Foto: AOP
Ilu ja mood
15. detsember 2014, 16:41

Rootsi kroonprintsess eksis Nobeli galal etiketireegliga (23)

10. detsembril Stockholmis toimunud Nobeli gala on ajanud inimesed kahte leeri. Põhjuseks kroonpintsess Victoria, kes astus ämbrisse rikkudes üht vana etiketireeglit.

Sel aastal valis, muidu tagasihoidlikke toone ja lõikeid eelistav, kroonprintses Victoria Nobeli galale punase, õlapaelteta kleidi. Rootslased kiitsid kroonprintsessi valiku heaks ja nimetasid kuningliku kleidi isegi õhtu kõige kaunimaks, kirjutab Expressen.

Siiski selgus õige pea, et kroonprintsess on teinud kleidi valikul suure möödalaskmise. Nimelt ei tohi Serafimi ordenit, mida kroonprintsess alati kannab, kanda vastu paljast ihu. Ekspertide sõnul on see Rootsi kõige tähtsam orden ning sellega käivad kaasas teatud kindlad traditsioonid, mida ei tohi muuta. Näiteks tohib ordeni linti kanda ainult ühel õlal ning keelatud on selle muutmine ka siis, kui see sobiks näiteks kleidile teistpidi paremini peale.

Siiski ei toeta kõik traditsioonide nii ranget järgimist. Paljud rootslased on hoopis etiketiekspertide peale vihased, et need kroonprintsessi kallal võtavad ning rõhutavad, et nagunii ei vali ta riideid endale ise, vaid paneb selga need, mida stilistid soovitavad.