Inimesed
24. september 2014, 07:58

Iginoor Sophia Loren sai 80aastaseks!

“Kõige eest, mis mul on, pean tänama spagette,” viitab Itaalia kuulsaim filminäitlejatar Sophia Loren oma vormikale figuurile. “Olen pärit Napolist ja seal mingeid dieete juba ei peeta. Pasta on siiani mu lemmikroog. Näitlejakarjääri alguses kritiseeriti mind, et olen ülekaaluline. Aga ma kaalun praegu täpselt sama palju kui 50 aastat tagasi,” naerab 20. septembril 80aastaseks saanud diiva.

Vaeses Rooma agulis sündinud Sophia Loreni ema Romilda Villani tuli väikesest kalurikülast õnne otsima Rooma, kus kohtus tulevase kaasa ja Sophia isa Riccardo Scicolonega. Riccardo oli üks kõige halvemat sorti lurjus, kes keeldus tüdruku ema Romildaga abiellumast, kuid lubas Sofiale ja tema nooremale õele anda siiski oma perekonnanime. Sofia kohtus oma isaga esmakordselt alles siis, kui oli viieaastane. Igatsus hea ja armastava isa järele on saatnud teda läbi terve elu.


Tulevane filmistaar kasvas üles aga hoopis ühes Napoli agulis. Lapsena põgenes ta tihti ängistava igapäevaelu eest kinno ning unistas juba noore tüdrukuna näitlejaks saamisest. “Sünnihetkel oli mul kaks eelist – ma sündisin targa ja vaesena. Pelgalt kaunist väljanägemisest jääb naise jaoks väheks.Tuleb osata ka oma ajusid kasutada,kui need olemas on,” on Sophia öelnud. “Seksikus sõltub 50 protsenti sellest, millega loodus sind on varustanud, ja 50 protsenti sellest, mida teised inimesed arvavad sul olevat,” räägib Loren.



Mõistus romantika asemel

Itaalia üks kõige kuulsamaid naisi pole kunagi häbenenud oma minevikku ja vaest lapsepõlve. “Jah, paljud mu lapsepõlvemälestused on kurvad, aga ma pole kunagi sulgenud oma mälu nendele mälestustele. Ma ei mõista inimesi, kes oma nukrate mälestuste eest põgenevad. Just see, mida olen elus läbi elanud, on teinud minust sellise inimese, nagu ma olen,” on Loren öelnud.



Juubilar Sophia Lorenist saad pikemalt lugeda juba värskest ajakirjast Naised!


Septembris on Naiste kolme kuu tellimus eriti hea hinnaga - vaid 9.90!


Vt