Kanye West ja Kim Kardashian Foto: PIXELFORMULA/SIPA
Suhted
1. aprill 2015, 20:00

LIIGA PALJU SEKSI: on see üldse võimalik? (11)

2013. aastal tütre sünnitanud USA tõsielutäht Kim Kardashian soovib kõigest hingest teist last saada ja seksib oma abikaasa Kanye Westiga väidetavalt oma 15 korda päevas. Nüüd olevat arstid soovitanud paaril vahekordadega tagasi tõmmata.

Seks vähendab ajus stressisignaalide hulka, see parandab tuju ja vähendab ärevust. Seksuaalne veetlus ja hea voodiklapp ühendavad paljusid paare.

Seega kuulub regulaarne suguelu igati normaalse ja tervisliku täiskasvanuelu juurde. On´s vallatlemisega võimalik tõesti endale liiga teha? Kui palju on liiga palju seksi?

Bioloogiliselt pole inimesel end võimalik surnuks seksida. Jah, ajutist ebamugavustunnet saab küll tekitada. Liiga tihe vahekorras olemine võib intiimpiirkondades mõnikord tekitada valu või tundetust. 

See häda võib tabada värskelt tutvunud paare, kes ei suuda teineteisest käsi eemal hoida. Ka esimene ühine korter suurendab ühtimise sagedust.

Kas seksisõltuvus on tõeline haigus või mitte, selle üle vaidlevad psühhiaatrid ja psühholoogid siiani. Kindel on see, et kui seksist mõtlemine või seks ise hakkab teisi argitoimetusi segama, tasub mõelda, kas kõik on korras ja ehk ka asjatundjalt nõu küsida.

Kui palju on palju, peab paar koos otsustama. Kuni mõlemad tunnevad end hästi ja naudivad tihedat seksi, seda on kõik korras. Kui üks pool saab pidevalt orgasme, teine seevastu mitte, tekib probleem ja teine võib tunda end ärakasutatuna.

Psühholoogid on näidanud, et kõige õnnelikumad on need paarid, kes oma vajadusest räägivad.

Igapäevane ühtes olemine ei vähenda lapsesaamisšansse. Kuid rasedaks jäämiseks ei pea sugugi nii tihti vahekorras olema. Parima võimaluse annab seks iga paari päev tagant. See kindlustab, et munajuhades on pidevalt spermatosoide, mis oleksid valmis munarakku viljastama.

Igal naisel on terve kuu vältel imelühike ajavahemik, mille jooksul ta rasestumisvõimeline on: pärast ovulatsiooni püsib munarakk elujõuline ligikaudu 24 tunni jooksul.

Sperma seevastu on elujõuline 3-5 päeva, seega kolm päeva enne oletatavat ovulatsiooni vahekorras olemine tõstab rasestumistõenäosust märgatavalt võrreldes ovulatsiooni ajal ühtes olemisega.

Lisaks pole mitte vähem oluline on see, et seksimisest ei tohi saada sunnitöö. Paaniline püüe ovulatsioonihetke tabada muudab seksi tüütuks spordiks.

Sarnaste probleemide küüsis vaevlevatele naistele soovitavad seksuoloogid eelkõige aja maha võtta ja küsida, miks nii paaniliselt last soovitakse? Mida inimene tegelikult tunneb?

Naine võiks mõelda, kas ta tunneb end ilma lapseta vähem väärtusliku, läbikukkunu, ebaõnnestununa? Kas ta tunneb, et lastetu või siis ainult ühe lapsega naine pole piisavalt naiselik?

Kui end nii tuntakse ja lisandub veel üldsuse arvamus, võib tekkida kartus, et mees läheb minema, kui naine ei suuda talle last sünnitada valib või mõne viljakama, kellesse spermat pursata.