NOORED JA ARMUNUD: 25aastane Sean ja 22aastane Toni olid kooli ajal südame­sõbrannad. Pärast Seani soovahetust sai neist armunud paar.
Inimesed
18. veebruar 2015, 07:00

Parimad sõbrad ja abikaasad: soovahetuse läbinud naine abiellub oma sõbrannaga (11)

Britid Sean Horton ja Toni Harper ei saaks olla õnnelikumad: nad kavandavad pulmi ja ootavad oma esimese lapse sündi. Seanil on aga väike saladus – alles hiljuti oli ta naine!

25aastane Sean ja tulevane pruut, 22aastane Toni, olid kooli ajal südamesõbrannad. Sõprusest armastuseni pole aga palju minna, seda eriti juhul, kui üks naistest otsustab end täiskasvanueas meheks kujundada, vahendab Mirror.

"Tahtsin juba väiksena kanda poisterõivaid. Mu ema ei teinud sellest numbrit ja arvas, et olen lihtsalt poisilik tüdruk, kuni ma talle ükskord rääkisin, kuidas asjad tegelikult on," räägib Sean.

Nüüd, mehena, tunneb ta, et on lõpuks õiges kehas. "Nüüd on kõik hästi. Ootan ärevusega oma poja sündi, ei jõua ära oodata, et ta mind issiks kutsuks!" õhkab Sean.

Tema tulevane naine Toni jäi lapseootele spermadoonori abiga.

Sean oli 15aastane pikkade blondide juustega tüdruk nimega Sian, kui ta Toniga tutvus. Mõni aeg hiljem tunnistas piinatud teismeline oma uuele parimale sõbrannale, et pole oma sooga rahul ja igatseb elada mehena. Tema soov oli nii suur, et lõpuks lasi ta eemaldada oma rinnad ja läbis peenise loomise lõikuse. Ühtekokku tehti ­Seanile neli operatsiooni, kõiki neid toetas haigekassa.

Ema toetas täielikult

Seani kallim Toni on enda sõnul heteroseksuaalne ega tundnud Seani vastu midagi romantilist enne, kui too hormoonraviga alustas. "Järsku tekkisid talle näokarvad ja ta hääl muutus madalamaks. Ma ei tundnud teda enam ära. Esialgu oli kogu olukord minu jaoks väga veider, aga tasapisi hakkasime üha rohkem kohtuma ja väljas käima, saime üha lähedasemaks," meenutab Toni.

Pärast viie aasta pikkust ravi on Seanil soovahetusprotsessi lõppenuks lugemiseks vaja läbida veel üks lõikus, siis on ta täielikult mees.

Sean käis endiselt koolis, kui emale üles tunnistas, et tunneb, justkui elaks ta vales kehas. Praegu 51aastane ema Heather toetas oma last täielikult.

"Ta tuli ühel päeval koju lühikeseks lõigatud soenguga. See oli kusagil tema 16. sünnipäeva kandis. Ta jooksis, müts peas, oma tuppa ja peitis pea patja. Lõpuks võttis ta mütsi peast, näitas oma soengut ja ütles: "Selline olen ma tegelikult!".

Nägin, kuidas ta kannatab. Kallistasin teda ja ta ütles: "Sa ei mõista – ma tunnen, et ma olen tegelikult mees!"" meenutab Heather.

Mõni aeg hiljem pihtis Sian emale, et tahab soovahetuse läbi teha ja Heather lubas teda täielikult toetada. "Kui Sean mulle asjast esimest korda rääkis, küsisin, kuidas see võimalik saab olla. See oli väga raske teema, kuigi sügaval sisimas ma teadsin juba, mis toimub," räägib Seani kihlatu Toni.

Lapse murega pöördus pere esmalt kohaliku perearsti poole, kes omakorda nad Londoni sooidentiteedi kliinikusse suunas. "Seal pidin arstidele tõestama, et elan oma igapäevaelu mehena. Kolledžist, kus mehaanikat õppisin, saadeti arstidele isegi kiri, kus kinnitati, et ka koolis tuntakse mind Seani, mitte Sianina," meenutab Sean elu suurima muutuse algust.

Sellele järgnesid korduvad kohtumised psühhiaatriga, kelle ülesandeks oli kindlaks teha, et Sean on oma otsuses veendunud ega hakka seda tulevikus kahetsema. 20aastaselt alustas tulevane mees hormoonraviga.

Just sel ajal hakkas ta uuesti ka Toniga suhtlema, kellest ta üle aasta midagi kuulnud polnud: mõlemad olid olnud suhtes.

Karmid protseduurid

Kui hormoonravi oli talutav, siis esimene suguelundilõikus rabas Seani täielikult. "Olin pärast seda šokis. Palusin arste, et nad selle maha võtaksid, mu uuesti naiseks teeksid, aga arstid selgitasid, et kõik, mida ma tunnen, on täiesti normaalne – lihtsalt osa lõikusjärgsest masendusest," räägib Sean.

Arstidel oli õigus: kahtlused möödusid ja praegu ei kujuta Sean ette, et saaks eluga rohkem rahul olla.

"Varem masendas mind riietumine, alastiolek, pesemaminek oli piinav. Nüüd, mehena elades, on kõik sellised tunded kadunud," ütleb Sean.

Selleks, et lapsevanemaiks saada, kulutas paar üle 8000 euro: nende ainsaks võimaluseks järeltulija muretseda oli spermadoonor ja kuna haigekassa esialgu nende katseid ei rahastanud, läbis Toni erakliinikus kolm kunstliku viljastamise protseduuri, mis kõik ebaõnnestusid. Seis näis kehv ja nagu sellest veel vähe oleks, diagnoositi Seani isal Martinil vähk, mistõttu noored pulmaplaanid edasi lükkasid. Samal päeval aga, kui Martin suri, sai Toni haigekassast kõne, milles teatati, et riik rahastab nende järgnevaid viljastumiskatseid.

Neljandal korral jäigi Toni lapseootele ning nende esiklaps, poiss, peaks ilmavalgust nägema aprillis – samal päeval, kui oleks olnud Martini pulma-aastapäev.

"Usume, et see on saatus. Isa ootas oma esimest lapselast sama suure innuga nagu meie. Ta elas üle meie kolm ebaõnnestumist ja kohe pärast tema lahkumist jäi Toni lapseootele," räägib Sean.

Tasuta pulmapidu

Saatus sekkus kolm aastat tagasi kihlunud noorte ellu ka teist korda: kui nad oleksid abiellunud esialgsete plaanide järgi, tulnuks neil kogu oma pulmapidu ise kinni maksta. Nüüd aga võitsid nad kohaliku ajalehe loosimises 13 000 euro väärtuses pulmapeo ega pea pidustuste eest sentigi välja käima.

Pidu toimub 18. sajandist ­pärit butiikhotellis Somersetis. Hinna sees on majaüür, kolmekäiguline õhtusöök, Rootsi laud, luksuslik pruudisviit, kleit, ülikonnalaenutus, pulmatort, fotograaf, transport, pidulikud toolikatted ja lilleseaded.

"Me oleme nii elevil! Meil on olnud küllalt ebaõnne ja lõpuks ometi loksuvad asjad paika. Ma ei jõua ära oodata, meie pulmapidu saab olema imeline, täielik unistuste pulm!" õhkab Toni.