooldusvahendid - need tekitavad juustele kihi, mis tõmbab enda külge kõikvõimalikku mustust, mis muudabki juuksevärvi koledaks.

3. Juuste agressiivne hooldamine - kui panna juuksed pidevalt tugevasse krunni või hobusesabasse või neid liiga karmikäeliselt kammida, kahjustub kokkuvõttes ka juuksevärv.

4. Kuumad juuksehooldusvahendid nagu lokitangid jms.  - need kahjustavad juuksepinda ning mida kahjustatum on juuksepind, seda rohkem imab see vett, mis omakorda võtab värvilt värskuse ja elujõu.

5. Juukselõikustega koonerdamine - kui katkisi juukseotsi maha ei lõika, siis näeb juuksevärv otstes hoopis teistsugune välja kui pealael.

6. Palsami mitte kasutamine - palsam aitab hoida juuksevärvi värskena.

7. UV-kiirgus - päikesekiirgus pleegitab juuksevärvi.