.Foto: Vida Press
Ilu ja mood
17. veebruar 2015, 14:54

Ja uueks iluhitiks on .... kartulid!?! (4)

Kuigi enamasti oleme me harjunud kartuleid nägema enda taldrikul, siis ilugurude sõnul on tegemist hoopis uue iluhitiga, mis väidetavalt aitab isegi hallide juuste vastu.

Kalliste ilutoodete ostmise võib nüüd ära unustada, sest väidetavalt on kartulid suutelised vähemalt osasid neist asendama, kirjutab Daily Mail. Ilugurude sõnul aitavad need vähendada punne, ühtlustada nahatooni, katta halle juukseid ning alandada silmade ümber olevat paistetust.

Kuid, kuidas nad seda teevad?

Näiteks naha olukorda aitab paremaks muuta kartulitest tehtud toormahl. Siin tuleb aga jälgida, et mahla sisse ei satuks tooreid kartuleid, mis on veel rohelised kuna need sisaldavad ohtlikke toksiine.

Kes tahab aga mõnest kindlast punnist näol lahti saada peaks sellele asetama mõnekümneks minutiks, mahla tegemisest alles jäänud, purustatud kartuleid.

Paistes silmi aitavad sarnaselt kurgiviiludele vähendada ekspertide sõnul ka kartuliviilud.

Kellel on aga probleeme kortsudega, siis peaks näkku määrima kartulipudrust ja sidrunimahlast koosneva maski. Väidetavalt on nahk pärast maski tegemist palju rohkem pingul ning aja pikku muutuvad ka kortsud ning kõikvõimalikud joonekesed vähemmärgatavaks.

Hallidest juustest aitavad aga lahti saada hoopis kartulikoored. Selleks tuleb panna neli kuni viist koorega kartulit keema ning lasta veel 30 minutit seista. Seejärel tuleb pea pesta šampooni ja palsamiga puhtaks ning loputada kartulikeeduveega.