Kalev VeskimäeFoto: Daisy Lappard
Inimesed
23. aprill 2015, 11:31

Kati Saara Vatmann

Kalev Veskimäe: saagem aru, me loome ise oma probleemid (3)

Inseneriharidusega Kalev Veskimäe keskendub nii ärkvel olemisele kui ka kohaloleku praktikale, mõjudes ise ülimalt rahustavalt. Juba noorusajal mõistis ta, et on olemas kaks maailma, kuid tõeliselt hakkas ta inimolemust ära tundma kümme aastat tagasi. 

"Mind on alati köitnud see teine pool ja otsingud seoses sellega," sõnab mees, kes diplomi järgi on kõrgharidusega insener ja üritanud saada ka inimhingede inseneriks, kuid katkestas psühholoogiaõpingud kaks korda. Oma arenguteed kirjeldades tõdeb Kalev, et mõistis juba noorusajal, et on olemas kaks maailma.

"Üks on see, mida näeme endast väljaspool eksisteerivana. Teine maailm on palju sügavam, müstilisem, olemuslikum. Tõuke sissepoole vaatamiseks on andnud sisemine protest välise maailma surve vastu, poolteist aastat nõukogude armee koosseisus Afganistanis viibimist ja naised minu elus. Sügavamad inimolemuse äratundmise kogemused algasid aastal 2005. Omandatud tehnikaid on olnud palju ja enamik nendest osutunud olulisteks trepiastmeteks minu teekonnal Koju."

Kalev võtab olulistel teemadel vesteldes, aeg-ajalt sügavalt hingates ja silmi sulgedes ühendust nii oma kõrgema mina kui ka saatjate ja saadikutega. Ta selgitab, et seal, kuhu ta end keskendudes hingab, on Kodu. Ühenduses olemine aitab kogu isiksusel piltlikult öeldes kodus olla ja teadvustada, kes ta selline on, kuskohast tuleb ja mispärast kehastus.

"Ma ei nimeta ennast tervendajaks. Tõeline tervenemine saab toimuda ainult inimeses endas, kui ta taipab asjade olemust ja oma kannatuste tegelikku põhjust. Saagem aru, et me loome ise oma probleemid. Meie algolemus on täielikus harmoonias ja tasakaalus. Haigused ja kannatused on tasakaalust väljasoleku tagajärg. Mina peegeldan inimesele tagasi tema Lugu. Suunan, annan vihjeid ja vajadusel õpetan ka mõned abistavad võtted või tehnoloogia enda tasakaalustamiseks. Seepärast nimetan ka inimestega kohtumisi tasakaaluseanssideks, mille käigus annan neile võimaluse ühenduda oma tõelise olemusega ja muuta oma infovälja, energiat." 

Pikemalt loe ajakirja Naised 23.04 numbrist!