Marika KuusikFoto: Helo Talva
Inimesed
11. august 2011, 11:25

Karma astroloogia annab vastuseid suhteküsimustele

Karma astroloogia kaudu mõistis Marika Kuusik (55), et eelmises elus pooleli jäänud armastus sundis teda klammerduma abikaasa külge. Nüüd oskab ta juba ise teistele nõu anda.

Üllatavalt palju on neid naisi, kes usuvad, et on õnnelikus abielus ja ometi tunnevad ühel päeval end siiski õnnetuna. Kõik, mis enne oli kulgenud näiliselt oma rada, tundub äkitselt mõistetamatuna. “Olin oma õnnelikus abielus olnud 16 aastat, kui hakkasin mõistma, et ma pole sellega üldsegi rahul. Tundsin, et ma pole õnnelik. Ma ei saanud aga aru, mis on minu isikliku eluga lahti. Ometigi olid mu vanemad elanud koos 55 aastat ilma tülideta, nende hea läbisaamine oli ka mulle eeskujuks,” meenutab Marika oma muutumise algust.


Nüüdseks on ta saanud nii palju targemaks, et teab, miks ta pidi abielluma just selle mehega ja miks ta pidi temast ka lahku minema. Nüüd ta mõistab, et astroloogia, eriti just karma astroloogia annab vastused, miks me oleme suhtes ühe või teise inimesega, millised ülesanded meil on siinses elus täita, kuidas me oma lähedasi või tuttavaid mõjutame.



Õnneliku abielu mull purunes


“Eelmises elus jäi meil mehega armastuse teema pooleli, sellepärast pidime ka selles elus jälle koos olema. Kuid mul on sünnihoroskoobist näha, et ma ei näinud või ei tahtnud näha, mida mees meie ühise varaga kavatseb teha. Oleks ma varem osanud astroloogiat, mõistnuks ma nii enda kui abikaasa tegemisi paremini,” tunnistab Marika, kes teab ka seda, et oli eelmises elus ilmselt ravitseja.


Karmaastroloogia õpetas naisele, et  need asjad, mis ta elus juhtusid, ei toimunud niisama. Selleks et edasi minna, tuli loobuda kodust ja perekonnast. Loobuda mugavast ja kindlustatud elust polegi nii lihtne, kui kõrvalt vaadates võib tunduda. Kuid igaühele antakse aega teha valikuid, mingil ajahetkel aga oodatakse otsust.


“Kui ma oleksin edasi istunud oma mullis õnnelikust abielust, ei oleks ma huvi tundnud nende asjade vastu, millega tegelen praegu. Suguvõsa karma järgi on mulle antud anne aidata teisi inimesi, kui nad sattuvad raskesse olukorda. Kui ma hakkan teisi inimesi õpetama toime tulema läbi iseenda näite, siis terve suguvõsa aitab mind selles,” pajatab Marika.


Ta lisab, et annet suguvõsa poolt ei anta igaühele, kuid igal inimesel on anne teisi aidata, see tuleb lihtsalt üles leida. “Mind huvitavad hingesugulased, neid saab vaadata karmaastroloogia abiga, igaühele ei anta meest või naist hingesugulaseks, selle peab ka ära teenima,” kinnitab ta. “Ja on veel inimesi, kellel selles elus eriline missioon, nad võib-olla ei teagi sellest midagi, aga nende elu ei kuulu neile,” lisab Marika.


Ta tunnistab, et kui nii mõnigi ravija või selgeltnägija on endas tundud juba lapsena erilisi omadusi, siis tema oli täiesti tavaline tüdruk. Kes tahtis peale keskkooli lõpetamist minna õppima inglise keelt. “See soov oli ajendatud vist sellest, et eelmises elus elasin Inglismaal. Minu soov aga ei täitunud, kuna sisseastumiseksamite asemel läksin sugulase pulma. Inglise filoloogia asemel läksin õppima fotograafiat, mis andis mulle tööd ja leiba paljudeks aastateks. Esialgu olin Valgas, siis tulin üle Tallinna ja töötasin fotoateljees. Hiljem ka Maratis, kus minu ülesandeks oli jäädvustada ettevõtte ajalugu ning sündmusi. Huvitav aeg oli, sest Marati peoõhtutel käisid esinemas isegi sellised Venemaa tuntud solistid nagu Nikolajev ja Leontjev,” meenutab Marika. Fotograafioskused kulusid marjaks ära ja andsid tööd ka politseis. Pool aastat tööd häirekeskuses oli paras psühholoogiline katsumus, mis pani proovile kannatlikkuse suheldes võõraste inimestega, kes helistasid mitte kunagi rõõmu, vaid ikka mure pärast.



Loeng andis tõuke lahutada


Siis ei teadnud Marika veel, et ka tema seisab ühel päeval dilemma ees, mis vaevas ka Taani prints Hamletit: olla või mitte olla ehk kas jätkata vana elu või minna oma teed. “Armastasin väga oma meest, olin klammerdunud temasse, aga pidin ta vabaks laskma, sest muidu ei oleks toimunud minu arengut. Tänu eksmehele hakkasingi tundma huvi esoteerika vastu. Algul otsisin vastuseid Luule Viilma raamatutest, hiljem tekkis mul huvi Luisa Hay raamatute vastu. Kui sattusin aga kaheksa aastat tagasi Venemaal hästi tuntud praktiseeriva arsti, eelkõige ajurveda ja Tiibeti meditsiin, kuid ka paljude teraapiate alal asjatundja, Pavel Globa juures neli aastat õppinud dr Igor Vetrovi loengutele, siis ma sain aru, et kui oled ise valmis, siis tuleb sulle ka õpetaja,” meenutab Marika. Perekonnaeluga ummikusse sattunud naine mõistis pärast dr Vetrovi loenguid, et peab oma abielu lahutama.


“Selle nelja päevaga, mil ma käisin tema loengutel, sain paljudele oma küsimustele vastused, mis mind olid siiani painanud. Kuid ma tahtsin ka teada, mis on minu tee ja kuidas edasi minna. Selleks sõitsin Peterburi dr Vetrovi vastuvõtule. Sain temalt soovitus tegelda astroloogiaga, ilmselt ta nägi, et just astroloogia kaudu saan paremini aru, miks üks või teine asi juhtus minu elus. Ta ütles, et mul on selgeltnägemise anne ja et seda ma saan kõige paremini avada astroloogia abiga,” pajatab Marika, kes oskab rääkida ka tarokaartidega ning on kodus numeroloogias.  


Loogilise jätkuna järgnesid astroloogiaõpingud Taimi Uuesoo juures rahvaülikoolis ja hiljem ka dr Vetrovi juhendamisel. Marika sõnul tekkis siis huvi karmaastroloogia vastu, sest selle kaudu saab teada, kas oled selle või teise inimesega hingesugulane, seosed eelmiste eludega, hakkasid toimima mingid mälestused eelmistest eludest.



Naine peaks olema kaval


Miks on astroloogia nii köitev? Sest astroloogia kaudu saab inimest suunata sinna, kuhu ta selles elus peab arenema, saab vaadata tema karmalisi ülesandeid, tema miinimum- ja maksimumprogrammi. Marika sõnul köidab teda astroloogia juures see, et nii on võimalik inimesel mõista, miks temaga juhtuvad ühed või teised sündmused.


“Millegi jaoks on need ikkagi vajalikud, sest pole halbu inimesi – on inimesed oma probleemidega, kellel väiksemad, kellel suuremad. Mitte midagi elu ei juhtu niisama, kõik on seotud omavahel. Kui näiteks kaartidega ennustamise juures on võimalikud erinevad tõlgendused, siis astroloogias pole midagi oletuslikku ega umbmäärast,” selgitab Marika lihtsat tõde. Ta soovitab mitte unustada, et kõik inimesed on erinevad, erinevatel arenguetappidel, kes 1. klassis, kes 10. klassis, kes jõudnud juba ülikooli. Ja neil igaühel on oma programm. Tahad või ei, nagunii sind suunatakse sinnapoole, kuhu sa pead arenema. Kahjuks paljudel see tuleb läbi kannatuste, läbi valude, aga me kõik tuleme siia õppima üht, õppima armastama.


“Naised on rumalad ja seda olin ka ise, kuna arvasin, et pean olema mehest tugevam. Aga paraku on nii, et mida tugevam on naine, seda nõrgem on mees ta kõrval. Mees tahab ise naist kaitsta, aga naisel on võime anda mehele energiat ja kaitset. Naine peaks olema kaval, tegema end nõrgemaks, et mees saaks tugev olla. Mehel on vaja naise armastust, kuid naised tahavad ise saada nii hoolitsust kui ka armastust. Kuid kõigepealt on vaja ise anda.”



Arst peaks tundma astroloogiat


Selleks, et järgida talle määratud teed, loobus nüüd riigiametis töötav Marika lihast, kalast, kohvist. Marika on seda meelt, et iga arst peaks tundma astroloogiat. Haigusi saab vaadata meditsiinilise astroloogia kaudu, aga mõni haigus on suguvõsa haigus, näiteks suhkruhaigus juba väikestel lastel.


“Haigused tekivad siis, kui sa hakkad oma elus midagi valesti tegema. Astroloogia kaudu hakkab inimene aru saama, miks see või teine haigus tema elus on. Kui tavaline arst tunneks natukenegi huvi astroloogia vastu, seal on kirjas kõik meie haigused-oska ainult lugeda. Näiteks neerud on seotud partnerlusega ja see on rohkem Kaalude teema, süda ja selg ehk radikuliidid on Lõvide teema, sellest kõigest räägib meditsiiniline astroloogia. See on valdkond, mida tahan veel süvitsi uurida,” kõneleb Marika. Kuna mõtted on materiaalsed, siis kõik ta soovid on täitunud. Kunagi kaotatud kodu asemel on uus, leitud on oma kutsumus ning mõttekaaslased. Ainult üks soov ongi jäänud – ta ootab oma ellu hingesugulast, kellega koos edasi minna.