.Foto: Vida Press
Ilu ja mood
27. aprill 2015, 10:40

Ettevaatust! Kuivšampoon võib juukseid kahjustada!

Kuigi kuivšampoon on ideaalne viis pea pesemist edasi lükata, tasub spetsialistide sõnul sellesse suure ettevaatusega suhtuda ning võimalusel juukseid ikka pesta, sest kuivšampoon kahjustab juukseid.

Kuivšampoonist on saanud viimastel aastatel naiste hulgas üks populaarsemaid tooteid kuna see on ideaalne vahend siis, kui juuksed on mustad ja vajavad värskendust, kuid nende pesemiseks aega ei ole. Nüüd hoiatavad aga eksperdid, et, kui kuivšampooni valesti kasutada, siis see kahjustab juukseid, kirjutab Daily Mail.

Kõige levinum tagajärg, mis kuivšampooni ületarbimisel tekib, on kõõm. Kuna kuivšampooni eesmärk on eemaldada peanahast üleliigne niiskus, siis tagajärjeks on kuiv ja ketendav peanahk. Ületarbimise all mõistetakse seda, kui kuivšampooni kasutatakse sagedamini kui kaks korda nädalast ning kordade vahel ei pesta juukseid tavalise šampooniga.

Samas võib kuivšampoonil olla ka vastupidine mõju ja juuksed muutuvad hoopis mustemaks ja raskemaks. Hullematel juhtudel võivad liigrasusele peanahale tekkida vistrikud ja tsüstid.

Samuti võib liiga sage kuivšampooni kasutamine häirida juuste normaalset kasvu.