«Ma olen alati vara magamamineja olnud ja see on ka praegu nii. Aga magada saan ma nüüd tunduvalt rohkem ja mis seal salata, olen veel värskem, puhanum ja õnnelikum,» ütleb Kerli Dello. Foto: TIINA KÕRTSINI
Ilu ja mood
13. märts 2015, 07:00

Sport ja uni tagavad värske jume

"Minu ilunipiks on kindlasti hea uni – magada peab saama. Vahel piisab vaid paarist tunnist, kui tunnengi end juba värskena. Aga kui võimalik, magan ikka rohkem, kuid üle magada ka ei tohi, sest siis tuleb nunnu padjanägu ette," räägib baaridaam Krista Meri.

Peale piisavate unetundide püüab Olymic Casino baaridaam Krista Meri palju värskes õhus olla ning jooksmas käia. "Varem, kui kohvi jõin, turgutasin ennast sellega, aga juba mõnda aega olen kohvi asemel teed joonud ja uskuge mind, see aitab. Eriti just roheline tee igasuguste lisanditega," sõnab ta. Välja arvatud suhkur, seda pole ta kunagi kohvi ega tee sisse pannud.

Väsimusest annavad tavaliselt märku kogu inimese nägu ja olek, esmalt aga torkavad silma tumedad silmaalused ja punetavad silmavalged. Kui Krista ärgates tunneb, et tema silmad on väsinud, võtab ta sügavkülmast kummelitee kotikesed ja asetab silmadele. "Ka värske kurgi rattad on silmadele head," lisab ta. Kuid ilma peitepulga ja BB-kreemita ta päris hakkama ei saa. Järgides seejuures – mida vähem, seda parem.

Tegelikult on Krista arvates kõik mõtlemises kinni. Kui oled vähe magada saanud, siis proovi seda mitte välja näidata. "Kuna baaris on alati midagi teha, siis tegutsedes ma lihtsalt unustan ära, et und jäi väheseks," selgitab ta. Silmanähtavaid väsimusmärke ei saa Krista endale tööl mingil juhul lubada – baaridaam lihtsalt peab alati hea välja nägema.

"Ära ei tasu unustada ka naeratust ja positiivset ellusuhtumist," tõdeb Krista.

Vahel ei jää muud üle, kui kosmeetikale loota

Ka ETV hommikuprogrammi armastatud uudisteankur Kerli Dello paistis ekraanil alati puhanud ja särav välja. Millised on tema ilunipid? "Selle küsimusega tuleks pöörduda minu grimeerija poole. Ei ole see näonahk nii roosiline midagi. Aeg ja grimm on minu näkku vajutanud täistallaga pitseri. Aga kinnitan, et olen vaid kord elus kasutanud silmatilku, et punetus ja väsimus välja saada. Et pisikesed iluvead peita ja särav välja näha, tuleb särada üleni, sest kui hing laulab, laulab kogu olemus," arvab nüüd kaitseväe teavituskeskuse produtsendi ametit pidav Kerli.

Teletööd tehes kehtis väga range päevakava: kümne-üheteist paiku õhtul magama ja hommikul kell 4.20 juba üles. "Kui ma aga ei saanud piisavalt und ja seda oli väga tihti, siis ma lihtsalt katsusin esimesel võimalusel pisut puhata. Mul ei ole olnud iial uinumisega probleemi – võin mistahes kohas mistahes ajal väikese iluuinaku teha. Kohvi ma hommikuti ei joo, mulle meeldib soe piim meega, aga see ei ole värskenduseks kindlasti vajalik," tõdeb Kerli. "Ma lihtsalt tõusen, tänan, et olen olemas ja tegutsen."

Kerli usub, et pisiasjade üle rõõmustamine muudabki ta erksaks. "Ma võin terveks päevaks hea tuju saada sellest, et juuksehari on sahtlis omal kohal, et kapil pole saiapuru, et saapad ei vaja viksimist, et postiljon on tervise juures, et auto ei turtsu jne. Kui vingudes jalg voodist välja tõsta, siis kellele see hea või kasulik on? Lähedastele mitte, iseendast rääkimata," leiab ta.

Teles töötamine seadis Kerlile küll piiranguid, aga teatavasti keelatud vili on magus. "Ma armastan oma sõpru, teatrit ja kino. Mulle meeldib valge vein ja hea toit. Kõike seda päeval kell kaks endale lubada ei saa, juba sellepärast, et teised on tööl," selgitab ta. Ja nii juhtus selliseidki hommikuid, kus Kerli läks tööle täiesti magamata. "Siin ma julgen ja tahan teha ikkagi kummarduse grimeerijatele," tõdeb erru läinud armastatud telenägu, et vahel ei jää lihtsalt muud üle, kui kosmeetikale loota.

Kuidas väsimust varjata?

* Kanna peitepulka (toon heledamat kui oma nahk) T-tsoonile ja ka silmalaugudele, mis kipuvad punakad või sinakad olema. Juba see annab näole märksa värskema ilme.

* Kanna kreemruuži põskedele või kui seda pole, töötab väga hästi ka huulepulk põskedel. Peaasi et näkku natuke värvi saaks.

* Värvi ripsmed ja kulmud.

* Alati töötab ka punane huulepulk, see tõmbab probleemsetelt kohtadelt tähelepanu endale.

* Ka külmaveevann näole värskendab tõhusalt.

* Värske õhk ja liikumine löövad vere käima ja annavad terve jume.

* Head und ei asenda miski, pikaajalist unetust ei varja paksemgi meigikiht.

Allikas: Kaire Hendrikson, The Grimm Sisters grimeerija