.Foto: AOP
Ilu ja mood
4. veebruar 2015, 15:15

Oi! Dieetkoolade joomine teeb hoopis paksemaks!

Uus teadusuuring paljastab, et dieetkoolade ja tavalise suhkrusisaldusega karastusjookidel polegi erilist vahet. Kui välja jätta asjaolu, et esimeste joojad kasvatavad suurema tõenäosusega polstrikihti.

Paljud dieedipidajad imestavad, et söövad tervislikult ja on oma tavalise karastusjoogigi dieetverisooni vastu vahetanud, kuid kaal ikka ei lange. Põhjuseks on asjaolu, et dieetkoolad on vöökohale tegelikult hoopis kahjulikumad kui tavajoogid, kirjutab Women's Life.

Nimelt suurendavad kunstlikud magusained kehas protsessi, mis suurendab rasva ladestava hormooni tootmist ja suurendab seeläbi ka isu magusa ja süsivesikurikka toidu järele.

Samuti ei tee keha vahet, kas tegemist on suhkru või magusainega ning reageerib sellele ikkagi ühtmoodi - tõstest kehas insuliini taset. See aga lisaks magusaisu tekkimisele õhutab keha ka rasva talletama.

Kuid, miks siis dieetkoolad tavalise suhkrusisaldusega jookidest hullemad on ja inimesi paksemaks teevad? Põhjus on lihtne. Inimene, kes joob magusainetega rikastatud karastusjooki usub, et ta hoiab kaloritega joogi pealt kokku ning saab muidu joogile kulunud kalorid ammutada kuskilt mujalt. Mis lõppeb sellega, et kokkuvõttes tarbib ta rohkem kaloreid, kui arvata oskab.