Inimesed
23. juuli 2013, 11:42

Ylar Lindepuu – puusepp, kes TEAB

“Meil kõigil esineb hetki, mil hõiskame: “Ma teadsin!” Tegelikult ongi nii. Me kõik oleme selgeltnägijad, teame tulevikku ja saame muuta minevikku. Ilma selleta me endale kuidagi restarti teha ei saagi – takerdume aina samadesse mudelitesse,” teab mitme diplomiga puusepast selgeltnägija Ylar Lindepuu (46), kes on juba aastaid tegutsenud Soomes.

Ylari sõnul on Soomes asuv Naantali maailma kauneim linnake. Soomlased on küll veel skeptilisemad ja konservatiivsemad minevikku takerdujad kui eestlased, kuid samas on tema selgeltnägemise koolitunnid nii tihedalt täis, et vaja on hakata filmima DVDsid, et ühe ja sama jutu rääkimine ära ei tüütaks. Ylari jutt on lihtne ja selge, õpetus praktiline ja ilma erilise filosoofiata, oluline on pidev praktika.
Ylar on teadmised omandanud Moskva selgeltnägemise akadeemias. Aastaid Soomes tegutsenuna tunneb ta nüüd endas süvenevat soovi jagada oma teadmisi ka eestlastega ja selle raames tuligi esimene sõpruskohtumine Sänna kultuurimõisas. Ühepäevases töötoas selgitab Ylar selgeltnägemise põhialuseid, õpetab eideetilist selgeltnägemist ja meditatsiooni. Tutvustab ka mitmemõõtmelist selgeltnägemist: siseorganite vaatlemist korraga nii seest kui ka väljast koos harjutustega. Juhendab elu piiravate rollimudelite ja ego seoste muutmist. Näitab väga lihtsate võtetega, millised on meie mineviku kajastused praegusel ajal ning kuidas on võimalik minevikuotsuseid muuta. Ka minevikuga seotud karma on muudetav, et seeläbi olevikku uuesti aktiveerida. Ylari üks õpilane Teresa Mängel kirjeldab meediumit kui suurt rõõmupalli, kes võtab selgeltnägemist üliloomulikult, mitte üleloomulikult. Ka Sänna kultuurimõisa perenaine Kadi Noor iseloomustab Ylarit läbi mehe siiruse: “Kui ma teda esimest korda Sänna mõisa hoovis nägin, siis üllatusin meeldivalt – kui lihtne, avatud ja siiras inimene. Olin arvanud, et tuleb midagi eriliselt esoteerilist ja ekstravagantset, aga tuli suur hunnik siirust ja rõõmsat olemist. Ma olin ja olen nii tänulik, et ta selline on. Tema meetodid on justkui samasugused nagu ta ise: äärmiselt lihtsad, siirad ja efektiivsed. See on nii äge, kuidas ta täiesti purustab ettekujutuse selgeltnägijast kui sellisest – ei midagi ülikülluslikku ja kilinal-kolinal liikuvat, esoteeriliste mustritega riietuses. Ylar oli julgustav, toetav ja meie jaoks kohal ja olemas. Ta mõjus inspireerivalt ja naerma ajavalt.”

loe lähemalt ajakirjast Naised!