.Foto: AOP
Ilu ja mood
30. detsember 2014, 14:38

Kipud allahindlustel mõtlematult kulutama? Siin on nipid, kuidas seda vältida!

Allahindlusprotsentidega täiskleebitud poodide vaateaknad vaevalt, et väga paljusid külmaks jätavad. Kui aga järgida mõningaid teaduslikult tõestatud nippe, siis peaks ka kõige ostujanulisem allahindlusperioodil poodides kulutamata hakkama saama.

Väga tihti juhtub nii, et isegi kui me pole plaaninud endale midagi uut osta ning tegelikult selleks ka eriti raha pole, siis protsendimärkidega kaunistatud poodi sisenedes lahkume sealt siiski mõne uue asjaga, kirjutab Daily Mail.

Hiljuti avaldati aga uuring, kus teadlased tõid välja mõned võimalused, kuidas oma aju allahindluste eest kaitsta ning mõtlematud ostud tegemata jätta.

1. Söö enne poodi minekut. Teadlaste sõnul teevad inimesed näljastena rohkem impulssoste kui siis, kui neil on kõht täis. Ühtlasi rahustavad süsivesikud keha maha, misläbi ostunälg väheneb.

2. Hoia eemale "eksklusiivsetest pakkumistest". Isegi kui reklaami nähes ei plaani me midagi osta, siis nähes rahvamasse tekib ajus paanika ning eneselegi märkamatult krahmate koos teiste "lõksulangenutega" ebavajalikke asju.

3. Jälgi, et rahakotis oleksid uued rahatähed. Teadlaste sõnul ei soovi inimesed uusi rahatähti ära anda ja seetõttu kulutavad vähem. Kui rahakotis on aga vanad ja kulunud rahatähed, siis need tekitavad inimestes vastikust ja neist soovitakse kiiremas korras vabaneda.

4. Vaata, kuid ära mitte kunagi katsu. Kui me oma näpud millelegi külge oleme pannud, siis ostame me selle suure tõenäosusega ka ära, väidab uuring.

5. Ära mitte kunagi mine šoppama sõbraga. Sellisel juhul hakkate üksteist üle trumpama sellega, kes ostab rohkem ja kallimaid asju.

6. Võta poodidesse kaasa poiss-sõber/kallim/abikaasa. Uuringud näitavad, et meestel saab poodide vahet käimisest kiiremini siiber kui naistel. Seega jääb kulutamiseks vähem aega.