Push-up rinnahoidja lisab küll volüümi ja teeb enesetunde paremaks, kuid ebaloomulikus asendis olevates rindades ei toimi vereringe korralikult ning see viib tõsiste tervisehädadeni.Foto: PantherMedia / Scanpix
Keha
27. jaanuar 2015, 15:20

Need kuus riideeset viska oma tervise nimel parem minema (9)

On mõned riideesemed, mille võiksid oma parema tervise nimel lihtsalt minema visata. Või kui sa nendeta kuidagi ei saa, siis ära kanna vähemalt neid iga päev.

Genius Beauty toob välja kuus riideeset, mis võiksid su kapist parema tervise nimel pigem puududa.

Push-up rinnahoidja. Väikeste rindadega naisetele tundub see rõivaese asendamatu. Tasub aga meeles pidada, et seda ei tohiks kanda rohkem kui kaheksa tundi päevas – push-up rinnahoidja on küll atraktiivne, kuid surub rinnad ebaloomulikku asendisse. See omakorda pigistab kokku vereringe ning võib viia pikaajalise kandmise järel viia tõsiste tervisehäireteni. Näiteks põhjustada isegi vähki.

Stringid. Stringid võivad kallimale näida küll ahvatlevana, kuid nende kandmine toob kaasa hulgi probleeme. Näiteks – kitsa riideriba pidev hõõrumine anuse, tupe ja kusiti piirkonnas viib lõpuks põletiku tekkeni. Lisaks võib pidev hõõrdumine ja surve anusele põhjustada hemorroide.

Liiga kitsad püksid. Pidev ümber vaagna tugevalt pingul olevate rõivaste kandmine võib viia viljakusprobleemideni. Bakterid kasvavad nimelt kõige paremini soojas ja niiskes keskkonnas ning tihedalt ümber keha olevad riided loovadki neile meelepärase paiga. Näiteks on liigkitsaste pükste kandmine hea pinnas tupeseene või teiste infektsioonide tekkeks. Kui püksid on pidevalt ka säärte ja reite ümber pingul, on tulemuseks veenilaiendid.

Miniseelik. Eriti ohtlik on selle kandmine külmal aastaajal, nii külmetad ära oma suguorganid ja riskid viljatusega. Lisaks ohustad ennast neerupõletiku, seljavalu ja põiepõletikuga. Ning ära unusta, et kehal on komme koguda rasva pidevalt külmetavatesse piirkondadesse, rasvaladestuspiirkondades hakkab aga välja arenema tselluliit.

Kõrged kontsad. Naised on kõrgetesse kontsadesse küll armunud alates sellest hetkest, kui need garderoobi ilmusid, kuid nende pidev kandmine toob kaasa selja ja jalaliigeste deformatsioonid, toob kaasa seetõttu pidevad liigesevalud, välja võib hakata arenema jalanukk, tekkida võib lampjalgsus...

Hiljaaegu avastasid Stanfordi ülikooli teadlased, et iga kord kui naine kannab kõrgeid kontsi, on ta liigesed stressis ning ajapikku viib see valuliku ja ravimatu haiguse osteoartriidi tekkeni. Eriti ohtlikud on kõrged kontsad sel põhjusel ülekaalulistele.

Supermarketist ostetud päikeseprillid. Päikeseprillide ülesanne on kaitsta silmi kahjuliku ultraviolettkiirguse eest. Kuid mitte kõik tootjad, eriti odavamate, supermarketites müüdavate prillide tootjad pole kahjulike kiirte filtrit prillidele pannud.

Selle tulemusena on prillidest saanud vaid iluaksessuaar, silmi seesugused prillid ei kaitse, pigem muudavad nad olukorra veel ohtlikumaks. Seepärast osta päikeseprillid ikka optikapoest ja pööra neid ostes erilist tähelepanu UV-kiirte filtri olemasolule.