Foto: PantherMedia / Scanpix
Uudised
16. veebruar 2015, 15:29

Mis paneb naised rohkem seksima? (60)

Hiljuti avaldatud uurimus pöörab pea peale levinud arusaama, nagu stress mõjuks naiste sugutungile pärssivalt. Hoopis vastupidi: stress paneb naised rohkem seksima!

Vähemalt kinnitab nii ajakirjas „Journal of Sexual Medicine" avaldatud uuring, mille kohaselt seksivad mõõdukalt või keskmiselt stressis naised sagedamini nendest suguõdedest, kellel stress puudub.

Selle tulemuseni jõudsid Michigani ülikooli teadlased, kes uurisid 952 18-20 aastast naist. 23% neist olid mõõdukalt stressis. Kuigi seni levinud arvamuse kohaselt hakkavad stressis naised hoopis sööma, avastasid teadlased, et stressis naised olid hoopis 1,6 korda sagedamini vahekorras võrreldes naistega, kelle stressinäitajad olid normis.

Selline tulemus üllatas ka teadlasi endid, kuna varasemad uuringud on näidatud vastupidist. Ning sellestki uurimusest ei tulnud välja seksi ja stressi täpne seos ehk stress otseselt suuremat seksiisu ei põhjusta. Teadlaste avastust võib seletada mõnes varasemas uuringus leituga, mille kohaselt julgevad naised siis, kui nad on kurvad, seksiga seoses rohkem riske võtta.