Blogid
25. veebruar 2015, 23:49

Draakonid asusid Ameerikat vallutama (6)

Paar viimast päeva säutsus sotsiaalmeedia Draakonite ootuses nii intensiivselt, nagu oleks Biitlid Ameerika poole teele asunud.

Eilne tuuri algus osutus igati sümboolseks. Esiteks oli muidugi tore Eesti Vabariigi aastapäeva puhul klubis nii palju eesti keelt kuulda. Teiseks kindlasti see, et Ewert and The Two Dragons valisid USA kontsert-tuuride stardiks Ameerika esimese pealinna, kus USA ise alguse sai ja iseseisvus 4.juulil 1776. aastal välja kuulutati. Just sealsamas, kontserdipaiga juurest paar blokki edasi Philadelphia kesklinnas.

Kontsert toimus väikeses klubis MilkBoy, mis alustas oma tegevust 1994. aastal lindistamis-stuudiona. Hiljem lisandusid baar, restoran ja lava, et muusikat kohalikule publikule vahetult edastada. MilkBoy kontsertsaali osa on selline elutoa suurune ruum, mis tagab vahetu kontakti esinejatega ja tekitab tunde, et hämaruses mängib bänd just ainult sulle.

Kitsastes teksades habetunud hipsterid olid vapralt miinuskraade trotsinud ja sumisesid nüüd mõnusalt klaasist moosipurkides serveeritud kokteilide manu. Ja muidugi ennekuulmatute nimedega mikro pruulikodade õllesid libistades. Uurisin turvamehelt, et MilkBoy kontserdisaal mahutab maksimaalselt 200 inimest. Istekohti seal ei ole. Tema hinnangul oli eile õhtul kohal umbes 60 inimest, aga see-eest valdav enamus kohalikke eestlasi. Isegi Washinton D.C.-st oli kohale tuldud, kuigi bänd annab ka seal kontserdi, nimelt 3. märtsil.

Washinton D.C. on Philadelphiast kolme tunni autosõidu kaugusel, ja seda siis, kui kiirteel 120 kmh tunnis sõita. Oli tore taas trehvata tuttavaid nagu Maria Belovas Eesti saatkonnast ja Mirjam Krull Washingtoni Eesti Seltsist. Nende superfännidega sain draakonitepoistega toreda grupipildi.

Kuna Ewert and The Two Dragons on seekord igalpool pea-esineja, pidin ära kannatama kohaliku pundi tunniajase etteaste. Enne Draakonite kontserdiosa algust sai osta äsjailmunud plaati "Circles", nii CD kui vinüülformaadis ja bändi t-särke. Ja muidugi jagati lahkelt autogramme.

Loodan, et muusikutel oli hea meel eesti publiku soojast vastuvõtust krõbekülmas Philadelphias ja soovin neile edukat ringreisi siinpool suurt lompi.