Blogid

Miinimumpalga maksja on kaasaegne orjapidaja (138)

LISA KOMMENTAAR

Just12. september 2015, 08:38
See ongi orjus ilma iluatamata ja see on äriplaanis sees 90-ndate algusest saati, ajast, kui Isamaliit ja Laar kilkasid odavatest akktöövõttudest. Siis olid hirmus õnnelikud, et meil on nii odav tööjõud ja läänesy firmad tungivad siia oma poolteeodetega peale. Olge ainult mehed ja pange mõne kopika eest Ericsoni telefon kokku, vähemasti tehke sellele montaažplaat valmis ja me maksame 10 senti tükist. Sealt see käinud on ja nüüd suure hulfa töötajaid palgal hoidvad supoer-hüpermarketid on lääne omenikele kuuluvad ja nad loomulikult maksvad siin miinimumi ning lisaks viiva kogu tulu sit minema. Eesti on juba kümme aastat ilma mingigi lootuseta kolgas, siit lähevad taiplikumad minema ja õigesti teevad, sest teist elu pole kellelegi antud ja see ainult tuleks korralik palga eest tööd tehes ära elada.
Kas see on võrdsus?3. mai 2015, 08:00
Miinimumpalk Netos on 390€! normaal töötunnid 160h.. 1h palk kätte netos 2,44€!
Riigikogulase netopalk on ca 3500€ netos normaal töötunnid 160h.. 1h palk kätte netos 21,80€
Ühesõnaga riigikogulane peab tiksuma tööl pea 18 töötundi ,et teenida miinimumpalka teeniva 160h palga :D Ja sellele palgale arvestame igasugused hüvitused (Telefon,Auto,Kütus,soodustused,sidemed)
Ja lahkuv riigikogulane saab hüvitiseks üle 20 000 euro maksumaksja raha. :D
ebanormaalne ebavõrdsus30. aprill 2015, 18:33
Meie riigi valitsejad lubavad sellist orjapidamist! 390€! Äkki saab sellega elatud Taavi Rõivas, Hanno Pehkur, Keit Pentus jne...
hmm2. mai 2015, 14:47
oled sa end asjaga kurssi viinud- kui palju peab ettevõte maksma iga töötaja pealt riigile erinevaid makse??? Ja sealt edasi siis saate näha, palju jääb ettevõtjale endale ja töötajatele palkadeks. Aga üldiselt-. no kui ise olete nii kursis j a soovite ropult ratsa rikkaks saada siis tehke oma ettevõte ja olgegi heaks eeskujuks :) just eriti soodsate töötajate palkade poolest . Pole mõtet oodata kaitset "isakseslr riigikogugult" kui nad ise on väga suurte tahtmistega nii maksude kui oma isiklike töötasude ja muude hüvitiste suhtes.
Andres5. mai 2015, 18:10
Kuule tropp! Ka mujal maailmas makstakse makse!
Andres5. mai 2015, 18:16
Kuule tropp.Ka mujal maailmas makstakse makse!
Maamees1. juuni 2016, 08:17
Vaeste inimestega rikast ja õnnelikku riiki ei ehita. Meie ettevõtjad ei saa oma kaupa müüa vaestele ja seetõttu ei ole võimelised palka maksma. Suletud ring mille meie valitsus on paika pannud.
Elts26. aprill 2015, 13:03
Ma arvan,et miinimumi palga maksmine on sellisele tööandjale häbiväärne ja patt,kui ta elab oma alluvate kukil!Ma ei saa sellistest tööandjatest aru,kes maksavad oma alluvatele miinimum palka ja ise elavad luksuse,nad omavad loss elamuid ja luksus jahte,just nendest tööandjatest ma aru ei saa,miks nad ei väärdusta oma alluvaid,kelle kaudu nad saavad nautida oma luksust!
tegeikult30. aprill 2015, 14:22
aga kes käsib sul teist inimest orjata,tee endale ise ettevõte ja maksa nii suurt palk,kui süda lustib.
kurr22. aprill 2015, 15:56
mõni on ja mõni pole. minu silmis on kats ori, kuigi tema töö pole kontimurdev. ta on ori, sest pole vaba. ta peab olema meelepärane oma leivaisadele ja enamasti kirjutama igavest jama, et korjata klikke. mitte ilmaaegu ei ole kasutuseltermin "leheneeger".
minu teada on blogija päristööd teinud ainult 2 juhul - kooliplikana koristajana ja algaja immigrandina ettekandjana. edaspidises elus on ta töölisklassi ja teenindajate suhtes ilmutanud ainult põlgust, vähemalt oma kirjutistes. kommenteerijad on siis aeg-ajalt tema tähelepanu juhtinud sellele, et need inimesed teevad väikse palga eest rasket tööd, on väsinud ja pole suutelised talle pidevalt naeratama. väsinud katsi pole mina näinud.tema nn.töö ei nõua järelikult mingit pingutust. palju talle makstakse, mina ei tea. aga kui meenutada tema suuremaid ämbreid, näiteks kurikuulsat reportaazi publiku lemmikute ürituse kadrioru telgipeolt, siis mina poleks tööandjana mitte ainult katsi palgast ilma jätnud, vaid oleksin talt sisse nõudnud kopsaka trahviraha telekanali maine kahjustamise eest.
miks ülemused katsile halastasid ja talle päevapealt sulge sappa ei löönud, teab ainult jumal taevas...no vb aimab ka mõni katsi tööotsade hankimisega kursis olev isik ka.
böö21. aprill 2015, 23:43
Lust on viimasel ajal hakanud ärapanijaks.
JA TUBLI NAINE3. mai 2015, 22:04
LUST----OM HEA NAINE ,,,KES KA TEISI OMA KÕRVAL MÄRKAS,,
""ET REFORMI ERAKOND OM SELLISE SITA KOKKU KEERANUD???
oik21. aprill 2015, 12:46
Väga eksitav, valesid fakte täis vinguv artikkel. Eestlasele meeldiv võrrelda võrreldamatuid. Võetakse siit-sealt ja siis virisetakse, et näed meil on kehvem. Võrdleme muidugi Argentiinaga, kelle maapõuest on võimalik igal hetkel kulda, tsinki, hõbedat, vaske ja naftat ammutada, kus tööjõudu on ligi 18miljonit tööealist elanikku ning mis on suures osas jäänud puutumata okupatsioonist nagu meie.
Ütleks siinkohal üle lihtsa majandustõe, mille peale sotsialistid tavaliselt vihast punaseks lähevad- on kindel põhjus, miks üks kombainiga ameerika farmer saab üksi sama palga mille sada sirbiga hiina talumeest kokku. Õiglane on suhteline mõiste, õiglane oleks kui ei oleks haigusi, inimesed ei sureks ning rahu oleks maa peal. Reaalsus on aga see, et riigid ja rahvad on erineva taustaga, kes on saanud kapitalistlikkus keskkonnas rahus 100a tagavarasid koguda, kes ainult 20a. On ju ebanormaalne, kui alles koolipingist tööturule astuv noor nõuaks samasid varasid (laenust välja ostetud maja, auto, kasukas jne), mida tema ametivend, kes on seda tööd 50a teinud? Aga jah, sotsialistidele meeldib rahvast vihale ajada, ärritada, erinevusi tuua, tekitada rahulolematust. Ajaloos näeme mis see kaasa toonud on- revolutsioonid, kus on miljonid hukkunud ning ühiskond, kus keegi lõpuks elada ei taha.
detroit22. aprill 2015, 02:56
Õiglust saab ikka mingil määral mõõta, näiteks niimoodi
// http://unsdsn.org/wp-content/uploads/2014/02/WorldHappinessReport2013_online.pdf
.
Seal on riikide edetabel ja mis iganes metoodikaga on üritatud hinnata kui õnnelikud inimesed kuskil on. Endisest NSV Liidust on kõige paremini läinud Moldaavial, Mehhikos on inimesed õnnelikumad kui USA-s ja võid sealt muidki üllatavaid tulemusi leida. 100-aastane tagavarade kogumine pole ka päris kohane argument, sest näiteks Saksamaa pommitati 70 aastat tagasi puupaljaks ja mis alles jäi , selle tassisid juudid seljas mööda maailma laiali.
Selles asjas on Katsil õigus, et Argentiina on ühes grupis pigem Saksamaa ja Prantsusmaaga ja Eesti on Venemaastki tagapool. Õnn ei seisne mingis majas autos või kasukas. Mis kasu on sellel saja hiinlase palka saaval farmeril oma rahahunnikust kui hambaravi maksab 1000 dollarit tüügas? Samas kõrval kommunismi kantsis Kuubal on sama asi jälle tasuta.
eks ta ole,21. aprill 2015, 09:16
peale reformierakonna uut töölepingu seadust tekkisid orjapidajad ja orjad. Töö andja võib sinuga manipuleerida nii palju kui tahab ja töölisel pole mingisugust õigust.Kui vaadata peale selle seaduse jõustumist firmade kasumeid siis on näha ,et need on praktiliselt kolmekordistunud.igal aastal võtavad firma juhid miljoneid eurosid dividende.ja see kõik töölistele maksmata jäätud palga arvelt.
no on möga20. aprill 2015, 22:42
Tööjõuturg on ju samuti turg, niikaua kuni on leida odavat tööjõudu niikaua ei tõuse ka palgad ega investeeri ettevõtjad tootlikumasse tehnikasse. kaob tööjõud on ettevõtjad sunnitud palku tõstma või tootlikumasse tehnikasse investeerima.
Rein20. aprill 2015, 18:46
Braavo, päev jälle kirjas.
Kiil rahva vahele löödud, üksteise vastu ässitatud.
Artikli autor võiks ise asutada väikefirma ja kõigile töötajatele maksta keskmist palka.
Mind täitsa huvitaks, mitu kuud see firma püsiks?
Krt nagu 1917 aasta Leningradi bolševike kihutuskõne, ma ütleks,
NEMAD on süüdi et TEIL halvasti läheb.
Jaga rahvas kaheks ja ässita üksteise vastu.
TP20. aprill 2015, 17:47
Miinimum palk on ikka kõva sissetulek - on inimesi, kes ei saa sedagi.
kraamer20. aprill 2015, 16:48
Miinimumpalk on ikkagi tasu. ori on aga see, kes teeb tööd tasuta. Meie Eesti riigis on orjadeks omastehooldajad, kes töötavad aastas 365 ööd ja päeva tasuta.
raivi20. aprill 2015, 16:38
Minu arust on ettevõtjad pasapead.mul hea meel,et ei pea enam kunagi tööl käima,kuigi võin iga kuu raisata vaid 400eurot.ettevõtjad sõitke persse.
leo20. aprill 2015, 16:34
Pildil näitab EKRE poolehoidja neegrile kohta kätte?
ahti20. aprill 2015, 16:49
muha20. aprill 2015, 15:50
mina ei käi juba ammu tööl,sest pole raha ja kui natuke tekib,siis seda pole mõtet tööl käimise peale raisata.Nimelt olen maalt ja miinimum palga lähedast rahast läheb juba üle poole tööl käimise peale.Tööd ikka pakutakse aga raha ei paku suurt keegi...
liilija20. aprill 2015, 15:49
Tubli,aga räägi ka UK maksudest ja ettevõtlusest,sellest,et me maksameFIE-na 144 eurot kuus,UK-s,tean,on 2,7 naela nädal sots.maks kui käive on alla 6000 naela,ja maksuvaba miinimum kasumist on 10000 naela aasta.Meie maksame siin ainult makse,nii otse kui kaudu...
viva la lust20. aprill 2015, 14:50
Seda Lusti lugu ja siinseid kommentaaride üldist meelsust lugedes saab ainult ühte asja nentida - Lust on endasuguste ullikeste, lihtsameelsete ja piiratud silmaringiga inimeste arvamusliider.
õpetajaabi20. aprill 2015, 13:46
Kuidas nimetada valdasid,kes maksavad miinimumpalka lasteaia õpetajaabidele.Orjapidajad kuubis!
start20. aprill 2015, 13:15
Kutsun teid üles tulema ära sandikopikaid maksva vereimejast tööandja juurest. Asutage oma firma. Investeerige , seiske riigi bürokraaktiaga silmitsi, leidke kliendid ning saage ka raha neilt kätte, makske riigimaksud ära. Ja nüüd on pidulik hetk, kus saate endale nii palju palka maksta kui hing ihaldab ja saate võtta tööle tööle ka madala kvalifikatsiooniga inimesi, üksikemasid, kelle laps on iga ku nädal aega haige, invaliide ja joodikuid, endisi kurjategijaid ja otse koolipingist tulnud kunstihingega nori kogemustega inimesi ning palun maksne neilegi nii palju palka, et neil oleks hea elu. Kui see tehtud, tulge teisi õpetama, kui palju peab palk olema jms. Jõudu tööle!
vale vastus20. aprill 2015, 18:03
Hakka orjaks kui ettevõtja elu nii raske on.unustasid ära oma liisingud,laenud,telefonid,kütuse,need kannad ju ettevõtluskuludesse ja reisid ka koos perega,ikka äriklientidega kohtumas.ehk oled sellega oma palga mitmekordselt kätte saanud.sinu juures tõõtav min palga saaja maksab kõik oma kulud oma palgast ja seda nii palju kui raha jätkub.
Ja ehk on siis vale äriplaan,millega ära ei majanda.
oik21. aprill 2015, 12:55
Kuule ära virise. Nagu näha ei tea sa ettevõtlusest midagi, sest muidu ei ajaks sa nii rumalat juttu, et "maksad kõik kulud ettevõtte arvelt kinni" Mine proovi ja vaata mida maksuamet sulle ütleb, kui sa oma elamise ja reisidega seotud kulusid üritad raamatupidamisse panna. See see eesti probleem ongi, et on kari asjast väga kaugel olevaid inimesi, kes ei ole kunagi oma vara ja aega ettevõtlusesse pannud, riskinud ega katsetanud. Hea lihtne on käed puusa lüüa kui kell 17.00 kukub ning öelda suvel et mind ei huvita, tahan puhata jne. aru andmata, et väikefirmades teevad asendustööd kõik ära ettevõtjad ise.
maksudega20. aprill 2015, 13:00
tehakse trikke kõikjal,pole mõtet sellest jahuda. Mis kasu on maksurahast kui see saadetakse kuskile Aafrikasse,samas omal on meil ca. 60000 nälgivat last. https://www.youtube.com/watch?v=M1hpN3GD_v4
toetan 20. aprill 2015, 12:47
Jutt jumalast sulatõsi!!! Anba au ja kergitan kaabut, ime, et selline seisukoht avsldati lehes, lehed ju poliitkontrolli all.
sssss20. aprill 2015, 12:46
Et suuremat palka saada,peab ka midagi oskama. Erasektoris ei teki raha tühjalt kohalt, riigisektoris on jah kõik võimalik
Andres20. aprill 2015, 12:12
Mdx Lõuna eesti ongi nagu argentiina....vaesus.töötus, jne.....Autor elab vist päris Eesti Tallinnas....
MM20. aprill 2015, 11:59
Iiveldamaajavalt loll jutt. Kui mingi inimene saab miinimumpalka, siis see tähendab, et ilmselt puuduvad tal alternatiivid ehk see kui see "orjapidaja" enam palka ei maksa, siis pole enam sedagi. Mis on parem, kas miinimumpalk või palga puudumine?
asd20. aprill 2015, 13:59
Selles see viga ongi, kuniks sa oled nõus miinimum palga eest orjama, siis jäävadki nad seda maksma. Kui sa nad aga pikalt p*rse saadad, siis ei jää neil muud üle, kui palka tõsta.
maamees20. aprill 2015, 14:34
Sinul asd on hea siin kraaksuda,aga tegelikult on see neil siis ainuke sissetulek,see niinimetatud miinimumpalk.Kas nad peavad sinu arvates siis näljas elama,et sa soovitad neil töölt ära tulla.Tegelikult peaks ikka maksuamet rohkem neid ettevõtteid uurima ja kontrollima hakkama.Kas ikka on neil nii väike kasum.
Palk Palgi20. aprill 2015, 14:06
Kõik õige, kui selle palgamaksja tegelik firma kasum jääb sinna 10 - 15 % kanti käibest...Kui aga tegelik, kordadn, tegelik kasum on 70 - 80 % käibest, siis on küll tegemist orjapidajaga. Vahemärkus : vene sanktsioonide kehtestamise järgselt ütlesid meie toiduainete TÖÖTLEJAD, et pankrott on silm ees...nüüd loen Maalehest, et toiduainete töötljate kasum kasvas 2014 aastal 70 %..... Piimatootjad saavad nende käest sente ja ei ole ka kuulnud, et selles tootmisharus oleks palgad tõusnud...
ehh20. aprill 2015, 15:57
tegelikult tähendab see seda et inimene saab osa palka mustalt. Pole mõtet valetada endale või teistele, 390 eurot kuus elamiseks ei piisa. Aga ma ei mõista enam neid inimesi hukka kes lasevad omale musta palka maksta sest neil tõesti pole muud valikut ja arvestades kuidas riigiasutused meie raha ja rahvaga ringi käivad, siis väga õige tegu on riigile makse maksta nii vähe kui võimalik
maamees20. aprill 2015, 11:39
Mõni sai sellest alles nüüd aru.Eriti ohtralt makstakse miinimumpalka just Lõuna Eestis,Sest teatakse,et siin on väga raske tööd leida.Ja siis oledki valiku ees,KAS MIINIMUMPALK VÕI EI SAA TÖÖD.Ja mis kõige hullem,miinimumpalgal töötajal ei jookse pidev tööstaas nii,kui teistel .Neil läheb kirja kolm aastat võrdub üks.Jääb mulje,et ei teekski tööd täiskoormusega,vaid aimult kolmandiku panuse annad.Kus on võrdsus,see kõik on nii ebaõiglane.Ja nii need rikurist orjapidajad tekivad.Küll jumal ka karistab neid varsti,sest luuserid...rikurid saavad tihti infarkti.
Olen20. aprill 2015, 11:21
tööl turisminduses. Ei saa euro ajal küll miinimumi. Krooni ajal oli palk oluliselt väiksem ja tööd oli tunduvalt rohkem. See tähendas, et firmalgi läks paremini. Firmajuht viriseb koguaeg, et tellimusi on vähe, aga vaat kui palju kulusid.Aga see ei tähenda, et ta 5x aastas oma fahmiiliga kuskil väljamaa reisil ei käi ja mitte odaval. Kui läheks halvasti, siis ju hoiaks kokku ja käiks ehk kord aastas. See tähendab, et elab kas vanast rasvast või mitme firma tuludest, loomulikult kavalusega endale mitte palka makstes ja muid trikke kasutades. Aga orjapidaja on ta ikkagi, tema määrab, mil ma puhkust saan, mitte mina. Tema määrab, mil mul vaba on, mitte mina. Ei arvesta ta töö- ja puhkeaja seadust ega muid ettekirjutisi, vaid teeb nagu tahab. Et see orjapidamine on ikka laiem, kui ainult tühipaljas palga maksmine. Tahad häält tõsta, protestida, oled paha, lähed riidu ja kuis siis üksteise kõrval töötada. Keegi ei kontrolli teda ja kellegile pole mõtet kaevata, sest see on olematu ja tulemusteta võitlus. See, et riigile peab igasuguseid makse maksma, selle kohustuse on firmajuht endale ise võtnud firmat luues. Kui nii, nii tark ollakse võib ka ju kuskil üliedukas firmas lihtsalt palgatöötaja olla.
Endine raamatupidaja väikeettevõttes20. aprill 2015, 11:57
Olin osanik ja raamatupidaja väikeettevöttes,nüüd pensionär. Mulle lähevad endiselt need probleemid korda. Väikeettevõtetel on üliraske ebanormaalselt suure maksukoormuse tõttu. Kutsun kõiki üles hakkama oma mõtetes üksikettevõtjaks.Mõelgem mingi meeldiv töö, nt.remonditööd,maalritööd või mis ignes. Siis mõelge kui palju tahaksite kindlasti kuus tasu saada. Siis hakake arvutama,milleks on vaja teada kõiki maksumäärasi ja arvutamise korda, s.h. tuleb arvestada ka 20% käibemaksu.Mina mõlesin endale 2000€-se kuuteenuse,käibemaksuga koos pean teenuse müüma 2400€-eest. Minu netopalk tuli 1184€, s.o. 49,3% ,riigimaksud on 57,7%. Kui need arvutused on tehtud,siis otsustage,kas soovite olla orjapidaja või ori. Mina eelistaks viimast,kuid mõnes riigiametis.
praegune raamatupidaja väikeettevõttes20. aprill 2015, 20:30
Minu netopalk on 500 Eurot,saan hakkama,tulin Tallinnasse tööle 3 aastat tagasi,lihtsalt väikelinnas tööd ei ole.üürin korterit,sõidan ühistranspordiga,laenu ja liisingut mulle ei anta,sissetulek ei anna välja.juhataja palka ei võta,maksud liiga suured.liisingus on enda ja naise auto,firma on koju registreeritud,kodu on laenuga ostetud,telefonid kogu perel,reisid laste koolivaheaegadel ärikontaktide otsimiseks ernevates maailmajagudes,toit külaliste vastuvõttudeks.kulud on suured,aga näe,minu ülemus küll orjaks ei taha hakata,punnib veri ninast väljas ilma palgata rügada
Sooh!28. aprill 2015, 10:15
Loll jutt. Selle raga eest ei saa tallinnas isegi tuba üürida. Mul on oma korter, ahjuküttega majas, kommunaalkulud koos internetiga on 260€, sest iga kahe kuu tagant uleb tonn puubriketti osta (180€). Pension on 330 €. 70 € kuus ei võimalda mingit toimetulekut, selle raha eest ei saa süüagi, rääkimata pesemisvahenditest ja uutest jalanõudest.
Mhh20. aprill 2015, 11:21
Olen väikefirmas iseenda orjapidaja. Rohkem ei saa palgaks maksta, sest makse tuleb nii palju maksta. Kahe inimese miinimumpalga pealt läheb praktiliselt kolmas palk juba ainuüksi palgamaksudeks. Kui väikefirmas pole veel rasva kogutud, siis ei jäägi muud üle. Nõuda on lihtne.
Elbil20. aprill 2015, 11:37
Lopeta ära, ära ole orjapidaja ! Mis sa ilgud, et ei saa.....
Seni kuni leidub neid kes orjapalka palgaks peavad on ka orjapidajaid ja ,,väga edukaid", kes maksaks miinimumist veel väiksemaid sente.....
Mhh20. aprill 2015, 11:59
Kas sa ole proovinud olla ettevõtja? Kui mitte, siis paluks lahkesti proovida ja siis uuesti sõna võtta kui on kokkupuude reaalsusega. Ma olen olnud ka palgatöötaja ja tegelikult Eesti mõistes vägagi hea palgaga. Aga ega siis ei mõistnud, miks tööandja veel rohkem ei maksa.
ehh20. aprill 2015, 16:35
et siis nüüd tuleb välja et kõik need väikeettevõtjad kes maasturiga sõidavad (küllap vist keegi jättis päranduseks), mitu korda aastas soojal maal käivad (jumala eest mitte ju firma rahadega), on ise hoopis heategijad, maksavad aga peale et saaks kellelegi miinimumpalgaga töökoha luua. Ise on nad ju puhta paljased ja näljased :D. Nüüd hakkab muidugi jutt sellest et need on inimõigused ja kui ta on ettevõtja siis muidugi ta võib seda endale lubada... Võiks kui maksaks töötajale inimväärilist palka. Kui töötajale elementaarsete põhivajaduste tagamiseks ei jätku, aga endale jätkub rohkemaks kui inimene elu jooksul kulutada jõuab, siis ei ole tegemist ju mingi ettevõtjaga.
See ongi mõtlemise koht millest meie nn ettevõtjad aru ei saa, et töötaja ei ole nende kratt ega ori.
oik21. aprill 2015, 13:00
Millega siis see inimene sõitma peab? Zhiguliiga või? Mine võta järgmine kord ühe nendest "rikkurite" särgisabast kinni ja küsi, mis värk on. Selgub, et auto ja kinnisvara on liisingus (panga oma), ettevõte on loodud kogu oma muu vara panti pannes, et sinusugustel vingatsitel üldse tööd oleks. Ja mis puutub jahtidesse, iga kuu soojamaareisidesse jms siis see on pigem ametnike ja suurettevõtete omanike valdkond kui väikeettevõtete pärusmaa. Pigem on ikka nii, et kui töötaja on haige või puhkusel tuleb ise töö ära teha, sest asendajat palgata pole võimalik, sest puhkusel olevale töölisele peab ju ka veel lisaks maksma.
ew20. aprill 2015, 11:11
Kõik mis on lubatud, ei ole keelatud. Eriti meie riigis. Miks tööandja peaks maksma? Hädas inimesi, kes ainult leivatüki eest tööd teevad on nii palju, et alati on võtta uus. Kui inimesed enam sedasi tööle tulla ei taha, siis võib neid laiskadeks sõimata ja nõuda, et saaks aasiast veel suuremas hädas olijaid sisse tuua.
Maanaine21. aprill 2015, 04:26
Firmad teevad töölepingu tähtajalise 6- 12 kuud(katseaeg) ja siis on miinimum palk,aja möödumisel oled vaba kõnni minema.Uued juba ootavad oma 6-12 kuud tööd.Kui riik on alatu ja petis,siis on seda ka tema tööandjad.Kahju,kus riigis me elame?Hr.Rõivas peaks ikka veel kooli minema ja seda majanduse asja õppima.Ta ju lausa totuke veel,nüüd isake Ligi ka kaugel Tartus.
21. aprill 2015, 13:02
Kallis inimene, sul on võimalik täna päev lahkumisavaldus anda, "orjaöölt" vabaks võtta ning oma ettevõte asutada. Näita nendele käpardlikele, saamatutele, orjapidajast ettevõtjatele kuidas peab- asuta firma, palka töölised ning maksa nii endale kui oma töölistele euroopa mõistes head palka. Näita eeskuju- ära ainult virise!
Ew20. aprill 2015, 10:58
Veel üks tubli tüdruk. Tahaks olla sama tubli, aga aastaid on liiga palju.
Peeter20. aprill 2015, 10:47
Makstakse hästi, raha jääb ka hoiustamiseks.
Priit 20. aprill 2015, 10:44
Ärge vinguge. Maailm on lahti, minge mujale nn kogemusi omandama ja leiate oma võimetele rakenduse, palga.
njaaa20. aprill 2015, 10:35
Palun, inimesed, organiseeruge! Töörahva surve kasvõi läbi ametiühingute. Piketeerima! Streikima! Meelsust avaldama! Saate aru- tegelikult on teie käes jäme ots- ilma töötajateta on lõpp ju igasugustel ettevõtmistel. Lihtsalt KOOS tuleb tegutseda.
Aga ei, onju. Sest see oleks jube "punane".
Valige edasi reformierakonda ja kobisege ainult kommentaariumides.
oik21. aprill 2015, 13:05
Proovi lisaks punasotsialismile aru saada kuidas maailmas asjad käivad- miks on nii, et üks kombainiga ameerika farmer saab üksi sama palga kui sada sirbiga hiina talumeest kokku. Võta oma keskkooliaegsed õpikud uuesti välja ja loe mis majandusõpikus kirjas oli, kuidas tekkib rikkus, kuidas palk jne. Hangude ja vigladega maailmaparandamise aeg on möödas, aeg on tegudeks, näita pigem eeskuju ja tee oma firma ning palka töölised, kohtle neid hästi ja eskujulikult ja näita nendele kapitalistlikest vereimejatest orjapidajatele kuidas on võimalik. Siis äkki kirjutatakse ka sinust lehes ja saad kogu maailmale näidata kuidas peab. Seniks aga ära virise ja lisaks Marxismile ja Leninismile võiksid ka midagi asjakohasemat lugeda ja oma silmaringi laiendada
KÕKS20. aprill 2015, 10:34
orjapidajad või miskit krõbedamat veel ... aga põhimõttelistest tööd mittetegijatest ja lihtsalt laiskadest koosnev seltskond on kes siis ????!!!!!!!!!...................................... MUIDULEIVA SÖÖJAD :(LAENUDE HULK AINA SUURENEB - NII KAASTÖÖTAJATELT ,- SÕPRADELT, - PIIKS JA RAHA
TULEB ) ; PARASIIDID ( kolleegid teevad suurema osa töödest nende eest ) Kindlasti on veelgi palju nimetusi - miks me sellest probleemist vaikime - ei teagi miks - pole tavaks .
kiiks20. aprill 2015, 10:18
Kõrval on artikkel ,et vangi ülalpidamine maksab 1341 eur kuus kes tahab head elu minge vangi!
Liina20. aprill 2015, 10:13
Hmm, kindlasti on ka neid ettevõtteid, kellel oleks võimalik oma eelarves rohkem raha personali alla paigutada, aga paraku on enamik ettevõtteid selliseid, kes sellega hakkama ei saaks. Kui me tõstaksime miinimumpalga hüppeliselt nt 750 eur peale, siis see tähendaks sisuliselt väga paljude eestlaste koondamist. Tõepoolest kasvaks mõnusasti elavate inimeste hulk, aga mida me teeme nende töötutega.
Küll saab iga töötaja individuaalselt endale paremat palka kaubelda. Kui su firmal läheb hästi, siis küsi raha juurde. Tee head tööd ja küsi juurde.
piina20. aprill 2015, 11:18
Maanaine21. aprill 2015, 04:31
Liina oled ajutu ja arutu!
kubjas20. aprill 2015, 10:13
Armas Katrin tule meile lõuna eestisse Võrumaale ning õpeta meid ullikesi väike-ettevõtetes
käibeid suurendama,et võiksime palju palka maksta .Maksan ka tulemustasu kui äri hästi minema hakkab ,inimesi ,tarbijaid juurde tuleb. Kui ei õnnesu paneme poed kinni ning need antud juhul 5 inimest orja läheksid töötukassa ukse taha.
20. aprill 2015, 10:34
Miks sellist firmat üldse pidada, mille teenuseid - tooteid ei vajata (kui vajataks, siis ju tarbitaks)?
sad20. aprill 2015, 14:03
Siis hakka rohkem palka maksma. Inimesed hakkavad rohkem tööd tegema ja kõik on okei. Peale keskkooli olin näiteks mõnes erinevates firmades ehitusel tööl paar aastat raha kogumise eesmärgil kooliks. Maksti seal lihttöölistele miskit 500 pihku ja kõik nad istusid pool ajast tegelikult niisama Mi laiaks. Palgati aga rahvast juurde sama raha eest ja need istusid samamoodi. Ma olen suht kindel, et selle orjapalga eest tehakse max 50% efektiivsusega tööd... Kui sedagi.
dishi´le20. aprill 2015, 10:07
opa20. aprill 2015, 09:58
No aga lust ongi endasuguste ullikeste ja lihtsameelsete arvamusliider. Kujutan ette kui ta oleks selle jaburduse saatnud mõnda lehetoimetusse, siis oleks kogu toimetus saanud korraliku kõhutäie naerda. Tase ei erine hillar kohvi omast. Tegelikult võikski siin õhtulehes olla ka kohvi blogi lusti oma kõrval
Bla20. aprill 2015, 09:57
See kui inimene saab tõesti kätte ainult miinimumi, see on tõesti halb. Vähem halb on siis kui saab osa ümbrikus. Põhjus miks ümbrikupalka makstakse on suurtes tööjõumaksudes. 1000 neto maksmiseks peab tööandja välja käima 1700. Selleks, et firma saaks toimida peab järelikult töötaja firmale teenima vähemalt 3400. See teine 1700 ei lähe ettevõtja tasku nagu te arvate, vaid sealt lähevad igasugused kulud (reklaam, üür, seadmete ost, prügivedu ja muud zillion pisiasja) maha. Kõige lõpuks pistab veel riik käe vahele, võtab tulumaksu ja SIIS saab ettevõtja midagi endale kui on veel midagi saada. Ma ei tea kuidas Argentiinas on aga võiks igaks juhuks uurida enne kui võrdlema hakata. Võibolla läheb seal 20% altkäemaksudeks hoopis.
ahah20. aprill 2015, 09:50
Siis on kõik need asutused orjapidajad,kes maksavad hooldajatele madalat palka, meeliatdes neid ületunnitööga, mis viib inimese tervise, sest ta saab natukene rohkem ja talle tundubki et palk on enam-vähem. aga tegelikult normaalse kuugraafiku korral saavad igal pool haiglates ja muudes terviseasutustes hooldajad ikka niiiii vähe palka raske füüsilise töö juures, et hirmus.
20. aprill 2015, 09:43
Väga hästi öeldud! Tänapäevastest orjapidajatest peab rohkem rääkima ja neid rohkem päevavalgele tirima. Just meie suurfirmad! Tahetakse võimalikult vähese tööjõuga võimalikult palju teha, palk on miinimum, tööaeg aga terve elu.
Ja ei lähe midagi rõõmsalt ja vabatahtlikult, midagi ju tuleb teha, et hing sees püsiks. Kõik inimesed kahjuks tippjuhid ei ole ning ei saakski olla!
ka20. aprill 2015, 09:40
Täiesti idiootne kirjatükk. Kirjutajal puudub isegi kôige algelisem ettekujutus majanduse toimimisest. Kirss tordi peal on veel ettevõtjate süüdistamine. Absoluutne lollus!
jajah, absoluutne lollus on teda süüdistada. 20. aprill 2015, 10:06
Ettevõtja pole milleski süüdi, sest ta soovib omale rasvunud lõuga ja punnkõhukest.
jeah20. aprill 2015, 10:19
neid rikkaid ja ilusaid ettevõtjaid on eestis ikka käputäis. enamus omanikest on ka firmajuhid ning usu mind nende tööpäev ei ole 8h vaid vahel 12-16h. paljudel juhtudel maksavad nad kogu sellele asjale lõivu oma tervisega. ning lõpetuseks ei teeni kunagi märkimisväärseid kasumeid.
Bla20. aprill 2015, 14:25
Oleks ettevõtja elu nii lihtne, et võta ainult raha vastu, siis oleks kõik ettevõtjad, eks. Enamusel hakkab mõistus juba siis tõrkuma kui peab oma raha kuskile investeerima, kust ei pruugi seda kunagi tagasi saada. Lisaks on hunnik seadusi mida peab järgima ja nendest sõltuvalt rahaliselt vastutama. Ma isiklikult tean 2 inimest kes tegid pankroti läbi ja kaotasid kõik, nii kodumaja kui pere. Lisaks on meil sõna "ärimees" petturi sünonüüm, nüüd siis veel "orjapidaja" ka. Niiet soovitan kõigile ise proovida, ikka enda ja sugulaste raha sisse panna, riiki paluks mitte maksudega petta, igale töötajale (ka kogemusteta) maksta kohe vähemalt 700€ neto. Igal asjal on mitu otsa ja nende perspektiiv on erinev, olenevalt kust otsast vaadata.
ka-le20. aprill 2015, 10:16
Mnjah, kui vaadata siis neid omanikke restoranidel, baaridel ja hotellidel, siis mingit virelemist nende puhul küll märgata ei ole - uhked elamised, autod, reisid jne. Mis rahast need tulevad? Töötajatele makstakse näpuotsaga, et endil mõnus elu oleks. Ja nii see paraku on!
uku20. aprill 2015, 10:35
Kohe näha, et "tunned" asja. Toitlustuse ja restoraniäris on just kõige rohkem pakrotti läinud firmasid.
Bla20. aprill 2015, 14:27
Kas need asjad on tema või panga omad?
Pankrott20. aprill 2015, 17:57
on täiesti normaalne osa ettevõtluses, kui töötajale ja omanikule rohkem ei jagu kui miinimum.
MMM20. aprill 2015, 09:37
Küll Lustiga ikka lustiks kui saaks
A.H.20. aprill 2015, 08:59
Päris nii see siiski pole. Olgu palk miinimum või mitte aga sinna minnakse vabatahtlikult. Ju siis ei peeta end suurema palga vääriliseks.
Parem varblane peos, kui tuvi katusel.20. aprill 2015, 09:19
Päris nii ei ole. Kui ikka oled valiku ees, kas mingigi töö või päris nälg, siis valid ikka selle va miinimumi maksva tööpaiga.
Lihtsameeelne lugeja,kes usub ajalehte20. aprill 2015, 07:56
Hirmus mõelda,et restoranides,baarides jne, baarmenidest kuni nõudepesijateni kõik saavad 300 euri palka.Samas kõik töökohad on komplekteeritud ja keegi ei protesti...Kuidas selline majanduslik "ime" on võimalik ????
oled sa lihtsalt loll?20. aprill 2015, 09:40
Kui muud tööd ei ole siis RAHA TEENIMISEKS tehakse ikkagi seda. Arvad, et elukutselised on sinu pakutud tööde peal? EI! ajutised töölised ja tööjõu voolavus on laes.
20. aprill 2015, 10:09
Lihtsameelne ullike. Restoranides, baarides, toitlustuskohtades saavad inimesed süüa, oma kõhu täis süüa. Panimajesh?
Kaja .20. aprill 2015, 07:27
Ja ongi orjapidamine . Kas või Maxima ketis , kus omanikuks on miljardärist juut , ning töötajate palgad alla igasugust arvestust . Samas on aga suured kogused tooteid , igaõhtuselt lihtsalt võimalik ära visata . Ilma võimaluseta, kas või allahinnatult inimesele müüa .
Xin20. aprill 2015, 10:20
Maxima omanikud on leedulased. Aga omamaises OG Elektras palgad on veel väiksemad
Riik ulatab abikäe!20. aprill 2015, 06:48
Ja seda juba 20 aastat!
Üks maksutõus teretab teist!
P.S!
Ilma iga aastste miljonite abirahadeta oleks aga mitmed suuremad firmad ammu pank-ja rott!
Eh siis puugid väike firmade seljas!
Sest siis poleks peale ülemuste kosmilistele palkadele enam isegi miinimumi maksta!
,,AS Standard,,
kodanik20. aprill 2015, 06:41
Maksuamet ja ka töökaitse peaks tegelt hakkama tõsiselt kontrollima neid firmasi, kes maksavad min.palka.
Bla20. aprill 2015, 09:39
Miinimumi maksmine pole ebaseaduslik, pigem on küsimus miks see nii madal number on.
50% juhtudel toimub vastastikkusel kokkuleppel ümbrikupalga maksmine...20. aprill 2015, 06:02
Seega tolmukeerutamine "miinimumpalga" ümber on suures osas suur pettus.....!!!
irw20. aprill 2015, 06:24
Sellise palga juures peab eesti rahvas ülal väga kallist kinnisvaraturgu.
Nii et artikli autor mõtle enne kui sellist jama kokku kirjutad.Mine vaata mis maksab maja või korter maakolkas.endal pole maakal süüa aga teab kui rikas on.Kus see vaesus maal on.
irw võiks endale,20. aprill 2015, 07:09
kui juba maaka raha lugemiseks läks, selgeks teha kuipaljudes uhketes ja kallites kinnisvarades aastaringiselt maakaid elab. Enamus sellist kinnisvara seisab talviti tühjalt ja pole nood ka, pooles osas, mitte eestlaste omanduses. Ja kui kõik linnadesse koliks siis sind irw, tallatakse ju lihtsalt ära.
A.H. , to 50% juhtudel.....20. aprill 2015, 09:03
Ei ole ÜMBRIKUPALK!!! Seda nimetatakse on esinduskuludeks, koduigatsustasudeks elamispinna ja auto kompensatsiooniks. Palun nimeta asjad oma nimedega. ;)
Pagulane20. aprill 2015, 02:19
Riiklikud koolid tuleks sulgeda.Vaestele ei ole vaja kooliharidust.Kommentaarium oleks inteligentsem. Vaene peaks olema nii loll,et ei oska ajalehte ega raha lugeda Rikastel oleks erakoolid,kuhu vaestel asja pole.Kokku hoitud opetajate palgaga saaks Toompea rahva palkasi tosta.Riiklik meditsiin samuti likvideerida,kui motetu raha raiskamise auk.Mida nuud vingute.Ise valisite refid tagasi.Nautige oma valitud elu.
to pagulane20. aprill 2015, 05:12
näha on, et sina oled nii vaebe kui ka loo, ilmselt pole sa ka kooliharidust saanud. selline kirjaoskus, et häbi võiks olla (palkasiD, mõTTetu jne), lisaks tühikute kasutamisest pole sul aimugi, sest ilmselgelt pole sa elus ühtki raamatut lugenud. mille eest sinusugusele palka makstagi? tee ise omale firma, palka inimesed tööle ja maksa neile kasvõi 10 tuhat palka iga kuu, milles küsimus? aa, ei suuda? no vot, siis ole kuss, teised suudavad ja teevad omas firmas, nagu ise tahavad. ega keegi vägisi pole tööle pandud, ikka ise on lepingule alla kirjutatud. ja kui nii viletsale lepingule alla kirjutati, siis on ka selge, et ega töötajana sel inimesel suurt midagi ka pakkuda pole. pakkumise ja nõudlus seadus, eks ole.
To to pagulane20. aprill 2015, 06:57
Sõimad siin pagulast, kuid ise eitea õigekirjast mitte halligi. Pane ennast põlema!
20. aprill 2015, 09:41
Laused algavad suure tähega peale lause lõppu.
tollele _to pagulane20. aprill 2015, 12:48
Joo klaasike suhkruvett ja proovi rahuneda.Sinu vastukommentaar on exelents.Moned vead on ,kuid need on ilmselt suurest arritusest.Igal juhul tanud,et vastasid.
france20. aprill 2015, 01:18
On ka yyrid ja teenysed kallimad
1450 pole mingi raha
on võimalik20. aprill 2015, 01:13
Olen ka ettevõtja, hetkel saan palka maksta 700 ringis neto. Töötajaid 5, peaks veidi laienema, aga sinnani läheb veel aega.
Kirde-Eestlane20. aprill 2015, 01:08
Artiklis võrrreldi kaasaegseid oma töötajatele miinimumpalka maksvaid firmade omanikke vana aja orjapidajatega - paljudel firmaomanikel ajas see kopsu üle maksa ja mingil määral ma ka mõistan, sest eks tõde ole valus lugeda. Kuid kui Te nii väga solvute - siis parim viis solvangu naeruvääristamiseks - on see ümber lükata. Miks Te ei suuda oma töötajatele inimväärseid palku maksta - samal ajal kui näiteks Soome ettevõtjad suudavad seda teha???!!! Ning et Te mind antud teemal kaasa rääkimises ebakompetentseks ei peaks - siis ka mina olin ettevõtja. Toon ka näite - minu abilise palk oli 1995.a. 6 500 krooni. Riigikogu liige sai tollal 9 000 krooni. Tol ajal oli see töölisele suur palk. Isegi kui tänapäevase kursiga arvestada - siis sai mu töötaja tollal(20 aastat tagasi) rohkem palka, kui tänapäeva miinimumpalga saaja. Ning sellal oli kroon veel raha - mitte inflatsioonist ära söödud paberilipik. Ning ka endale sain ma maksta 9 000 krooni kuus, oli uus auto liisingus ja oma korter. Aga uuel aastatuhandel algas juutide pealetung ka Eesti ärimaailmas, Selline asi nagu au ja eetika on nüüdseks Eesti ärimaailmast kadunud mõisted. Algas äkkrikastumise periood, mis päädis majanduslangusega(pankrotid/töötus) ja kuigi nüüdseks olevat me taas tõusuteel - on minu meelest see vaid tühipaljas reformarite propagandamull.
hahaha to kirde-eestlane20. aprill 2015, 05:15
see firmaoli sul unistustes :D oleks sul olnud toimiv firma, küll oleks toiminud ka praegu. minul toimib, miks sinul ei toimi? aja ikka teiste süüks, ikka-ikka ju eetika ja mis kõik muud peened sõnad :D rott oled ja selleks ka jääd.
olid20. aprill 2015, 05:47
Vaat sellepärast Sa OLIDKI ettevõtja, et Sa nii tark oled. :)))
P.S. Aga muidu preili Lustilt selline tavaline ekspressgrupi stiilis soig. Ega temal ei ole ka keelatud oma firma asutada ja kõigile töötajatele paar tonni visata.
Pigem languse teel!20. aprill 2015, 07:01
Kuidas saab maksta rohkem maksta kui mingit tööd tehes pead igasuguste lõivude,lisentside,tegevuslubade,sund koolituste,kidlutuste,varjatud aktsiiside 50% tuludest ära maksma?
detroit20. aprill 2015, 00:44
Tõ živa eščjo, moja staruška?
Elus minagi. No tere, eit!
Löögu taas su kambris värelema
Õhtuvalge imeline loit
.
Räägitakse, et sa muremõtteis
Et sul minu pärast kurb on meel
Vanamoelist jakki ümber võttes
Alatihti vaatamas käid teel...
.
/see on Jessenin, Kats, pole vaja kohe solvuda. Millal sulle üldse viimati Jesseninit loeti? /
.
Miinimumpalk annab vabaduse. Iga kell võib tööandja ukse kahte pidi käima lüüa nagu westerni saloonil, sest kaotada pole midagi. Kats, kas sa tõesti kujutad ette, et midagi sellist saab endale lubada 500 000 dollarilise aastapalgaga juhatuse esimees?
Või konkreetsele subjektile taandades: kas õnn on õhtalehe blogi sandikopikaid näpu vahel veeretada või rikka mehe armuke olla?
Ühesõnaga, Kats, su pikkades blogivestetes peaks olema rohkem filosoofilist sügavust.
tõesti20. aprill 2015, 11:09
arvad,et Kats teab kes on Jesseenin.
tra20. aprill 2015, 00:16
Ma ei viitsi lihtsalt sellist sousti kommenteeridagi
reformierakond ju ehitabki orjandusliku korraga juudiriiki20. aprill 2015, 00:14
Ja loomulikult teie, kallis rahvas, palaval soovil! :(20. aprill 2015, 05:03
ega jah need ettevotjad on suht ulbed 19. aprill 2015, 23:56
ma ise tootan Selveris teenindajana ning saan ka nii kuskil 370 katte . No eks seegi ole ju miinimumpalk mu arust !
orjapidaja kah....19. aprill 2015, 23:22
Orjapidamisest-mul on firma,töötan ise 5 -6 päeva nädalas,8-10 tunnised tööpäevad, 1 töötaja ka, miinimumpalka on häbiväärne maksta,töötaja tubli, maksan 600, +maksud, endale iga kuu miinimumi maksta ei jõua, üle kahe kolme kuu juhatuse liikme tasu 200 euri saan hakkama-olen ise ori, orja ei pea,mine või hulluks töötan ainult selleks,et maksud saaks makstud ja teenused tasutud ja teistel oleks hea ja siis ostjad veel soovivad,et tahaks odavamalt ja ikka veel odavamalt ja veel odavamalt ,no mine ........elu vähemalt ma pole kunagi orja pidanud,olen see ise olnud, Tehke oma ettevõte ilma toetuste ja misiganes rahasüstidega ja proovige endale ja oma töötajale normaalset palka ausalt maksta +riigimaksud,ei ole kerge,pole vaja ettevõtjat materdada,põhjusi ikka mujal ka,ok,kebin magama,aitab kommimisest,vaja homme vara ärgata,orjatöö ootab,head und,mis siin ikka viriseda
Häbi ei ole siin veel kaagutada, va luuser20. aprill 2015, 05:05
No vaat, sellised need meie "firmad" :(
h20. aprill 2015, 07:01
Tee ise ka , midagi siis pane silte.
lustlik boheem20. aprill 2015, 10:29
Midagi on Sul seal "firmas" mäda. Kas Sa tegelikult seda töölist ikka vajad? Või kas selline ettevõtlus, kus midagi ei teenita on ikka mõistlik? Alustava ettevõtte korral saan sellest aru, vaja asjad toimima saada aga pikemas perspektiivis on see mõttetu.
xxxxx20. aprill 2015, 21:18
Kui endale palka ei jõua maksta tuleb maksta dividende
msi19. aprill 2015, 22:56
jälle pole lust ise seda lugu kirjutanud. puuduvad talle iseloomulikud vead. olen korduvalt juhtinud ta tähelepanu sellele, et mitte alati pole vaja "kui" ette koma panna. seekordse loo autor teab seda.
ja olgu jutt orjadest või orjapidajatest, kats ei jäta kunagi juhust kasutamata, et riputada üles mõni oma noorepõlve tuunitud pilt.
p.s. täna on püsikommentaator dishi sünnipäev. palju õnne, armas võitluskaaslane!
no tõesti...19. aprill 2015, 22:53
Ettevõtja on ettevõtlik inimene, kes on võimeline midagi ette võtma olukrra parendamiseks ning omab soovi midagi korda saata! Ettevõtja ei oma kohustust sinusugust - mina- üleval pidama :) Ettevõtja võib olla ka üksiküritaja - sinu mõistes soss-sepp - kes teebki oma tahtest, ilma et igasuguseid muidusööjaid üleval peaks! Hakka ettevõtjaks ... või pole piisavalt ettevõtlikkust? Karta on, LOL!
ühendatud nõud19. aprill 2015, 22:51
kui €uro tuli, siis oli ju ette teada, et inimestel hakkab olema lihtne võrrelda oma palkasid, kaupade ja teenuste hindasid nii soome kui ka enamuse euroopa omadega. seega oli ette teada, et peab toimuma talutava kiirusega hindade ja palkade ühtlustumine.
mis on siis saanud. toiduained, elekter, kütus võrdsustusid peaaegu koheselt muu euroopa hindadega, tööstuskaubad on kallimad kui euroopas ning palgad ja pensionid jäid paigale tammuma. parlamendisaadikud ja kõrgemad riigiametnikud aga said "kuldlusika suhu".
miks siis kuldlusika imejad teistele ei mõtle? ahh, et raha ei jätku! kas siis sellise rahvaarvuga riigis, mis on üks väiksemat sorti londoni või pariisi linnaosa, jõuab üleval pidada kümneid saatkondi üle kogu maailma, muretseda tohutus koguses relvastust (linnaosale või?), ehitada teid, side- ja elektrliine sadu kilomeetreid suunaga mitte kuhugi (inimestest tühjenenud maapiirkonnad), pluss lisaks veel hulgaliselt täiesti mõttetuid ja suurushullustusest kantud kulutusi?
Irw20. aprill 2015, 06:34
Muideks eesti kinnisvara hinnad on küllalti euroopalikud ja siis pole küll rahval raha puudust tunda.
xxxx20. aprill 2015, 21:21
Kas Soomes saab osta 2000 euro eest korterit
Küsimus19. aprill 2015, 22:48
Kui palju sina, Katrin, oled võimeline kellelegi palka maksma, kas oled ise kasvõi ühele inimesele töökoha teinud? Kui ei, siis pane suu kinni.
mina19. aprill 2015, 22:42
Mismoodi peab üleval riiki ettevõtja,kesmaksab miinimum palka töötajale ja enesele wi maksagi palka??? See on ju kõige suurem suli, maksab 33% miinimumilt ja ise elab suisa mustast rahast??? Ettevõtja ei ole mitte püha lehm vüi nisku eriline liik ja kas see on ikka ettevõtja, kes ei suuda palka maksta võib- olla soss-sepp.Ainult ettevõtja koos kollektiiviga on väärtuste looja.Meie häda ongi see et liiga lihtne on hakata ettvõtjaks , peab olema 2500€ tibake ettevõtlikust ja kahjuks palju nahaalsust, oskust seada end töötajatest kõrgemale. Ja pidada siis end maailma nabaks, kes enda nabast kaugemale ei näe.
hunt19. aprill 2015, 22:35
Uuest aastast tuleb värsket tööjõudu juurde.
alati on võimalus 19. aprill 2015, 22:26
olla kõigile eeskujuks. Tee oma firma ja näita kõigile, kuidas asjad käivad.
Aga niikaua kui palgatööl oled, hoia mokk .... .
Vana Koer19. aprill 2015, 22:18
Sattusin sellel teemal hiljuti suhtlema MAXIMA Eesti funktsionääriga ning kulsin suurepärase tõe: töölepingu kirjutavad alla kaks osapoolt!
Vana Koer19. aprill 2015, 22:18
Sattusin sellel teemal hiljuti suhtlema MAXIMA Eesti funktsionääriga ning kulsin suurepärase tõe: töölepingu kirjutavad alla kaks osapoolt!
oi jummel19. aprill 2015, 22:11
Tee ettevõte ja maksa 2000 euri puhtalt kõigile. Anna minna loll! Suuga teen suure linna, aga käega....
skimitar19. aprill 2015, 22:10
Punarefid on alati berzega eestlaste poole olnud. Seega nad kesikutega ühe munarakukaksikud.
20. aprill 2015, 10:46
19. aprill 2015, 22:07
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Aga kui...19. aprill 2015, 23:04
...tööandja, kes palka ei maksa, elab "valge inimese" elu - ehitanud uhke häärberi mere kaldale, purjeka soetanud, autodest rääkimata - ikka kõigile, kogu perele. Kas selliseid "tööandjaid" eestis vähe?
MM20. aprill 2015, 12:04
Aga ole see tööandja kui see nii lihtne on. Mida sa siin mögised?
pets19. aprill 2015, 22:05
Varsti palume kõik,et veneaeg tagasi tuleks.
?19. aprill 2015, 22:07
Noo eestlased ilmselt mitte.
kuule pets19. aprill 2015, 22:24
miks paluda, saad ju kohe sõita !
Imelik mees ???!!
kõik eestis virutavad 19. aprill 2015, 22:00
Orjapidajate entusiasmi aitab leevendada nende tagant varastamine. Paluks siin miinimumi vähemalt 555€ ja kohe, siis olen nõus vähem pirukaid töölt kaasa võtma.
to kõik eestis virutavad20. aprill 2015, 05:20
varganägudele veel palka vaja, krt. loodan, et vahele jääd ja korraliku omakohtu saad. no ikka nii, et enam pirukat ei tahagi. oota, oota, karma jõuab ka sinuni.
19. aprill 2015, 21:58
... ja millised nõudmised veel sandipalga eest ... IRW!
Miia19. aprill 2015, 21:50
Nõustun autoriga täielikult.