.Foto: AOP
Ilu ja mood
30. detsember 2014, 13:50

Juhtnöörid, kuidas allahindlustel häid oste teha! (3)

Allahindlused on täies hoos ning kuna protsendimärgid reeglina kedagi eriti külmaks ei jäta, siis on suur oht teha impulssoste, mida tegelikult vaja pole ja mis enamasti pole ka oma hinda väärt. Järgnevad juhtnöörid aitavad aga selliseid olukordi vältida.

Kuigi allahindlusi saab kasutada muidu liiga kallina tundunud asjade ostmiseks, on see enamasti aeg, kus tehakse kõige rohkem oste, mis iial kasutust ei leia, kirjutab Damernas Värld.

See aga ei pea sugugi nii olema, kui pead järgnevatest soovitustest kinni:

1. Ära kunagi osta allahindluselt asju ainult sellepärast, et nad on odavad. Kui see ei meeldinud sulle ka siis, kui selle eest täishinda küsiti, siis tegelikult ei meeldi see sulle ka praegu.

2. Enne poodi suundumist, tutvu oma riidekapisisuga ja mõtle, mida sa ka tegelikult vajaksid.

3. Väldi trenditoodete ostmist või siis vii end kurssi tuleva hooaja trendidega ning veendu, et saad ostetud asja ka järgmisel aastal kanda.

4. Osta asju, mis on tõesti parajad. Mitte aga neid, mille kandmiseks pead alla võtma.

5. Vaata, et riie oleks korralik. Tihti on allahinnatud riietel väikesed augud, mida esmapilgul ei märka. Samuti kontrolli alati lukkude korrasolekut.

6. Küsi poemüüjatelt, kas allahinnatud tooteid saab tagastada. Kui saab, siis võid selle ära osta ja kodus proovida ning edasi mõelda. Kui ei saa, pead olema poes kindel, et see sinu teiste riietega sobib ning see täiesti terve ja kasutuskõlblik on.

7. Teksad, kampsunid ja aluspesu enamasti trende ei järgi, mistõttu tasub neid alati allahindlustelt osta.

8. Osta allahindlustelt kotte ja kingi, mis sulle väga meeldivad, kuid mille täishind on liiga krõbe.

9. Osta allahindlustelt ainult juhul, kui asi on vähemalt 50 protsenti alla hinnatud. Väiksemal allahindlusel pole mõtet.