100 PROTSENTI LILLELAPS: Moefänn, kes piire ei tunne ning võtab moetrendist viimast. 70ndatest on talle kõige südamelähedasemad laialõikelised hõlstid, narmad ja kõik, mis meenutab ehtsat tolle ajastu lillelast. Kui kleidikeste kandmise aeg pole veel käes, siis sobivad sama hästi ka laiad, veidi pidžaamapükse meenutavad püksid ja jumpsuitid.Foto: Vida Press
Ilu ja mood
28. märts 2015, 07:00

1970ndad kahel moel!

See, et 1970ndad on tagasi moeareenil, ei tule ilmselt enamikule enam üllatusena. Küll aga võib paljudele tunduda läbini hipilik välimus veidi hirmutav. Seetõttu näed allpool kahte võimalust, kuidas 70ndaid tõlgendada – neist üks on pesueht hipi, teine aga sobib tagasihoidlikuma maitsega moegurmaanile.

70ndad on mingil viisil alati moepildis, sest sellest ajastust on pärit paljud moeikoonid nagu näitleja ja laulja Jane Birkin, näitleja Bianca Jagger ning lauljad ja laulukirjutajad Joni Mitchell ja Stevie Nicks, kes igal hooajal suuremal või vähemalt määral tänaste moedisainerite loomingut mõjutavad.

Hipiajastu on sel hooajal seljatanud kõik teised moetrendid. Seetõttu on moepildis kõik selle kümnendi rõiva- ja aksessuaariklassikud nagu alt laienevad püksid, narmad, seemisnahk, A-lõikelised miniseelikud, boheemlaslikud maksiseelikud, suured päikeseprillid, laia äärega kübarad, õhulised pluusid jne.

Samas, kui suvel mõnel festivalil võib hipilik stiil vägagi täistabamusena tunduda, siis praegu, kui suvepuhkus mägede taga tundub olevat, ei pruugi hipistiil eriti aktuaalsena tunduda. Vaevalt et ülemused eriti hea pilguga vaatavad, kui kontor ühel hetkel vabameelseid lillelapsi täis saab.

Tegelikult on aga 70ndaid võimalik tõlgendada kahel eri viisil: kas siis tõelise hipina või veidi tagasihoidlikuma kümnendi fännina, kelle riietus kellegi silma riivama ei peaks.