Foto: POSTIMEES SCANPIX
Mitmesugust
11. detsember 2014, 12:01

Eesti staaride vettpidavad talvised tervisenipid läbi aegade! (1)

Eesti naisstaaride parimad tervisenipid, kuidas pääseda külmetusest, vältida haigestumist ning olla terve ja särav aastaringselt. 

Kui lauljatar

Rosanna Lints

tunneb, et külmetus hakkab peale tulema ja kurk läheb kähedaks, siis joob ta kindlasti hästi palju teed, sest kuum jook paneb vere käima. Lisaks on tema sõnul kindel viis külmetusest võitu saada sinepijalavann ja -plaaster ning hääle toob tagasi kuumaveeaur, kuhu on lisatud mõõdukalt soola, soodat ja teepuuõli.




Näitleja

Katrin Karisma

käib juba aastaid jõusaalis ja see on tema arvates üks ütlemata tervislik ja mõnus tegevus. Just sealt kogub ta energiat, sest tema sõnul on just jõusaal tervise ja energia allikas, kus kaob väsimus ja tekib usk endasse. Liikumine aitab Katrini sõnul alati. Kõigi tervisehädade vastu soovitab Katrin välja minna ja kas või natukene jalutada. Gripi vastu võitlemiseks on aga naisel oma nipp – ta võtab iga päev peotäie astelpajumarju ja mett.



Lemmiksegu, millega näitleja

Ülle Lichtfeldt

ennast turgutab ja haigusi eemale peletab, koosneb meest, sidrunist, küüslaugust ja ingverist. Võimalik, et just sellepärast satub tema ja ta pere arstide uste taha harva. Veel on ta soovitanud alati kõigile süüa iga päev viis astelpajumarja, sest see toob tervise. Üks võlurohi Ülle meelest ka kindlasti mesi, see jumalate nektar aitab peale määrides ja sisse võttes iga häda vastu.



Näitlejannad

Ita Ever, Carmen Mikiver ja Ülle Kaljuste

on aga leidnud oma tervise ja ilu allika hoopis külmast ja kui täpsem olla, siis just külmast veest. Kõik kolm on kinnitanud, et käivad traditsiooniliselt ja igapäevaselt külmas vannis või vähemalt hommikuti jääkülma duši all. Ujuvad jääaugus ja on ühed viimased, kes sügisel meres ujumise lõpetavad. Tänu sellele pole nad pidanud üheltki etenduselt haiguse tõttu puuduma ja on kõigist viirushaigustest kavalalt kõrvale hiilinud. Lisaks tagab jääkülm vesi nende sõnul naha igavese ilu.



Lauljanna ja diskostaar

Nancy

tervise ja ilu taga peitub samuti vesi – aga hoopis korallivesi. Tõsi on see, et Nancy ei joogi midagi muud peale vee. Nancy joob korallidega puhastatud vett päevas  ligi liiter ja seitsesada grammi. See naine ei ole ka grammigi vananenud! Nancy pole enam tõepoolest just esimeses nooruses, aga ometi annab ta silmad ette ka 20aastastele. Pange kõrva taha – Nancy üks ilunippe on korallivesi! Omal ajal on Nancyl olnud siiski päris tõsiseid terviseprobleeme, kuid pärast seda, kui ta avastas enda jaoks korallvee, on tervis korras. Kahe kuu järel oli tunda, et energiat on tublisti rohkem. Koralliveest ammutab tervist ja energiat ka Nancy ema Els Himma.



Reet Linna

sõnul on üldine füüsiline tervis kõige alus. Ta on öelnud, et kui ta ei tee kepikõndi, siis vaim ja keha väsivad ära. Reet käib kepikõndi tegemas mitu korda nädalas ja on enda sõnul terve kui purikas.



Näitlejanna

Liis-Katrin Avandi ja laulja Laura Remmel

on tunnistanud, et neile meeldib kohutavalt magada ning nende tervise allikas on uni. Pikk uni ravib nende naiste meelest terveks igast haigusest ning tagab sära ja hea enesetunde.



Rita Rätseppa

tervise allikas on idamaised filosoofilised tõekspidamised ja jooga. Rita hobid on golf ja jooga, ilma milleta ta juba ammu enam elada ei saa. Mõnel päeval võib ta teha isegi joogatrenni kaks korda päevas. See annab talle tervise ja hea enesetunde ning loob kaitsekilbi kõikide haiguste vastu.