Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
22. detsember 2014, 21:48

7 teemat, mille arutamist suhtes pigem välditakse (6)

Suhtes võib esineda igasuguseid probleeme, kuid teatud teemadel partnerid parem vaikivad kui näitavad üles initsiatiivi neid lahendada.

Direct Line koostas nimekirja seitsmest teemast, mida suhtes pigem välditakse, kuid mis lahendamatuse korral võivad hakata veerema kui lumepall ning paisuda viimaks nii suureks, et tülitsemine ja stress on vältimatud.

1. Probleemid magamistoas − vaikimine hõbe, rääkimine kuld. Mida paremini suudate teineteise vajadused selgeks teha, seda paremini sujub ka voodielu. Probleemid ei kao iseenesest, mistõttu tasuks nendest kindlasti rääkida, et säilitada suhtes intiimsus.

2. Tülitsemine − lihtsam on ju alla anda või tülitsemist vältida, eks ole? Vale. Kui sa ei suuda end õigel hetkel väljendada, kuhjuvad probleemid ning väljenduvad ühel hetkel meeletu tiraadina. Kui on vaja öelda, siis ütle ja ära hoia probleeme endasse.

3. Tervislikud eluviisid − kui üks partnereist otsustab hakata tervislikult toituma, ei tohiks teine tema kodaratesse kaikaid visata, vaid pigem olema toetav. Kohe kindlasti ei tohi mõnitada või alandada teise valikut.

4. Vähene koosveedetud aeg − tahame olla rohkem koos, aga kui oleme, hakkavad teise harjumused närvidele käima. Mõtle siis järele, kas või kui palju tegelikult koos olla tahate. Igal inimesel on erinevad arusaamad koosveedetud ajast, seega võti on siinkohal taas suhtlemine.

5. Finantsküsimused − kui kolite kokku, tasub kohe alguses selgeks rääkida, kelle kanda jäävad söögi-, kelle kommunaalkulud. Ehk jagate kõik kulud üldse pooleks jne.

6. Karjäärimuutus − loogiline, et ühe partneri otsus muuta ametit või kolida teise linna mõjutab ka teist. Tervislik on neist asjust rääkida kohe, kui võimalus tekib, mitte jätta teadet viimasele hetkele.

7. Suhte lõpetamine − tihti venitatakse suhet kui püksikummi, lootuses, et lõpuks ikka miskit järele annab. Pealegi, sa ei taha ju üksi olla. Nii vaikitakse koos, kuigi tegelikkuses võiks juba ammu siirduda uutele jahimaadele. Sina vastutad ise oma elu eest, seega ava suu ja ütle, mis häirib ning jaluta minema, kui tunned, et enam ei suuda.