Blogid

Reportaaž pronkssõduri juurest ehk Mis seal tegelikult toimus (179)

LISA KOMMENTAAR

sasa25. mai 2015, 15:34
Pole muud öelda, kui lustimaa on punane lammas.
Kellele mida..25. mai 2015, 12:48
Sõjaväekalmistu lällamine on venelastele sama kui Eesti Rahvale okupatsiooni aegsed Laulupeod!
Ursula21. mai 2015, 13:05
Mis teeb ühe sadistist hullumeelse (Stalin) teisest sadistist hullumeelsest (Hitler) paremaks? Mida Eesti ja eestlased Vene okupatsioonist ja selle siiani jätkuvast jäledusest head on saanud? Mina küll ei oska ühtki näidet tuua.
Ursula21. mai 2015, 13:05
Mis teeb ühe sadistist hullumeelse (Stalin) teisest sadistist hullumeelsest (Hitler) paremaks? Mida Eesti ja eestlased Vene okupatsioonist ja selle siiani jätkuvast jäledusest head on saanud? Mina küll ei oska ühtki näidet tuua.
G20. mai 2015, 08:43
Elagu Aljoša ja rahu sõjas langenutele!!!
naisuke20. mai 2015, 07:01
...akstepteerida. Viguleiab ikka, aga et ühes sõnas mitu viga, tuleb siiski harva ette...
G20. mai 2015, 08:39
Selline mulje jääb, et ainult tähenärijad ongi siin Eestis või sellised põmmpead kes mitte millestki aru ei saa - isegi sellest kui ka ise eriline kirjaoskaja pole.
jajah18. mai 2015, 08:53
see on venelaste austuseavaldus Putinile. Mida neist sõjarditest ikka tahta. Neil on ju idenditeet.
Pole vaja teha nägu, nagu usuksime venelaste toetust Eesti riigile või ükskõik millisele riigile, neil pole muud kui sõda ajus.
Juku15. mai 2015, 09:12
Kehtib eesti vanasõna.Sööda hunti palju tahad ,see vahib ikka metsa poole.
Radist14. mai 2015, 19:02
Õpetan teid veidi, Kui tahate Katsi blogiajalugu näha, klikkige Ctrl+A. Kas läks kogu txt siniseks? Tubli Nüüd otsige vasakus ülanurgas üles full history. Kustutamise eelselt näetegi kogu tramburaid :))
telefonist14. mai 2015, 20:15
Mida sa radist sonid siin?
Polügrafist N. Polügrafistafitš14. mai 2015, 23:03
Ei tööta kahjuks ja ei näe ajalugu... Mis ma valesti tegin? :(
nihilist14. mai 2015, 23:44
Ei midagi, radist paneb segast. Ctrl+A lihtsalt valib kogu teksti. Aga Õhtulehe lehe peal mingit full historit pole kunagi olnudki, siin on ikka eestikeelsed lingid ja tekstid.
Fekalist...15. mai 2015, 01:47
... on üks jube hea laul, riimub idealselt. Artist on Meie Mees. Perfect match
kolumnist15. mai 2015, 08:41
Kuite järgi ei jäta, panen teid kõiki laulu sisse.
pacifist15. mai 2015, 08:43
Internet on ammendamatu15. mai 2015, 12:14
Aastakümneid me kolhoosis olin ma kui üldnarkoosis, oi-oi-oi
külast linna, linnast maale teisaldasin desekraane, oi-oi-oi
pumba juures olla tore, ainult lõhn on hirmus kole, oi-oi-oi
ärge öelge mulle sibi, fekalist on minu nimi, oi-oi-oi
Fekalist,fekalist,fekalist, olen uhke, et pole tankist
tuleb sõda,tankist surma saab, aga minust läeb mööda granaat.
Fekalist,fekalist,fekalist, olen uhke, et pole artist
teatrist kinga ju näitleja saab, aga mind vaja on kodumaal!
Ära lõppesid kolhoosid, vabanesin üldnarkoosist, oi-oi-oi
Eesti riigis pole paha,teenida võib palju raha, oi-oi-oi
Ettevõtja füüsiline olen ma ja pole ime, oi-oi-oi
iga riigigkorra ajal fekalisti ikka vaja, oi-oi-oi
must14. mai 2015, 17:39
Aga mina ootan Katrinilt juba lugu neegritest.
julge pilk14. mai 2015, 01:38
lust on kõige naljakam siis, kui ta püüab olla eriti kujundlik ja väljendusrikas.
enam-vähem samal ajal, kui ta siin impeeriumi tagaigatsejatele poeb, käib ta selle impeeriumi vastu võidelnud lagle parekiga ekskursioonil patarei vanglas. ja märkab üllatust teeseldes lagle silmis julget pilku. patare seinale paigutatud mälestustahvlit nimetab ta autahvliks. rinnas tolkneb tal mingi kollane lint, mis meenutab koloraadode linte...
nii nagu ta kõikus keski ja reformi vahel, nii kõigub ta nüüd putinistide ja rahvuslaste vahel.
Elts13. mai 2015, 23:01
Katsile ja teistele teadmiseks,et ELiidu päev ongi 9 mai,kuid Kats peaks mäletama ,et välismaal ei tähistada võidupüha üldse.Olen kuulnud,et õige võidupüha on 8 mai,mitte 9 mai,mida Venemaa ja venemeelsed tähistavad.Eks sai ise ka Katsile fb vahendusel vihje antud,et mingu 9 mail sõjaväekalmistule ja ime,et ta läkski sinna oma operaatoriga.)Ma arvan,et Kats oma operaatoriga olid ainukesed eestlased,kes seal olid.:)Mina isiklikult ja minu suguvõsa seda püha ei tähista ja kui aus olla,siis Eestile see võidupüha ei tähendanud midagi 1945 aastal,sest EV okupeeriti NLiidu poolt,mida Eesti kogukond ei tunnista siiani ja mille tagajärgi kannatab Eesti siiani.Kui EV ei oleks olnud okupeeritud,siis EV oleks elu nagu Soomes ja eestastel ei oleks kiusatust parema elu taseme poolest minna elama ja tööle võõrsile!
kurr13. mai 2015, 14:50
seoses tänase loetuima artikliga meenub mulle, et lust oli vist esimene telereporter, kes ilmus pärnu mnt. maja ees lebavast tundmatu mehe laibast lugu tegema. teistes telekanalites tegelevad taoliste teemadega tavaliselt meesreporterid...
msi12. mai 2015, 18:12
lust ei korda oma juttu kunagi eesmärgiga eelnevat arusaamatut juttu selgitada. kordamise põhjus on puhtpragmaatiline. pole kunagi varem näinud teda nii produktiivsena nagu praegu, lausa mitme inimese päevatöö. kui nihilist avaldas elver loho kirjatöö, siis astus seal protestiga üles indrek meltsas, kes nõudis loho kirjutise eemaldamist. oma sõnavõtu lõpetas ta liigutava tõdemusega, et loho kirjutis on aasmäele solvav, sest ta ei saa ennast kaitsta. 1 vaimukas kommenteerija hindas seda meltsase fraasi kõrgelt ja järeldas, et tegemist on väga vilunud kõne- ja sulemeistriga. ei jää evelin ilvese raamat viimaseks kirjatööks, kus kaanel on ainult 1 autori nimi, aga...
Katsi paradoks12. mai 2015, 23:32
Ma suisa füüsiliselt kujutan ette, milline tung katsil on muukida lahti nt msi IP aadress. Või veel hullem: Detroidi oma. Lugu nõnda, et Katsi sellega ähvardab kriminaalmenetlus ja lisaks talle veel ÕL-i... isikuandmete träkkimine on träkitav + see väga taunitav
Nii ebaõiglane...13. mai 2015, 00:16
...kui see ka ei tundu, aga sama paragrahvi alla läheb ka õnnetu toimetaja, kes pahaaimamatult isikuandmetega liputas. Kurb, aga tõsi. Kriminaalasi.
Hea idee13. mai 2015, 01:54
Äkki saadaks Andnekaitseinspektsiooni ÕL-i blogimajandusse auditit tegema. Need trahvid ja ebameeldivused on päris ... karmid. Kulla sõbrad msi, Detroit jne. Mis te arvate? Kas võtame endale öördaja ambivalentse roll?
Radist13. mai 2015, 18:17
IP jälitamine pole hea mõte. Nimelt saab niiviisi välja peilida ainult kommentaari edastuskoha serveri. Klikkimiskohti on tuhandeid. Et liikuda edasi kommentaatorini, tuleb analüüsida tema erinevailt aadressidelt edastatud tekste. Arvestama peab nii käekirja, kui tahtlikku moonutust. See kassi ja hiire mäng teeb küsitavaks kogu ajakulu. Katrin Lust seda kunagi küll tegi (blogikirjeldus), kuid tulemust see eriti ei andnud.
.
Et nüüd jutt näiteta ei jääks, vaadake mu eelmist kommentaari
/Katrin Lust üllitas samal teemal veel ühe sõnavõtu 15:41/
detroit13. mai 2015, 21:07
Nagu Radistki, ei pea ka mina IP-aadressi teadasaamist eriliseks töövõiduks. Aadress võib ju olla, aga võib-olla tallas klaviatuuril "umnõi kot"? Lisaks tundub mulle alatihti, et varastan altvanamehe ilma paroolita wifit...
Kohtupraktikat ja Autorollo juhtumit meenutades ei tähenda isegi Riigikogu parooliga arvuti, et sealt tehtud rahaülekanded tegi keegi Keitus-Rosimannus .
Olen ka varem siin maininud, et igasugusel ülekuulamisel saab kõikidele küsimustele olla vaid kolm vastust: ei tea; ei mäleta; ei pööranud tähelepanu.
Katsile siiski ühe vihje annaks: laterna all on pime.
Kulla detroit14. mai 2015, 23:32
Sõna "töövõit" peegeldab siukest luterlikku maailmanägemist ja maxweberlikku protestantlikku eetikat. Mina kujutan katsi pigem ette kalvinistliku predestinatsiooni võtmes: lunastust ei saa oma tegudega esile kutsuda. Ja vastupidi. Kuitahes sügavale see lugu ka ei mattu, ikka teeb ta olemist kergemaks ja annab hingamist. Natuke Buddhat kastisüsteemi jaoks, natuke Lao-zid ja kulgemist kõrgametnike vastu, kes Taost kuuldes Karl Rove'i moodi arvavad, et liigun ja liigutan teda, natuke sufismi vahhabismi vastu ja viimaks, eesti haritlaste meelehärmiks, natuke Kristust seadusetundjate surma astla vastu :)
Katrin Lust üllitas samal teemal veel ühe sõnavõtu12. mai 2015, 15:41
Kaks talve ajakirjandusõpinguid on meelde jätnud lihtsa teesi: kui su artiklit ei mõisteta, oled sa selle ilmselt sõnastanud valesti. Mina vigadeparandust ei teeks. Lust miskipärast teeb.
SS12. mai 2015, 11:56
Hea t i b l a, on surnud t i b l a.
No kuule12. mai 2015, 11:34
KAS IISRAELIS SAAVAD NATSID JA NENDE JÄRGLASED TÄHISTADA JUUTIDE ALISTAMIST? TULETAKS MEELDE, ET PUNAARMEE SÕJAKURJATEGIJAD JÄID PÄRAST SÕDA KARISTAMATA. SEEGA ON IGA PUNAARMEELANE POTENTSIAALNE KURJATEGIJA. VENEMAA EI TUNNISTA SIIANI EESTI OKUPEERIMIST, EI KORVA TEHTUT, NAGU SAKSAMAA. SEEGA TULEKS IGASUGUNE OKUPATSIOONIREžIIMIDE SÜMBOOLIKA EESTIS KEELUSTADA! LAS MÄLESTAVAD HUKKUNUID LILLEDEGA, AGA IGASUGUNE STALINISTLIK-KOMMUNISTLIK SÜMBOOLIKA TULEB EESTIS KEELUSRADA!
edvistada pole siin midagi12. mai 2015, 11:18
9.mai ei ole eestlastele võidupüha. nemad sõdisid natside elik kaotajate poolel
tüüpiline12. mai 2015, 02:46
lust, kes sama jutu eest kasseerib pappi mitmekordselt. blogis ta juba noomib aktuaalset kaamerat. järgmisel päeval ilmutab sama jutuga eraldi artiklikese. ja seda kommenteerides vihjab keegi kremli tsekkidele. blogi kommentaariumis see läbi ei läheks.
ja pole päevagi, kus puuduksid kaudsed vihjed lustile või..."hardo aasmäe traagilist hukkumist varjutavad vandenõuteooriad"...
veidi11. mai 2015, 23:21
ühekülgne mõtlemine ehk autorilt, aga meedia oleks võinud siiski seda sündmust pisut rohkem kommenteerida. Ikkagi 70 a sõja lõpust. Võib olla oli sellepärast ka rohkem rahvast? Juubel missugune ju!
Seal tähistati stalinliku Suure Isamaasõja tähtpäeva12. mai 2015, 11:37
Sel pole II maailmasõjaga midagi pistmist. Sõja aga alustas Venemaa koos Natsi-Saksamaaga, kui nad tungisid koos Poolasse. Ei tohi ka Talvesõda unustada, mis oli tegelikult osa II maailmasõja algusest. Venemaa agressioon.
Okupeerimisi ja massirepressioone ei pea meenutama. Stalin tappis mitu korda rohkem inimesi.
detroit11. mai 2015, 21:14
Kats, miks sa ometi minuga luurele ei taha tulla?
Nagu lubasin, olin 9.mail Punasel väljakul, õhtul vihtusin Tverskajal gaybaaris /vahel on vaja nautida mängu ilu/ kasatšokki ja olen elusalt tagasi.
/meenutuseks, et Tverskaja on Moskva peatänav, mis otse Punasele väljakule viib ja kogu gayteema on Venemaal rangelt karistatav/
Teie käik, mr Putin...
Lihtne11. mai 2015, 22:55
Kats luurab juba ammu 4-ndas, 5-ndas jne dimensioonides. Gravitatsiooniteooria + kvantmehaanika = Katsi ühendväljateooria, millest tavainimesed aru EI SAA
Kommentaar11. mai 2015, 22:58
kadus nagu musta auku... kirjutasin midagi väga tabavat kvantmehaanikast
Asum&Impeerum11. mai 2015, 23:11
Huvitav, kas kats on lugenud Asimovit? Anyways, kumb oleks
seksikam: Asum v Impeerium?
Radist11. mai 2015, 15:58
Väitlusreegel kõlab: oponendi suhtes ei maksa minna isiklikuks. Kuidas aga suhtuda väitlejasse, kes ad hominem pidevalt ja pikema aja jooksul ise seda teeb? Briti rahvaste, venelaste ja eestlaste suhtes. (Ma ei hakka mingit nime nimetama, las see jääda..) Kuid kuidas suhtuda? Soovitan ignoreerida.
lusti haare11. mai 2015, 15:02
samal ajal, kui ilmub lusti artikkel tema külaskäigust aserbaidžaani saadiku juurde, ilmub ka artikkel hardo aasmäe surma põhjustes kahtlejatelt..
Tverist11. mai 2015, 14:49
Kas Lust on seeni söönud? Vaadanud vene programme, sealt tuli seda kirbutsirkust küllaga.
msi11. mai 2015, 12:59
nõukaajal pidid lapsed koolis õppima luuletust "maakera pöördub itta".
lust, kes varem huvitus läänemaailmast, on lausa ümber sündinud. aserbaidzaan ja venemaa. inimene, kes ei oska vene keelt ja kelle teatrielamusteks seni olid "eesti matus" ja normanni püstijalasoud, on korraga hakanud külastama vene teatri etendusi! ja täiesti juhuslikult külastab sama etendust ka vene saadik...
Pensionär11. mai 2015, 10:57
Pronssõdur püstitati kunagi nende meeste mälestuseks,kes Eestist mobiliseeriti Nõukogude armeesse ja hukkusid.See oli mälestusmärk minu isa langenud saatusekaaslasele, isa tuli tagasi, kuid haigena, nii ihult kui hingelt. Minu äi hukkus selles sõjas, kus täpselt , pole teada senini. See oli eesti meestele võõras sõda,nad ei läinud kummalegi poole vabatahtlikult. Pronkssõdur oli koht,kuhu oli võimalik paljudel noorelt lesestunud naistel koos lastega minna ja lilli viia,kasvõi isa sünnipäeval. Nii seal käidigi. See ausammas kaaperdati ja muudeti selle sümboli algset tähendust. See on leinamonument, sellest saab igaüks aru sammast vaadates. See ei võidumonument, ammugi mitte sõjas, mille meie ,eestlased, kaotasime.
eestlane11. mai 2015, 08:27
Soojendame ussi rinnal, seda ise ignoreerides. Teiste püha maha tehes, vöi ignoreerides saame ainult probleeme.
????????11. mai 2015, 08:08
eestlaste kombeid ja elu eestis, kui palju venelasi on seda austanud, meil on tuhendeid noori ja vanu venelasi, ke ei oska riigikeelt, olles kogu elu selles riigis elanud ja teenindussfääris nouavad, et neid teenindataks vene keeles.... millegipärast soomes suudavad nad kiiresti soome keele ära oppida....tahtmise kysimus .tundub nagu oleks artikkli kirjutanud vene troll...
l11. mai 2015, 07:52
tuleb nii välja, et meil on tõsine põhjus venelaste ees lipitseda, mis meil väiksekestel muud üle jääbki.
11. mai 2015, 07:16
Vene ajal oleks kinni pistetud, kui oleks Eesti lippuga ringi käinud. miks nyyd lubatakse Vene lippuga lehvitada ja georgi lindid rinnas. miks need venelased on Eestis. on kindlasti palju vöimalusi kolida venemaale .
11. mai 2015, 02:39
See Katrin oleks võinud teha ju statistikat ja küsitlust rahva seas, kes-kust pärit ja mis eesmärgil pronkssõduri juurde on tulnud?.....ja kuna ära läheb?
TG11. mai 2015, 01:40
kurr11. mai 2015, 01:06
topelt ei kärise. tsiteerime siis uuesti. katrin lust-buchanan "seks, valed ja eneseusk" 2010.a.
lk.97 "ükskord sattus minu teenindatavasse lauda rikas venelane. "kust sa pärit oled?" küsis ta kuldhammas irevil, ise näpuga ingliskeelses menüüs järge ajades.
"eestist."
"oi, siis räägime vene keeles..." hõõrus ta erutunult käsi. "porusski govorish?"
"väga piinlik, aga minu vene keel ei ole just kõige parem. eelistan suhelda inglise keeles," vastasin viisakalt.
"kuradi libu, mis mõttes sa ei räägi vene keelt? eestis räägivad kõik vene keelt! kui sa praegu vene keelt rääkima ei hakka, siis ma lähen otsejoones omaniku juurde ja kaeban...c.o. on minu sõber, ta laseb sinusuguse lipaka päevapealt lahti!...see tüdruk on rassist, mida ta arvab, kes ta on! ta on, raisk, eestist, endisest nõukogude liidust!...ent iga kord, kui ma venelasest pitsadega möödusin, käratas ta midagi vulgaarset.
"libu! nõukogude liit oli kõige võimsam liit. see aeg tuleb veel tagasi, küll sa näed!""
kas raamatu autor ja blogi autor on sama inimene? kas sellel kliendil õnnestus talle selgeks teha, kui alandlikult tuleb selle rahvuse esindajatesse suhtuda?
pikne11. mai 2015, 00:37
Kes see preili Lust on?
Kas lehe toimetus on sellise "empaatilise" tonaalsusega täitsa nõus?
Ka väga vaba ajakirjandus ei tohi kaasa minna ülemaailmse putääni propagandaga, mis paneb teatud osa venelastest üle kogu maailma "ühes suunas marssima ja ühel häälel röhitsema"!
kurr11. mai 2015, 00:10
kes siis praegu päevatoimetaja on? kommentaar on kustutatud, aga jälge sellest, et ta üldse oli, jäänud pole. ja kommentaar seisnes peamiselt selles, et tsiteeriti blogija poolt kirjutatud raamatut. ootame siis homset, kui ülemused tööle tulevad!
11. mai 2015, 00:06
mnn10. mai 2015, 23:48
lust on uus sami lotila. provokaator-persevest. kahjuks eestlane seekord
tu lipsi lipsi10. mai 2015, 23:45
huvitav Ligi poeg sai peksa aga mis sinuga juhtub, vaevalt sulle peksa antakse
Teele10. mai 2015, 23:32
Pronkssõdur sümboliseerib võitu fashismi üle ja on paigaldatud surnute mälestuseks. Rahvale oleks pidanud selgitama, miks see ära viiakse teise kohta ja ebameeldivused oleks ära jäänud. Enne viimist korraldati seal meelega trügimisi ja üra viidi öösel. Venelased ja teised vene keelt kõnelevad inimesed arvasid, et viidi hävitamisele. Paar interrindlast rahastasid ja jootsid peamiselt koolis mittekäivaid noori ja saatsid aknaid lõhkuma protestiks, eestlasi oli ka nende seas.
AKV11. mai 2015, 10:03
Pronkssõdur on nõukogude mõttelaadiga inimestele (nende jaoks) ainuke õigustus miks nad siin on. Kohalikele aborigeenidele on see kuju kui sool haaval ja tatilarakas hinges. Seda see artikli kirjutaja vist ei tea. Muidu poleks imestanud eestikeele puudumist sellel sabatil.
to Mõtiskleja10. mai 2015, 23:26
Jumala pärast, ära enam mõtiskle, ei kuku kuigi hästi välja. Võrdlus on täiesti kohatu. Jäta mõtisklemine natuke arukamate hooleks.
Mmmm njah.10. mai 2015, 23:17
70 aastat elavad siin slaavi päritoluga inimesed ja nendest tsirka 80% ei valda siiani meie keelt ja nemad ei kavatse ja ei tahagi seda osata. Nemad kummardavad oma iidolist puutinit ja lehvitavad oma vene lippe. Õudus ja häbi. Mitu põlvkonda juba Eesti pinnal aga ikka muhvigi külge ei jää.
Kuule Sander,10. mai 2015, 23:09
Sa oled ju puha loll. On sind venelased või lääneliitlased või mõlemad koos töödelnud. Hari ennast ja ag ära lase labasel propagandal end mõjutada.
Eluaegne lasnamäelane10. mai 2015, 23:07
Maalt ja hobusega tulnud lammas ei saa aru, et need pole seal mitte venelased, vaid on sovjetid ja VAENLASED ja need lindid-värgid ei esinda seal mingit vene rahvust või kultuuri või headuse võitu kurjuse üle, vaid VAENULIKKUST ja VIHKAMIST eestlaste, Eesti, lääne maailm ja üldse kõige vastu, mis pole sovjettide sopp ja pori.
Sovjett ja venelane pole sünonüümid.
ABC10. mai 2015, 23:02
Aastal 2016-dal tuleb keelusada venelastele viisade väljastamine ajavahemikus 15 aprill kuni 15 juuli. Siis on näha palju neid tiiblasi seisab oma tinasõduri juures.
maeitea10. mai 2015, 23:01
käin ka mitu korda aastas kalmistul, eks II Maailmasõjas oligi hukkunuid väga palju, oleks võinud lugeda nimesid ,hukkunud on erinevast rahvuset sõjamehi.
Koduvana10. mai 2015, 22:59
Mitte 20 miljonit venelast , vaid inimest , kes elasid NSVLiidu territooriumil. Hukkus miljoneid ukrainlasi, valgevenelasi, juute , samuti umbes 100 000 eestlast.
kahjuks10. mai 2015, 22:30
venelased mitte ei mälesta sel päeval langenuid, vaid ülistavad sõda, selleks kõik see guljaanje ja pesni-pljaski. Pukis püsimiseks on Putinil vaja õhutada sõda, olla kaval vallutaja-allutaja. Sest millegagi peale vägivalla Venamaal kiidelda pole.
projektijuht10. mai 2015, 22:15
Tubli!10. mai 2015, 22:09
Katrin-Linda, see mis sa kirjutasid... see väärib austust, julge oled ja õigel teel. Nüüd järgmiseks tee ometigi lugu taeva pritsimisest, palun uuri, sest see on tõsi.
SIIL10. mai 2015, 22:00
on olemaks selle jaoks, et OKUPANTIDELE koht ja suund kuhu minema peavad kätte näidata, politseist pole enam asja, et siseturvalisusesse sekkuda
OKUPANDID11. mai 2015, 14:27
on USA, kus eesti eksisteerib äriühinguna ja see projekt on eestlastele hävitav, tehke oma silmad lahti, pimedad!
Mida sa kaagutad, OKUPANDID?11. mai 2015, 17:43
Kas USA okupeerib praegu Eestit nii, nagu tegi seda USSR enne sõda oma baasidega? Ei. USA mõju on kaudne, USSR surve oli letaalne. Need suhted pole võrreldavad ei ajaloos ega mentaliteedis.
11. mai 2015, 17:55
Ütle kohe otse ära oma unistus - Eesti peab loobuma eesti keelest, euroturust ja NATO liikmelisusest. Eesti peab muutuma venekeelseks, liituma Vene Föderatsiooniga ja saama Tšuhnaa Autonoomseks Oblastiks :))
kas11. mai 2015, 19:18
te lambakari ka üldse teate, mis asi on NATO??? te olete varsti kõik siit küüditatud ja mustpeesid kõik kohad täis, see on see projekt ja veel, teie ajud on kogu selle Monsanto GMO-ga ära mürgitatud!
ja okupeerib11. mai 2015, 19:44
ja kogu raha läheb USA-sse, sest te olete pimedad orjad ja lollid orjad!
11. mai 2015, 23:09
sa oled kremli troll ja muidu loll !
eespajatsite kasvulava12. mai 2015, 11:29
usa oranz okupatsioon on kohalikule kultuurale ja riigile tappev. võidavad sellest vaid, nagu iga reziimi puhul, karjeristidest poliitprostituudid
0k11. mai 2015, 19:28
mida suudab teha siil pihkva dessantlastele
ohoh10. mai 2015, 21:59
Päris hea artikkel, eriti selle autori kohta.
Tsüklon-B10. mai 2015, 21:48
Et siis mardikatel oli jälle ideoloogia ammutamise päev, saavad jälle elamustest 320 volti per_e ja panevad jälle aasta rammusast Vova kõnest edasi nagu " Duracelli" jänesed, YPA, YPA, YPA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
nojah10. mai 2015, 21:43
Venelaste jaoks on see tehtud nüüd suureks võiduks, mis on ka tõsi, sest ligi pool Euroopat said nad mõneks ajaks oma võimu alla. Mida need allutatud rahvad pidid tundma, see venelasi ei huvita. Rahu need võidu tähistajad taga ei igatse, pigem uusi ja suuremaid vallutusi. Nad igatsevad taga ülemvõimu Euroopas. Tuleb loota, et Usa teeb asjast õiged järeldused ja hakkab venemaad majanduslikult ja poliitiliselt ahistama, et agressoril oleks vähem mahlasid kui ta oma sõjamasina Ukrainast veelgi kaugemale liikuma paneb. Euroopa peale ma eriti ei looda :(
abc.10. mai 2015, 21:36
Keegi neid tiiblasi ei seganud. Siit tekstist jääb selline mulje, et meie eestlased peame 9mail kummardama ja tänama ja jumal teab mis veel tegema venelastest kaltsakate heaks. Mingi mammi tuleb kusagilt vene pära põrgust ,, tverri linnast,, siia atsjoonile. Ma olen enam kui kindel, et seal viibinud venelased olid enamus tulnud siia üle piiri nagu näiteks leningraadist, pihkvast, novgoroodist jne. Sellel üritusel oli kahtlust äratavalt palju noori, jääb selline mulje, et meie rahvale näidatakse oma võimu. Et teistele Euroopa riikidele jätta valelik mulje Eestis elavate venelaste arvust. Minul isiklikult sügavalt savi, las panevad oma nõgesed ja nelgid oma tinasõdurile ära ning kebigu tagasi Venemaale kust tulid. Ärgu vaid töllerdagu ja mölisegu meil siin jalus. Mingit austust ega kaastundlikust nad meilt eestlastelt ei saa ega saavuta.
oi-oi kui palju kustutatud kommentaare jälle.. 116 - 8010. mai 2015, 21:15
Kas see on nüüd Õhtulehe uus tase? Lasta laps lalisema ja kustutada iga vastuväide?
Parim leib10. mai 2015, 21:13
See rahvuskonflikt on parim leib meie poliitikutele. Ref, ja Isamaa saavad oma hääled, Savikas saab oma hääled. Üks saab riigis ,teine linnas võimu, kõik rahul ja õnnelikud. Kui hakkavad liiga hästi läbi saama, asi see väike tüli tekitada.
hihi10. mai 2015, 20:06
kapo "analüütikutel" on siin nüüd palju tööd. Plussid parmale ja miinused vasakule ja peaasi ,et õieti kokku liidavad.
Kodanik10. mai 2015, 19:56
26.07.2015.a. Sinimägedesse...Kui kõik vähegi eestimeelsed inimesed sinna tuleksid, avaldama austust seal langenuile ja idavaenlase vastu võidelnud meestele näitamaks, et ka eestlased austavad vabaduse eest võidelnud sangareid!!!!!
Lillepidu10. mai 2015, 19:28
Olles ise käinud pronksõduri juures, kinnitan et eesti keelt on tõepoolest seal ebamugav rääkida. Valitseb tõeline suur-vene šhovinism. Mõned aastad tagasi tuttavatega käies pronksõduri juures ja kui me omavahel eesti keelt rääkisime, muigasin mingi kõrvalise asja peale, siis tuldi meid hurjutama. Et kas häbi ei ole ja muidu te eestlased elaksite nagu orjad natside ikke all, kui poleks olnud Punaarmeed. Seepärast saan hästi aru miks Katrin tundis end ebamugavalt eestlasena antud sündmusel. Samas aga eesti keelne meedia teeb sündmust tähtsusetumaks kui ta on ja pärast imestataksegi nagu 2007 a. et kust sellised rahvamassid väljailmuvad.
Sander10. mai 2015, 20:07
"muidu te eestlased elaksite nagu orjad natside ikke all"- paraku on teoorias võimatu tõde välja selgitada, kuid mõeldes ajaloole, pigem nõustun öelduga. Ei kahtle,et kui Hitler oleks sõja võitnud, siis olnuks ta sedavõrd õhku täis, et peale puhtatõuliste aarialaste, olnuks kõik teised "untermensch". Mis segas muiste mõisnikel eestlastesse inimlikult suhtumast, ei kahtle, et sama oleks kordunud ka nüüd. Teiseks, kas enamjagu sõjast osavõtnuid ja langenuid, kes sõdisid Eesti Korpuses, ei vääri tunnustust ja mälestamist??? Kurb kui ei peeta lugu oma isaisadest! Natsism on , selle hällis Saksamaal, ammu kuulutatud kuritegelikuks, kuid meil millegipärast ülistatakse relvaSS, igal suvel kui vabastajaid. Keda nad kelle käest vabastasid, lasid endid Sinimägedes kui oinaid maha nottida, kuid sõja tulemus ei muutunud sellest ju grammigi, lisandus vaid hulk mõttetuid hukkunuid.
andke andeks, lugupeetud Sander, et...10. mai 2015, 22:42
Õhtulehe toimetaja kustutas mu kommentaari miskipärast ära. Kordan uuesti... Teie jutt on väga huvitav ja üldjoontes õige. Siiski täpsustaksin, et Teie poolt mainitud natsismi häll ei ole teps mitte ainult Saksamaa, vaid romantismijärgne 18.saj Euroopa üldiselt. Johann Gottfried von Herderi tööde mõjul muutus rahvuslik määratlus (võrreldes varasema territoriaalsega) siis riikide uueks identiteediks.
Juhin tähelepanu10. mai 2015, 22:49
" Mis segas muiste mõisnikel eestlastesse inimlikult suhtumast,"
Tea siis, et ca 40% mõisnikke oli eesti soost- kuidas sa ikka jätad teise eestlase kiusamata, peksmata, ära söömata?
Sanderi mälukaotus10. mai 2015, 23:36
Sander unustab, et enne seda tekitasid need vabastajad hulga mõttetuid ja ebavajalikke hukkunuid. Küüditamised ja muud mõrvad, just nende kuritegude eest Sinimägedes tasuti ja üritati uusi kuritegusid ära hoida.
Just mõni aeg11. mai 2015, 00:14
tagasi oli telekas Urmas Oti Carte blanche´i kordussaade Jaan Krossiga ja talt siis Urmas Ott küsis, et teie kui mõlema ajal vangis ja uurimise all olnud isikuna, kui oleks saanud valida, siis kumba okupatsiooni võinuks eelistada - venelaste või sakslaste oma. Ja vastus oli, et 50 aastat vene okupatsiooni elasime me üle, aga sama pikka saksa oma me ilmselt üle elanud ei oleks. Mis on tegelikult üsna ootamatu vastus. Iseasi kas sellega nõus olla ja kui okupatsioon veelkord korduma peaks, ilmselt oleks ka venelased sel korral efektiivsemad Eesti lõplikus hävitamises.
Oi Sander Aleksander11. mai 2015, 00:38
Pole see asi ühti nii. Ma kahjuks olen kuulnud muud. Venelastel õnnestus ca 30000 eestlast jõuga ja vägisi oma ridadesse saada. ca 20000 neist hukkus ilma kunagi relva nägemata. See 10000 kes rindele pääses olid suht ajuloputatud või apaatsed tegelased. Eestlasi kardeti punaarmees ja ka saksa armees. Siiamaani on säilinud luureraportid selle kohta, kuidas eestlasi kiidetakse kui väga häid ja kindlaid sõdureid aga kardetakse, et kui Suurbritannia või Usa peaks Eesti riikluse tagama, keeravad nad kohe relvad sakslaste vastu. See ei olnud meie sõda ja mis puutub Hitleri aaria rassi, siis eestlased olid tunduvalt rohkem aarialased , kui sakslased ise. Aga keda krt see punaarmee vabastas? Igatahes mitte Eestit. Meil ei olnud mingit vahet, kes selle sõja võitis. Sõda lõppes meie jaoks alles 1990nendatel. Õpi ajalugu, sest Sinimägedes ei vabastaud vaid kaitsti Eestist punaarmee eest, kes tuli Eestit eestlastets vabastama.
Oi Sander Aleksander11. mai 2015, 00:38
Pole see asi ühti nii. Ma kahjuks olen kuulnud muud. Venelastel õnnestus ca 30000 eestlast jõuga ja vägisi oma ridadesse saada. ca 20000 neist hukkus ilma kunagi relva nägemata. See 10000 kes rindele pääses olid suht ajuloputatud või apaatsed tegelased. Eestlasi kardeti punaarmees ja ka saksa armees. Siiamaani on säilinud luureraportid selle kohta, kuidas eestlasi kiidetakse kui väga häid ja kindlaid sõdureid aga kardetakse, et kui Suurbritannia või Usa peaks Eesti riikluse tagama, keeravad nad kohe relvad sakslaste vastu. See ei olnud meie sõda ja mis puutub Hitleri aaria rassi, siis eestlased olid tunduvalt rohkem aarialased , kui sakslased ise. Aga keda krt see punaarmee vabastas? Igatahes mitte Eestit. Meil ei olnud mingit vahet, kes selle sõja võitis. Sõda lõppes meie jaoks alles 1990nendatel. Õpi ajalugu, sest Sinimägedes ei vabastaud vaid kaitsti Eestist punaarmee eest, kes tuli Eestit eestlastets vabastama.
juhuslik eestlane10. mai 2015, 19:28
Juhtusin olema hommikul Ülemistel ja käisin ära ka Pronkssõduri juures (esimest korda selles asukohas). Ei tundnud end seal ebamugavalt, keegi ei tülitanud. Kõik oli rahulik.
no10. mai 2015, 19:34
10. mai 2015, 20:23
Saaremaalt ei oleks jah spetsiaalselt selleks sinna läinud. Miks ta peaks minu arvates ülemistel olema? Aga ta on sealt mitte lootusetult kaugel.
tallinlane to juhuslik eestlane10. mai 2015, 21:02
Lootusetu pole tublile matkajale mitte mingisugune distants :))
tallinlane to juhuslik eestlane 10. mai 2015, 21:05
(kordan oma kustutatud kommentaari 19:33) Miks sa arvad, et Prokssõdur Ülemistes on?
teadja10. mai 2015, 19:26
Venemaal oli siiski sotsialism.mille mõtlesid välja juudid Marx ja Engels. See võitis saksa natsionalismi. Kuna välisriigid ei teinud koostööd Venemaaga,siis tehti leping Saksamaaga,et
mitte kallaletungi alla sattuda. Seega Saksamaa sai vabaduse lääneriikidele kallaletungida ja
Venemaa sai vastu territooriume nn. Molotovi pakt.
Bla10. mai 2015, 18:43
Ma pole selle vastu, et tähistatakse sõja lõppu. Selge see, et seda tuleb tähistada. Küll olen selle vastu kui sellele üritusele antakse uus kontekst tänapäevas, räägitakse Kiievi vallutamisest jms. Rääkijad ise seejuures ei anna endale aru, et nad on ise agressorid, mitte rahutuvikesed. Venelastel on selline omadus küll, et nad absoluutselt ei oma empaatiat teiste - väiksemate rahvaste suhtes. On lihtsalt üks suur võit, mille tõid vene kangelased. Sinna ei mahu ei teiste rahvaste panus (meenutame USA abi venemaale sõja kriitilisel hetkel) ja nende kannatused, mida põhjustas NSVL. Teadmised nendest faktidest puuduvad ja soov neid tundma õppida samuti.
aare10. mai 2015, 18:28
Oleks eestis olnud , siis oleks pyydnud Mölemale üritusele jöuda. Poleks tykki küljest vötnud.
Ats10. mai 2015, 18:25
Võidupüha on ja jääb . Euroopa päev , mis jama seeveel on...
Mine p...11. mai 2015, 00:40
Kelle võidupüha. Mis see võit meisse puutub. eesti ei võitnud sellest midagi.
Mine p...11. mai 2015, 00:40
Kelle võidupüha. Mis see võit meisse puutub. eesti ei võitnud sellest midagi.
10. mai 2015, 18:24
Kas loo autor leiab, et tegemist on ainult Venemaa pühaga, kuna leiab, et on kohatu, kui ühel pool Vene Föderatsiooni lipud ja teisel pool euroopa sinine tähekestega ja Eesti sini-must-valge? Miks ei võiks eestlane seda päeva rahvuslipuga ehtida? Miks just Vene Föderatsiooni lipuga?
Kallis loo autor, aga selle pärast, et Sina ja venelased peavad seda Venemaa võiduks, mitte ülemaailmseks rahvaste võiduks. Selle pärast, et Sina ei läinud sinna Eesti lipuga ja ei langenud vihaste masside rünnaku ohvriks, nii nagu seal juhtus aastatid tagasi, kui Eesti veteran läks tõsimeeli oma riigi lipuga seda päeva tähistama.
Aga päevast rääkides, siis loo autor ju teab, et sõja lõpu päev on 8. mai. Kuna aga Stalinile ei meeldinud sõja lõpu pakti punktid, siis otsustas ta selle ümber kirjutada ja alles 9. mai varahomikul allkirjastada.
Lõpetuseks, kallis loo autor, eestlastel ei ole venelastega probleeme, venelastel on eestlastega probleeme, millest sa ka ise kirjutasid - Sind vaadati viltu, mitte Sina teisi!
10. mai 2015, 18:17
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
vale kullake10. mai 2015, 19:00
valitsus ei pea eesti inimesi üleüldises mõttes inimesteks. olenemata rahvusest, kõik on tropid :)
mis sai juhtuda10. mai 2015, 18:14
See näitas kätte meie poliitikute tegemata tööd juba viiamsed 20 aastat. Muidu ei ilutseks meil tänavatel neid lin diga inimesi, kellel unistuseks pole elada Eesti riigis.
Nele10. mai 2015, 18:11
Olgu, Katrin, ma seletan sulle siis ära. Teine Maailmasõda lõppes 8. mail. Euroopa riigid otsustasid - 1. majanduslikel kaalutlustel ja 2. uue sõja puhkemise vältimiseks - liituda. Sobivalt Teise Maailmasõja lõpupäevale järgneval päeval ehk siis 9. mail tähistatakse Euroopa Päeva - päeva, mis seoks Euroopa riigid ühte, mis tuletaks meelde, et "eile" oli sõda, aga "täna" oleme me ühtsed. Niisiis keegi ei vastanda mitte midagi, otse vastupidi, Euroopa ühtsuse päevaga rõhutatakse soovi, et Euroopas enam kunagi sõda ei puhkeks. Veel kord: Teine Maailmasõda lõppes 8.mail, Venemaa aga tahab tähistada 9.maid, mis oli tegelikult kapitulatsiooniaktile allakirjutamise päev. Kas on selge või räägin veel üks kord?
Nele11. mai 2015, 04:04
Teine maailmasõda algas 1. septembril 1939. aastal ja lõppes 2. septembril 1945.aastal. Ei ole vist õige segamini ajada Teist maailmasõda ja Suurt isamaasõda.
just, nele11. mai 2015, 10:17
Euroopa riigid, nii ka meie otsustasid ja tähistavadki Euroopa päeva sõja lõpuna meie maailmajaos justnimelt 9.mail, mitte kaheksandal, tähenärimine ei anna seega midagi
Tõde ongi valus10. mai 2015, 18:07
mai10. mai 2015, 18:05
Pronksõduri juures on näha ebaõnnestund integratsiooni poliitikat.Iga aastaga peaks ju olema vähem rahvast mälestusmärgi juures aga ei! Tõepoolest, kui pronkssõdur oli Tõnismäel oli seal rahvast ehk sadades.
eestlane11. mai 2015, 00:28
Ei taha kesklinnas vene lippe näha! Tõesti ei taha! Las vahutavad kord aastas oma lintide ja lippudega seal, kalmistul, pigem. Kesklinnas liiguvad Eesti kodanikud, kes ei pea seda ajupesu tulemust taluma. Sellepärast see Aljosa sinna viidigi. Ja enne ei toimu mingit integratsiooni, kuni pole vene kanalid Eestis pinnal ära keelatud. Nad elavad omas mullis....Ja Kapo hoiab kindlasti neil silma peal, seal kalmistul. Need õnnetud sovjetijäänused ei saa ise ka aru, mille pärast nad neid lindikesi kannavad. 50 aastat kommunistlikku rezhiimi pluss korralik ajupesu, pluss alaväärsuskompleks, vot miks. Vaata seda, saad ehk aru, kui vene keelt mõistad: https://www.youtube.com/watch?v=Nza4y97G7RE
Katja10. mai 2015, 17:54
Keegi juba mainis siin, et Katja on ennegi ilmutanud oma venemeelseid vaateid. Provokatsioonimaiguline üllitis see igaljuhul on.
Miks neile seal vett pakuti? Vanasti pakuti ikka viina
Mait10. mai 2015, 17:53
Kuidas venelased suhtuksid, kui näiteks Prantslaste kogukond tähistaks Napoleni Moskva vallutusretke 1812? Või kui soomlased Moskvas lööksid meeleoluka peo püsti võidu üle Talvesõjas? Kui eestlased sini-must-valgete saatel Venemaa suurlinnas tähistaksid võitu Vabadussõjas? Julgen arvata, et loetud minutitega OMON peidaks selle inimgrupi avalikkuse eest ära. Kus siis oleks Venemaa reklaamitud sõnavabadus või demokraatia, mida kahjuks väga meelevaldselt ja valikuliselt käsitletakse. Meie aga peame oma esivanemate mõrvareid, küüditajaid ja vägistajaid ning nende sümboolikat ja mõnitusi alalhoidlikult oma kodus taluma? Mis toimub?
Radist10. mai 2015, 17:47
Mulle meeldib artikli algus. Linnapolitsei parkimist organiseerimas, kostümeeritud organisaatorid vett jagamas, lilled õitega ülespidi... Igati kiretu kirjeldus! Ent hetkest, kus algab filosofeerimine, muutub reportaaž vaadete propageerimiseks. Kuidas muudmoodi nimetada ajakirjaniku hinnangut, et paralleelselt sõjaväekalmistu üritusega peetud Euroopa Päev olevat i m e l i k (!) ja väljamõeldud pidu. Konflikti õhutamine lausa?
.
Lugupeetud autor pole ilmselt kuulnud neid kihutuskõnesid, mida toona Tõnismäel asunud Pronkssõduri ees aastaid ja aastaid peeti. Mina olen. Kahjuks. Niisamuti näinud ka Tallinna segipeksmist vandaalide poolt 2007... Autor ähvardab tallinlasi pronksiöö peatse kordumisega, kui üks pool (teadagi kumb) teisele järele ei anna. Sest "Georgi lintidega inimesed ja sini-must-valge lipp samas linnapildis omavahel kokku ei sobi"?
.
Tegelikult sobib küll. Eesti kui piiririik Ida ja Lääne kultuuriruumi vahel on pidanud sajandeid arvestama suure naabriga. Samas ei sega eestivenelased põlisrahvast ega viimased venelasi oma tähtpäevi pidamast. Meedia tänavune neutraalsus oli selle ehe näide. Omainimesed ju... Võtsin eile altvanamehega viina, meenutasime aegu. Tema teenis Dobeles, mina Sovetskis. Võssotski peale nõudis Vasja: nüüd mängi Tsoid!
.
Olgu, mängisin ans.Kino Veregruppi. Sest laulus on üks üldinimlik sõnum: https://www.youtube.com/watch?v=crNO9JKKGHE
10. mai 2015, 17:46
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
...10. mai 2015, 18:08
lugeja10. mai 2015, 17:43
ainuke kes siin vastandab on üllitise autor ise, milleks ,,, ei sobi,,,jne. olge tolerantsed teiste inimeste ja rahvuste vastu, see on kogu Euroopa pidu ning kuidas keegi seda tähistab o inimese enda asi ,, autoril soovitan tagasi lõuna eestisse minna ja tükkida provintsiuudiseid edasi, konnade rändest jn.
Kas10. mai 2015, 17:37
Kas setu on eestlane või venelane?
Kaupo10. mai 2015, 19:10
Setud - eesti kagumurret rääkiv kuid vene rahvariides käiv jonnakas rahvas määrab end sisetunde järgi... Niisamuti kui liivlased, eesti-läti segahõim.
Mäks11. mai 2015, 11:31
Eksid- Kunagi oli suur Liivimaa ja eraldi edelas latgalide hõim. Liivi keelest saab hoopis paremini aru kui soome keelest. Pole sel läti keelega midagi ühist !!
lisaks11. mai 2015, 11:34
Hoopis (praegune) läti keel on liivi keelest palju sõnu üle võtnud.
ÕIGEM ON- läti keel on latagael ja liivi keele segu !!
10. mai 2015, 20:14
setu on loomapiinaja Mati Kuningas .
Silky10. mai 2015, 17:35
Lugupeetud K.-L. Lust! Teises Maailmasõjas ei hukkunud 20 miljonit venelast vaid 20 miljonit nõukogude inimest. Oluliselt rohkem said kannatada ukrainlased ja valgevenelased.
iff10. mai 2015, 17:32
Kirjutada selline lause " Mulle meenutas see koolikiusamist, kus suurele ja tähtsale sünnipäevale polnud last kutsutud ja see korraldas siis ise oma väikese väljamõeldud peo" !!! - näitab loo autoril puudub lisaks elementaarsetele teadmistele ajaloost (asjaolu, et venelased panid ise koos sakslatega MRP lepinguga vundamendi teisele maailmasõjale, kuni teadmiseni, miks 9. mail euroopa päeva peetakse) ka igasugune lugupidamine vene okupatsioonijõudude poolt hukatud tuhandete ning kümnete tuhandete küüditatud eestlaste vastu. See eest leiab autor siirast mõistmist nende suhtes, kellede mälestust seal väidetavalt meeles peetakse. Kusjuures paljud neist olid otseseselt seotud tuhandete eestimaalaste hukkumisega. Oli ju näiteks punaarmee otseselt seotud näiteks tuhandete põgenikke hukkumisega seotud, kui tsiviillaevu Läänemerel külmavereliselt põhja lasti. Lust, sa oled ilge inimene!
solovanko10. mai 2015, 17:29
Varsti, õige varsti näeme, kuidas venelaste päkad ameeriklaste ees välguvad. Ja siis peame peale passima,et hiinlased kohvrit pihta ei pane. Õige pea.
sa hoholl, ime käbi10. mai 2015, 17:31
Ülemere10. mai 2015, 17:29
Ei vihka ma vene inimest ega vene keelt, aga seda küll, mida see riik teeb oma inimestega, kusjuures kogu see sodi, mis neile pähe pistetakse, ulatub üle ilma. Tean isiklikust kogemusest, kuidas valetatakse ja kuna venelased jälgivad mitte kohalikke uudisedi vaid Moskvat isegi Venest kaugel elades, siis vahel mulle tundub, et nad on nagu hüpnotiseeritud kehad, kes teatud märguannete peale aktiveeruvad. Kogu maailm tähistab suure sõja lõppu ja mälestab kõiki hukkunuid, Venelased tähistavad seda, et nemad päästsid maailma. oot-oot, ikka väga palju rahvusi võitles ja kõik kaotasid inimesi. konkreetselt aga autorile oleks kasulik lugeda samas lehes olevaid mälestusi sõja-ajast. Võiksin ka oma vanavanemate lood avaldada ja nii ilmselt enamik inmesi, ...
10. mai 2015, 17:24
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
10. mai 2015, 18:31
Kas sa oled Viruna parun ?
See10. mai 2015, 17:20
ajakirjaniku näss või mis iganes kelleks ta ennast peab, teab ajaloos samapalju, kui pronkjunni juures kummardamas käinud keskmine venelane. Venelasi muidugi hukkus seal kõige rohkem aga MIKS? Sest tollel ajal riigijuhil polnudki isegi kübetki austust oma rahva vastu ja ta pidas neid rohkem kui kõntsaks. Milleks muidu neid igasuguse strateegiata kuulide ette aeti, küll ilma relvadeta, küll ilma laskemoonata, küll järvejääle kindlasse surma jne jne jne. Taganejad lihtsalt lasti maha, selleasemel, et oma rumal rünnakuplaan ümber mõelda ja inimesi säästä. Ja see ajakirjaniku mats tuleb rääkima midagi hukkunutes? Krd ti.laverd neeger.
L@SSIE10. mai 2015, 21:30
Nõukogude Liidu juht oli teatavasti Gruusia rahvusest sel ajal....
10. mai 2015, 17:02
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
10. mai 2015, 17:19
KAS PRONKSSÖDURI JUURES OLI LAHTISTE USTE PÄEV !
10. mai 2015, 16:48
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
aga kasulik on teada,mis toimub10. mai 2015, 16:55
sõim on peaaegu omal kohal ja uinutab ,aga....
...10. mai 2015, 16:38
Kulla tüdruk, Sa oled liiga noor, et üldse sellest kõigest aru saada. Kirjuta parem lilledest ja liblikatest edasi!
ss10. mai 2015, 16:34
selle pronks jampsi oleks pidanud hävitama või siis peipsi taha toimetama.
raivo10. mai 2015, 16:16
paari aasta pärast lähed ja kallistad venelast tänaval,ikkagis valge.
kle raivo10. mai 2015, 17:18
raivo10. mai 2015, 19:27
kui siiani jõuab kõik see,mida nad on korda saatnud juba praegu euroopas ja skandinaavia maades,millest rahvale poliitika pärast vaikitakse,siis küsi minult uuesti.
raivo10. mai 2015, 19:31
küsi paari aasta pärast uuesti.
kärss12. mai 2015, 08:12
parem olla rassist kui lasta mingil mustpersel oma naist ja lapsi vägistada.
Aikuura10. mai 2015, 15:43
Juba aastaid tagasi alustas loll Ansip venelaste vastu halba ja valet propagandat .Tänu sellele sai ta Pronksiöö ja halvad majanduslikud suhted Venemaaga.Ansip ja tema reformierakonnast kamp on korraliku ajuloputuse teinud paljudele eestlastele ning see on muidugi suureks rõõmuks Ameerika ja Euroopa liidu asjapulkadele .Neid kommentaare siin lugedes tundub,et see ajuloputus on paljude eestlaste peas korda läinud.
taavi10. mai 2015, 17:09
selge miks taavikene pronkssõduri juurde ei läinud
vahet pole,10. mai 2015, 17:36
""Ei hulla, ei puutu kedagi, parandan priimust,"10. mai 2015, 22:32
ütles kass pahuralt, "ja pean oma kohuseks hoiatada, et kass on iidsest ajast puutumatu loom." sp kuulutan julgelt Tõnismäe vabastajatele tänu ja veelkord tänu, tolleaegsele Peaministrile, Kaitseministrile ja Siseministrile :)
to Alkuura10. mai 2015, 19:22
Ütle, mitu aastat tagasi alustas "loll Ansip" minu vastu halba propagandat?
2 veterani10. mai 2015, 15:40
just " veterani " olid end täis joonud ja täis pissinud ja magasid pingil, pudelid kõrval. äge.
10. mai 2015, 15:37
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Kas10. mai 2015, 16:36
Hitler oli Eestist, et seostad teda riigi austusega?
Meie Kristjan oli pronkssöduri modell10. mai 2015, 15:33
Tore,et Eestimaa venekeelsed austavad ja armastavad meie olympiavöitjat ,maailma Kristjan Palusalu ja toovad lilli ja pärgi tema järgi tehtud pronkssödurile ! Veelkord suur-suur aitäh neile selle eest !
päh10. mai 2015, 15:31
nõrk oled Katrin.... mis imelikud mõtted küll sinu peas keerlevad... väga hästi sobivad need kaks päeva omavahel kokku...ja just eriti Eestis. Harjuma peame...aga mitte mõtlema omas kodus kas ikka nii sobib jne...
russkii duhh on kut viin10. mai 2015, 15:35
hakkas katjušalepähe :)
manna liisa10. mai 2015, 15:15
Kas seal enam veterane oligi ? Need peaks juba nii vanad olema, et vajaksid kõndimiseks tuge. Seal aga täies elujõus babuskad ja deduskad. Venelased ise toodavad müüte juurde. mis veteranid, kelle või mille veteranid ?
JT10. mai 2015, 15:15
Eeldades, et seal oli 20 000õit, tekib küsimus: kust on pärit need kümned tuhanded nelgid+ mujasl olevad lilled.
lilled on lillepoodidest10. mai 2015, 15:32
Nemtsovile toodi poodidest tellitud lilled kastidega kohale, muidugi olid ka fännide toodud, lihtsalt seal neid lilli rüüstati kõvasti ja lõpuks leiti seesugune hulgimoodus:)
lugesin usutavast allikast. lillede hulga järgi ma üksiktoojate arve ei tuletaks. vahet pole, peaasi et keegi neid rüüstama ei läheks, vat selle ärahoidmiseks oleks kedagi vaja, väga lobe võimalus provotseerimisteks.
aga mõtlesi,10. mai 2015, 17:39
kust need emadepäevalilled saadi.
autorile10. mai 2015, 15:12
Sa oleks võinud seal ka sini-must-valget lippu lehvitada. Siis oleks meil kõigil olnud võimalik vaadata uut kolmandat fotot,mille "südamlikud ja leinas koosviibijad" läbipekstud "fašistist" oleksid saatnud. Rõveda sõimu oleksid saanud kaasavaraks tasuta.
oijaa10. mai 2015, 16:10
2kommi mul läbi ei lastud,teen 3-ndat proovi.Asjalik ja hästi seletav kirjutis autorilt.Meie võimumeedia on demokraatiakauge.
to oljaa10. mai 2015, 22:04
Milles see autori "asjalikkus" seisneb? Ära jää üldsõnaliseks. Faktiliselt paluks!
10. mai 2015, 14:55
Stjopad teevad tsirkust.
mõista, mõista, miks ei mõista:)10. mai 2015, 14:54
alati on hetki kui targem on neist kikivarvul, õhkõrnal sammul läbi hiilida:)
ei sekkunud vanad eestlased murueide tütarde tantsudesse kuuvalgel ja pole ka russkii duhhi pulbitsused meie sekkumiseks. kui ikka vaim on end tagajalgadele ajanud, siis tark talle end demonstreerima ei kuku, veel enam oma mõistmist pähe määrima. neil tuleb see seis isekeskis läbi elada või...laamendada kui teisiti saa. pole me kunagi vastastikust mõistmist leidnud, praegu oleks seda lihtsalt ohtlik otsida, et oma uudishimuliku nina löögivalmis rusika ette sättida. mis siin ikka, momendil see venevaim tahab väegadi kellelegi virutada.
10. mai 2015, 14:42
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Lillepidu10. mai 2015, 19:19
Olles ise käinud pronksõduri juures, kinnitan et eesti keelt on tõepoolest seal ebamugav rääkida. Valitseb tõeline suur-vene šhovinism. Mõned aastad tagasi tuttavatega käies pronksõduri juures ja kui me omavahel eesti keelt rääkisime, muigasin mingi kõrvalise asja peale, siis tuldi meid hurjutama. Et kas häbi ei ole ja muidu te eestlased elaksite nagu orjad natside ikke all, kui poleks olnud Punaarmeed. Seepärast saan hästi aru miks Katrin tundis end ebamugavalt eestlasena antud sündmusel. Samas aga eesti keelne meedia teeb sündmust tähtsusetumaks kui ta on ja pärast imestataksegi nagu 2007 a. et kust sellised rahvamassid väljailmuvad.
oj10. mai 2015, 14:13
lustilt on vist palju paluda, et ta ei kirjutaks teemadest, millega kokkupuude tal piirdub rohkem kui pealiskaudse isikliku emotsiooniga. tulemusi on tihtilugu piinlik lugeda kui just koomiliseks ei kisu. samas muidugi kui ta nii teeks nagu palutud siis polekski tal midagi kirjutada.
Püha10. mai 2015, 14:06
Langenute mälestamine on venelastele püha - nagu eestlastel jõulude ajal kirikus käimine.
mis10. mai 2015, 14:02
selle artikli mõte oli---
Tiina10. mai 2015, 14:20
Võib-olla ma olen imelik, kuid mina sain küll aru.
oijaa10. mai 2015, 15:59
See oli väga asjalik ja seletav kirjutis.Meie võimumeedia on demokraatiast kaugel nagu Maa Põikesest.
oijaa10. mai 2015, 16:03
Näed,kommi läbi ei lastud.Kirjutis autorilt oli väga asjalik ja seletav.Kordan. Meie võimumeedia on demokraatiakauge.
neil seal see e-valimisprogramm täiesti töökorras,10. mai 2015, 17:44
seepärast ei mahu ka sinu komm kasti.
oljaa-oljaa10. mai 2015, 22:12
Demokratia on võimumeediast kaugel. Minu kommi läbi ei lasta. Kordan.
Kohalikud võimumehed 10. mai 2015, 13:52
ei julge sel päeval kõvasti piiksudagi, sest osa on õppustal ja kui mäsuks läheb siis pole see toompea kuigi kaugel. Telekas keelati vaikimisi ära sellise ürituse kajastamine sest mine tea ehk läheb ka osa eesti rahvast massiga kaasa ja siis pole võimulolek enam kindel, mis näitab et tegu pole teps mitte demokraatliku riigiga.
gaga10. mai 2015, 14:05
Mina arvan et selle sündmuse eiramine ja tähelepanu mitte pööramine hoidis ära teise Pronksiöö ja mis veel hullem teise Donetski. Poolpurjus märatsev hullunud rahvamass oleks võinud metsikuid tagajärgi korda saata. Kui oleks tehtud neile mingid piirangud, oleks asi võinud just kontrolli alt väljuda. See, et me neid tähele ei pannud, võis neid ka miskit viisi solvata.Aga siiski oli neid väga palju, kasvab peale noor põlvkond, kes on väga venemeelsed ja millegipärast ei vähene aastatega ka veteranide hulk. INIMESED OLGE VALVSAD!!!!!!
10. mai 2015, 22:17
parim kild - "Millegipärast ei vähene aastatega ka veteranide hulk"
10. mai 2015, 13:51
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Mõtiskleja10. mai 2015, 15:02
Mait !!!!! Paistab, et oled liiga noor või suisa rumal. Kas tead kui palju elab eestlasi välismaal , kes peavad meie vabariigi taasiseseisvuspäeva ???? Ka neid vaadatakse imelikult , aga keegi ei tule neid solvama ega aasima. Ole ikka rahulik , mõista teisi ja mõistetakse sind.
JT10. mai 2015, 15:12
Need väljamaal elavad eestlased ei oota eesti vägede saabumist ega oota kehtiva riigikorra kukutamist. Samuti sulanduvad nad ühiskonda ega nõua privileege ega eesti keele kasutamist nendega suhtlemisel.
eile üks suure firma juht10. mai 2015, 15:42
ütles, et teda ärritavad need kartulimardika lindid..... andsin nõu eestist lahkuda, sest mardikad ei märka ise minna.
Mart10. mai 2015, 16:13
Andsid eestlasele nõu oma kodumaalt lahkuda????
seltsimees Mutter Venemaalt11. mai 2015, 00:14
teate mida vastab selle peale venekeelne kontingent, teil ei ole õigust lahkuda,nemad olevad inimesed.Unustage see ära,Eestis venelasi ei ela vaid venekeelne kontingent - endine tsuhnaa keda tatarlased peksid niikaua kui unustasid enda emakeele.Lingvistid räägivad et 95% kuulub tatari keelde.