Mees ja naine olgu koos õnnelikud. Foto: Vida Press
Suhted
28. veebruar 2015, 07:00

Kuidas naine saab teha oma mehe õnnelikuks (59)

Abielustaaži on juba mõnevõrra kogunenud, kooselu näib sujuvat ja on stabiilne – küsimus, kas meie abielu on õnnelik, ei tule pähegi. Aga võib-olla oled sina ainus, kes arvab, et kõik on korras?

Igas abielus, olgu see kui tahes harmooniline, tasuks partneritel jälgida, kas teine pool tunneb end kooselus hästi, soovitab YourTango.

Vastasel juhul võib sind ühel hetkel tabada klassikaline üllatus: sina elad roosa mulli sees ja kiidad oma suurepärast suhet, samas tuleb abikaasa õhtul koju ja teatab, et teie abielu on läbi, sest ta pole juba aastaid õnnelik olnud.

Eriti teraselt tuleb selle koha pealt silmas pidada mehi, sest nemad ei kipu omal algatusel suhteid lahkama, kui miski valesti on, vaid koguvad pinge endasse. Aga ühel hetkel nad enam ei jaksa ja siis pomm lõhkebki. Mahajäetud, segaduses naised ei taipa aga, mis juhtus: kõik oli pealtnäha hästi. Ilusad lahutused sellistele lugudele ei järgne: enamasti kannatab terve pere.

Kuidas sellist olukorda vältida ja teha hoopis nii, et mees end tõepoolest õnnelikuna tunneks? Mingit keerulist kunsti siin pole: tuleb vaid jälgida, et saaksid järgnevate punktide järele igal hetkel linnukese märkida!

Ta näeb, et sa ihaldad teda. Ükskõik, kui palju mehele ka seks ei meeldiks, ta kaotab selle vastu üsna kiiresti huvi, kui taipab, et tema on ainus, kes on asjast huvitatud.

Talle meeldib, kuidas ta end sinu seltsis tunneb. Sinu lähedus, kallistused, komplimendid, suudlused ja armastusavaldused on mehele tegelikult väga olulised. Pealtnäha karmid, tahavad mehed tegelikult siiski teada, et nad kellelegi tõeliselt korda lähevad.

Sinu abikaasa tunneb, et sa märkad ja hindad teda: seda nii koduses elus kui ka tööasjus. Ta näeb, et sa ei võta tema panust teie ühisesse ellu iseenesestmõistetavana: sa saad aru, et täpselt sama oluline kui lilled sünnipäevahommikul on see, et ta annab endast kõik, et teil oleks turvaline kodu ja harmooniline pereelu.

Vastavasisulistes küsitlustes ütlevad mehed tihti, et nende abieluõnne mõjutab enim just see, kui palju nende kaasad neid hindavad.

Ta teab, et kusagil on piir ja kuigi armastad teda sellisena, nagu ta on, ei luba sa endaga siiski halvasti käituda. Märgid eneseuhkusest ja –austusest veenavad just eriti heal järjel meest selles, et sul on tõsi taga ja sa oled temaga tema enda, mitte tema rahakoti pärast.

Talle meeldib tunda, et sa vajad teda, aga ta ei taha, et klammerduksid. Teineteisele toetumine on terve suhte osa, aga oma mehe külge klammerdumine, talle ultimaatumite esitamine ja väljapressimine ei sobi kellelegi. See on kindel viis ta endast eemale tõugata.

Talle meeldib, kui sa oma välimusega vaeva näed. Mõistagi ei pea sa iga päev Hollywoodi staari tasemel särama, aga elementaarne hoolitsemine oma välimuse eest annab mehele mõista, et sa hindad iseennast ja teie suhet.

Sa kohtled tema peret hästi. Mitte keegi ei saa pereliikmeid valida ja sageli kaasneb abikaasa perekonnaga veidraid tegelasi, kes kõik sulle meeldida ei pruugi.

Isegi, või pigem eriti siis, kui su mees teab, et sa kõigist tema pereliikmetest vaimustuses pole, hindab ta kõrgelt seda, kui suudad neid alati teie ühises kodus sõbralikult vastu võtta. See annab talle mõista, kui väga sa teda hindad ja tema pärast pingutada soovid.

Ta teab, et võib olla tema ise, ilma et sa teda lakkamatult hindaksid ja kritiseeriksid. See ei tähenda, et talle ei võiks kunagi mingeid parandusettepanekuid teha, vastupidi. Aga kui mees tunneb, et kõik, mida ta teeb, on halvasti, on asjad hapud.

Ta tunneb, et austad ja imetled teda. Jah, armastuses peab alati olema pisut imetlust. See, kui tunned, et su armastatu sinust lugu peab, annab tiivad, ergutades samas teievahelist füüsilist ja vaimset lähedust.

Ta tunneb, et on sinu jaoks tähtsaim. Ta tunneb ennast mugavalt ja teab, et ei pea sinu pärast muretsema – sina oled talle alati olemas täpselt nii, nagu tema sulle on. Ja seda alati tingimusteta, ükskõik kui kiire teil kummalgi parasjagu on.

Teievahelised tülid ei muutu talle alandavaks. Kui oledki mehe peale vihane, ei tohi teda isiklikult rünnata, talle haiget teha ja teda alandada. Vastasel juhul hakkab ta end kaitsma ja samaga vastama, mis teeb olukorra ainult hullemaks, või hoiab solvumise endasse ja triivib vaikselt lahutusega üllatamise poole.

Sa ei pea viha ja suudad minevikust lahti lasta. Mees hindab seda, kui sa ei pea arvet, kes millal midagi halvasti ütles ja mida kauges minevikus valesti tegi. Minevikutülide minevikku jätmine muudab teie suhte paindlikuks, vana taaga kaasaskandmine aga vaenulikuks.