Foto: AOP
Ilu ja mood
15. detsember 2014, 13:52

5 kõige levinumat viga talvises näohoolduses

Talvel, mil väljas on külm ja niiske ning toas jälle kuiv ja soe, võib näonahk kiiresti oma sära ja jumekuse kaotada. Et seda ei juhtuks, jälgi, et sina alljärgnevaid näohooldusvigu ei teeks.

Talvel võib näonahk kergesti muutuda kuivaks ja ketendavaks ning seda nii muutliku õhustiku kui meie endi näohooldusvigade tõttu.

Levinumad vead, mida talvel nägu hooldades tehakse on näiteks:

1. Kreemitatakse liiga palju. Kui nahk muutub kuivaks, ei tähenda see seda, et kreemi tuleb näkku hõõruda kaks korda rohkem. See hakkab hoopis poore ummistama. Tegelikult tuleks nahale kanda enne kreemi peale kandmist hoopis niisutavat seerumit.

2. Nahka ei niisutata õigel ajal. Kreeme ei tohi kanda kuivale nahale. Niisutav kreem mõjub siis, kui kannad selle nahale 60 sekundi jooksul pärast näo puhastamist. Seejuures peaks nahk olema veel veidi niiske.

3. Huulte niiskeks tegemine ja huulepalsami mitte kasutamine.

4. Jätkatakse samasugust näohooldust kui suvel. Talvel võib nahk vajada teistsuguseid tooteid kui suvel või sügisel. Küsi abi ekspertidelt!

5. Unustatakse nahka koorida. Ketendavast nahast lahti saamiseks ei tule nahka mitte erinevate kreemidega kurnata, vaid hoopis korralikult nahka koorida.