Angelina Jolie.Foto: AOP
Inimesed
9. detsember 2014, 07:00

Angelina Jolie taas anoreksia küüsis? (1)

Valge keebike, mida Angelina Jolie oma uue režissööritöö "Murdumatu" esilinastusel kandis, ei suutnud tähelepanu tõmmata karmilt tõsiasjalt: Hollywoodi esidiiva näeb taas väga närb välja. Tema kõhnumine šokeeris isegi sõjafilmi näitlejaid.

Angelina ei varja, et loodab oma sõjadraamaga Oscarit võita. Ent paistab, et ta võtab lavastamist liiga tõsiselt. Nii tõsiselt, et tema niigi kurnatud keha võib üles öelda.

Olümpiasportlasest sõjasangari Louis "Louie" Zamperini ellujäämisloos mänginud jaapani näitleja Miyavi tunnistas Huffington Postile, et Jolie söömisharjumused torkasid võtetel silma. "On üllatav, kui palju Angelina mind, meid kõiki võtetel usaldas," ütles 33aastane jaapanlane Austraalias toimunud võtteaega meenutades.

"Ta oli nii sihikindel. Mind üllatas ka see, kui kõhnaks ta jäi. Teate, ta ei söönud eriti. Mul oli nii paha tunne, et mina olin ainus, kes võtete ajal paksuks läks."

Tänavu oma kauase partneri Brad Pittiga viimaks pulmi pidanud Angelina kavatseb edaspidi näitlemisest loobuda ja režissööritööle keskenduda. Mis saab aga tema niigi kõhnukesest kehast, kui ta ei pea hoolt kandma, et see kinolinal elutervet vaatepilti pakuks? Hollywoodi ühe ihaldusväärsema naise käsivarred ja pahkluud on kokku kuivanud nagu näljahädalisel. See torkas silma juba novembri keskel "Murdumatu" pressikonverentsil, märgib Ilta-Sanomat.

Kannatas anoreksia all juba koolipõlves

Kuut last kasvataval superstaaril on seljataga mitu ränka lõikust – päriliku vähiohu tõttu eemaldati temalt rinnad, väidetavalt ka munasarjad. Seda enam peaks ta oma tervist hoidma. Ent avalikel ülesastumistel paistab Angelina lausa põdur. Kõmuajakirjanduse andmeil on lähedased juba aastaid tema kõhnuse pärast muretsenud. Paar aastat tagasi käisid jutud, et filmikuulsus kaalub 170sentimeetrise pikkuse juures vaid 42 kilo, sest on hakanud uuesti salenemistablette võtma.

2012. aasta kevade hakul, kui Angelina Oscarite jagamisel oma välimusega šokeeris, möönis teletohter dr Drew, et staar on liiga kõhn. "Ma ei tea, kas see on toitumishäirest. Ma ei tea, kas see on depressioonist. Ma ei tea, kas see on sellest, et Angelina tahab solidaarsust avaldada nälgivatele Aafrika lastele. Aga ma näen siin alatoitumust."

Jolie’l on seljataga võitlus anoreksiaga. Tänavu kinnitas Cis Rundle, kes oli aastaid Angelina lapsehoidja, et praegune filmikuninganna vajas toitumishäire tõttu haiglaravi. "Kandsin ta oma süles haiglasse. See oli Angelina anorektikuajajärgul," rääkis Cis intervjuus.

Tema sõnul võis tüdruk olla stressis koolikiusamise tõttu, sest ta meelate huulte üle visati nalja.

Hiljem sai Angelinast narkomaan. Sel suvel avaldas narkodiiler Franklin Meyer, kes näitlejatari kokaiini ja heroiiniga varustas, kõhedust tekitava videoklipi, kus hirmuäratavalt kõhn ja punaste silmadega Angelina telefonis segast juttu ajab. Väidetavalt on video pärit aastast 1999. "Olen üle elanud raskeid ja süngeid aegu, kuid neist eluga välja tulnud," ütles Jolie 2011. aasta intervjuus.

"Ma ei peaks mitmel põhjusel üldse elus olemagi."