Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
7. mai 2015, 12:34

KAS KASUTAD KONDOOMI ÕIGESTI? Siin on vead, mida sageli tehakse... (4)

Kasutada kondoomi tundub sulle ehk imelihtne, kuid kas teed seda ikka õigesti? Hiljutised Indiana ülikooli poolt läbiviidud uuringud väidavad kahjuks, et väga paljud eksivad seda kummist rasestumisvastast vahendit kasutades. 

Need on põhilised tähelepanukud ning vead, millele  Men's Health tähelepanu pöörab:

1. Kasuta kondoomi õigel ajal ehk enne, kui oled vahekorda astunud. Erinevate uuringute andmeil tuleb kondoom meelde alles pärast vahekorda astumist 17-51%-l meestest. Sellisel juhul pole kondoomi mõju raseduse ära hoidmiseks enam efektiivne, rääkimata võimalikest suguhaigustest.

2. Liiga varane ära võtmine. Mitte vähem kui 13% meestest tunnistas, et on kondoomi ära võtnud enne vahekorra täielikku lõppu.

3. Sa ei jäta kondoomi ülaosasse sperma tarbeks piisavalt ruumi. Seda viga teeb aeg-ajalt küsitletuist kuni 45%. 

4. Ära jäta kondoomi sisse õhku. 48.1% naistest ja 41.6 meestest tunnistas oma viimatisi seksakte meenutades, et ei eemaldanud kondoomi tipust enne vahekorda õhku. 

5. Kondoomi peenisele asetades veendu, et see on täielikult lahti rullitud. Selle reegli vastu eksib 11% naistest ja 8% meestest. 

6. Ära ava kondoomipakki terava esemega. Nuga või käärid teevad katki küll pakendi, kuid sama võivad nad teha ka selle sisuga... Terava esemega asub pakendi kallale kuni 11% inimestest. 

7. Sa ei kasuta libestit. Liiga kuivas keskkonnas võib kondoom lihtsalt katki minna...