Pilt on illustratiivneFoto: HANNIBAL HANSCHKE
Mitmesugust
19. veebruar 2015, 23:54

Hormoonid panevad naise ostlema? (4)

Kas naised võtavad osturalli ette pärast palgapäeva? Vale puha. Hoopis hormoonid määravad ära, millal kõige rohkem raha kulutatakse. Kõige rohkem asju ostavad naised siis, kui nende kehas hakkab küpsema munarakk, vahendas Daily Mail.

On näidatud, et kui naised pole rasedad ega võta rasestumisvastaseid tablette, mõjutab menstruaaltsükkel nende käitumist isegi pisiasjadeni. Näiteks paneb ovulatsiooni lähedus pitseri sellele, mis värvi riideid naine kanda eelistab ja millised mehed talle meeldivad.

USA Texase ülikooli teadlased värbasid katseks üle viiesaja viljakas eas naise, kelle vanus jäi 18 ja 40 eluaasta vahele. Selgus, et kui naised olid viljakas tsüklifaasis, hakkasid nad rohkem partnereid otsima.

Ovulatsiooni-eelne seiklushimu viib ka selleni, et poes käies ei osteta mitte ainult vajalikke esemeid ja harjumuspäraseid kaubamärke, vaid uudistatakse erinevaid ja huvitavaid asju.

Naised taltusid vaid siis, kui vallalistel katsealustel paluti ette kujutada, et neil on kindel suhe mehega, kes neile väga meeldib, abielunaistel aga soovitati kanda abielusõrmust.

Uuringu teinud teadlaste sõnul on siin mõtteainet turundusinimestele. Ovulatsiooni ajal muutuvad naised seiklushimulisemaks ja katsetavad uusi kaupu ja tooteid. On tõenäoline, et vaid mõne päevaga võivad nad kulutada rohkem raha kui ülejäänud kuuga kokku.