Inimesed
27. august 2014, 11:24

Monika: muutus tuleb, kui julged vana selja taha jätta

Särav ja energiast tulvil Monika Palm (44) nimetab end mitte tervendajaks, vaid muutuste vahendajaks, kes aitab viia inimeste energiavälja püsivalt kõrgemale sagedusele. Vajadusel aitab Monika käivitada kehas ka isetervenemise protsessi.

Viis aastat tagasi Rakverest Tartusse elama asunud Monika leiab üles tema ülikooli raamatukogu vastas asuvas Tasakaalukeskusest, kus abiotsijatest puudust ei tule. Monika, kes näeb ning kuuleb vaimse maailma olendeid, kasutab tervendamiseks erinevaid meetodeid ja on alati avatud kõigele uuele. Teda kuulates tundub esialgu uskumatuna, et juristiks õppinud naine on vahetanud oma ameti tervendaja vastu. Monika naeratab heatahtlikult ja märgib, et tema elus jõudis kätte äratundmine – juristi töö pole see, mis talle rõõmu valmistaks. Ja et hinges oli teadmine – vaja on teha midagi muud.



Nägemused tekitasid esmalt hirmu

Vahel mõtlevad inimesed, et tervendajate elu on kulgenud mööda sirget teed, nad teavad oma eesmärke juba lapsest saati, nende anded ja oskused aitavad kõik takistused ületada. Vähemalt Monikal on muutused ja eneseleidmine toimunud pikkade aastatega, läbi pisarate ja kaotusvalu.


“Olin juba lapsena hästi tundlik, tunnetasin probleeme. Toona energiatest ju ei räägitud, kuid minu jaoks oli mittenähtav maailm nähtav ja tajutav. Kuna ma ei saanud kellelegi oma tunnetest ega nägemustest rääkida, tekkisid hirmud. Tajusin erinevaid olendeid enda ümber, aga vaimudega ma ei osanud siis veel suhelda,” pajatab Monika oma lapsepõlvest.


Pärast põhikooli lõpetamist asus Monika õppima Tartu meditsiinikooli velskriks-laborandiks. “Isa oli loomaarst, ema oli pidanud õpetaja, raamatukoguhoidja ja laborandi ametit. Eks mul oli meditsiini vastu huvi juba kooliajast, kuulusin meditsiinisalka ja osalesin sanitaarpostide võistlusel. Esimene valik oleks olnud muidugi loomaarst, hiljem tahtsin tõesti arstiks saada,” meenutab Monika.


Pärast meditsiinikooli lõpetamist töötaski noor naine Keila haiglas, tegi nii kliinilisi kui ka biokeemilisi vereanalüüse. Pärast tütre sündi jõudis kätte pühendumisaeg lapsele ja perele, kodu ülesehitusele ja enda jalule aitamisele. Meditsiini juurde naine ei naasnud, vaid läks hoopis õigusteadust õppima. “See oli kaalutletud ja mõistlik otsus, aga alles hiljem mõistsin, et see ei vii sinna, kuhu tahad,” märgib Monika, kelle sõnul hakkasid elusündmused ise näitama, et tema valikuid ei toetata.



Loe edasi ajakirja Naised paberväljaandest!


Telli ajakirjad Naised ja Kroonika kolmeks kuuks hinnaga vaid 21,90! Lisaks tellimusele saad kingituseks The Body Shopi mango kehavõi!


www.kirjastus.ee/kroonika_suvi