Foto: H&M
Ilu ja mood
14. jaanuar 2015, 10:53

Lapsevanemad on H&Mi peale vihased. Loe, miks! (31)

H&Mi kevadkollektsioon lastele pole veel jõudnud kuigi kaua müügis olla, kuid juba on avastatud, et see surub lapsed teatud stereotüüpidesse.

Nimelt pole lapsevanemad ja psühholoogid rahul sellega, et H&M müüb pusasid ja T-särke, mille järgi peaksid kõik poisid olema pahandusetegijad ja tüdrukud inglikesed, kirjutab Expressen.

Pahameelt on põhjustanud näiteks poistele mõeldud pusa, millel ilutseb kiri "Trouble is my middle name" ("Pahandus on minu keskmine nimi") või T-särk kirjaga "Rules are made to be broken" ("Reeglid on rikkumiseks"). Tüdrukute kollektsioonis seisab pusal aga peal kiri "Live fairy tales" ("Ela muinasjutus") ja T-särgil "Find beauty in the small things" ("Leia ilu väikestes asjades").

Väidetavalt jätab selline lähenemine poistest halvema mulje kui tüdrukuteks ning võrdsuse mõttes peaks kiirmoekett tegema nii poistele kui tüdrukutele samasuguse tekstiga riideid.

Varemalt on lapsevanemad juhtinud tähelepanu asjaolule, et H&Mi kataloogides on tüdrukute poosid palju seksikamad kui poistel. Näiteks on tüdrukutel tihti tagumik suunatud kaamerasse, samal ajal kui poisid seisavad käsi taskus.