TÕNIS ERILAIDFoto: KALEV LILLEORG
Blogid
17. aprill 2015, 07:00

Kuidas Eesti tüdruk kehastus kuninga pruudiks

Ta seisis ajakirjanike ees Norra mägedes, päikeseprillid uljalt mütsile lükatud, kerge muie näol, kui selgus, et kümnete sensatsiooni­maiaste pressiesindajate poolt mäenõlval jälitatud naine polegi noore Rootsi kuninga Karl XVI Gustavi pruut Silvia Sommerlath.

Kuninga ja Silvia armulugu oli Rootsi pressile teada. Kuid täit kindlust polnud. Nüüd, 1975. aasta aprillis, kevadpühade ajal, ruttasid reporterid ja fotograafid Norrasse, kus kuningas oma sõbra Tore Bergengreni luksusmaamajas Lillehammeri (teistel andmetel Rootsi Åre) lähedal koos sõpradega suusapuhkust veetis. Seal oli ka Silvia Sommerlath.

Kuid noor brünett naine, kes tulevase kuningannaga sarnaseis rõivis mäest alla kihutas ja ajakirjanikud end jälitama meelitas, kuni need tüki aja pärast eksitust märkasid, ei olnud Silvia.

Võttis mitu päeva, enne kui Svensk Damtidning paljastas, et Silvia teisikuna kasutati nii sel korral kui paaril juhul varemgi Serafimihaigla apteegi tehnikut

Peggy Kirsipuud. Tagasihoidlik elukutse ei tähenda midagi (tüdruk oli küll ka modell olnud). Oluline, et Peggy oli neil aastail kuninga lähedase kaaslase Bergengreni kallim. Seega sage viibija kuninga lähikonnas.

Ja nii saigi eestlanna, küll Rootsis sündinud, aga ikkagi Prangli kaluri tütar, Peggy Kirsipuu mõnda aega tulevaseks kuningannaks kehastuda.