NAUTIGE!: Märgake teineteise olemasolu iga päev ja leidke aega koos midagi ette võtta.Foto: AOP
Suhted
6. detsember 2014, 08:00

12 lihtsat nippi, kuidas elada kallimaga õnnelikku elu (34)

Tead neid ärritavalt harmoonilisi paare, kelle moodi teie kahekesi kuidagi olla ei oska? Ütled küll, et nad on lääged ja nõmedad, aga tegelikult ihkad samasugust suhet. Kuidas seda saavutada?

Ilmselgelt peab neil paaridel olema mingi saladus, arvad sa. Mingi hookus pookus, mis aitab seda harmooniat säilitada. Ja tegelikult on sul õigus, kinnitab Women´s Health. Neid saladusi on suisa 12 – lihtsad igapäevased pisiasjad, mis ometi suhtele turgutavalt mõjuvad.

Loe kõik järgnev mõttega läbi ja ära naera, kui miski tundub tobe: ka ellurakendamisel näib nii mõnigi punkt päris naeruväärne, aga mida rohkem sa seda teed, seda loomulikumaks osaks teie igapäevaelust see saab ja seda tervemaks ning tugevamaks kasvab teie suhe!

Jagage rituaali

Võta ühel õhtul enne und kätte ja kreemita peale enda oma ka mehe nägu. Esialgu ta ilmselt protestib ja peab seda tobeduseks, kuid mõne aja pärast pole tal selle vastu enam midagi: vastupidi, naised, kes sellise rituaali sisse on viinud, ütlevad, et nende mehed suisa ootavad seda igaõhtust hoolitsushetke.

Aga mõistagi ei pruugi selleks rituaaliks olla kreemitamine: üks naine räägib, et tema abikaasa saadab talle igal tööpäeval meilile Youtube´ist võetud päeva loo lingi, mis iseloomustab seda, missuguses meeleolus kallim sel päeval on.

Variante ühiseks tegevuseks on lõputult, valige midagi, mis teie päevarütmi passib ja teile mõlemale meeldib, ja jääge sellele truuks.

Ära unusta komplimente!

Iga naine võiks oma mehele vähemasti kord päevas öelda, kui hea ta välja näeb. Te võite arvata, et meestele sellised asjad korda ei lähe, aga sel juhul olete eksiteel – ka nemad suudavad kõrvadega armastada, täpselt samamoodi nagu naised.

Võta aega, kas või viis minutit!

Suhtenõustajad soovitavad võtta igal hommikul viis minutit aega teineteisele. Näiteks lesige enne päevatoimetuste juurde asumist lihtsalt teineteise kaisus või nautige hommikukohvi teineteise ümbert kinni hoides elutoa diivanil. Või hoidke teineteist kaisus enne, kui uinute. Nii tagate selle, et jagate iga päev vähemasti seda lühikest hetkegi teineteisega.

Tee teise eest asju ära

Võite suisa korraldada tagasitegemisvõistluse, aga mitte selles mõttes, kes teisele rohkem haiget suudab teha: võistelge parem selles, kes teise tehtud heateole veel suurema heateoga vastata suudab, aga ärge minge materiaalseks! Näiteks kui naine viib mehe eest prügiämbri tühjaks, võiks mees "kättemaksuks" teha õhtusöögi ja panna pesu pesema. Sellisesse "võistlusesse" tuleks suhtuda ikka huumoriga, aga suhtele mõjub selline väikeste asjade teineteise eest ära tegemine väga turgutavalt. Seda muidugi juhul, kui üks partneritest pole kontrolliva loomuga ega suuda nii-öelda oma ülesandeid käest anda: kui nii on, ärge parem hakake tema asju tema eest ära tegema, leidke hellitamiseks muud võimalused.

Ütle kaasale aitäh!

Tänutunne mängib hea suhte puhul suurt rolli. Ära unusta kunagi oma partnerit tänada, kui ta midagi tänuväärset teinud on! Täna oma kaasat ka siis, kui ta teeb midagi, mida ta juba aastaid iga päev teinud on, näiteks valmistab sulle hommikukohvi. Lihtne aitäh ei maksa mitte midagi, aga näitab, et märkad endiselt, et partner sinu heaks midagi ära teeb. Kindlasti ära jäta tänamata erakordsete sündmuste puhul. Ära võta midagi iseenesestmõistetavana, sest nii hakkab ka partner sulle sellisena tunduma ja see mõjub suhtele laastavalt.

Rõõmusta taaskohtumisel

Halvim, mida sa kaaslase kojutulekul teha saad, on üldse mitte reageerida, aga ka üle õla teretuse mühatamine pole ehk päris see, mida partner ootab. Näita välja, et ootasid teda koju! Rõõmusta, naerata, mine talle uksele vastu. Ka siis, kui päev on olnud stressirohke ja väsitav, rõõmusta selle üle, et sinu kallim koju jõudis. Päris kindlasti ära ela tema peal välja oma päevamuredest tekkinud paha tuju – tema pole sinu probleemides süüdi!

Alusta selle projektiga juba homme: märka oma kaaslast!

Tehke jalutuskäike

Kui võimalik, jalutage igal õhtul viis kuni kümme minutit. Kui selleks muidu viitsimist ei leia, võtke koer, kes motiveerib ennast liigutama.

See hetk on suurepärane aeg, kus te olete eemal arvutitest, telefonidest ja kõikidest muudest eksitajates, mis ei lase teil oma kaaslasele pühenduda. Vestelge, imetlege loodust, vaadake taevast. Rääkige selgeks mõned lahendamata küsimused, võtke aega teineteisele.

Isiklikud sõnumid

Sina tunned oma kaaslast kõige paremini: missugused sõnumid talle kõige rohkem meeldiksid? Armsad, flirtivad, riivatud? Tuletage end teineteisele ka keset kiiret tööpäeva aeg-ajalt meelde, võtke ühendust lihtsalt niisama, mitte sellepärast, et läbi rääkida, mida õhtul süüa teha ja kelle kord on lapsed trennist ja poest piim ära tuua. See on taas üks tühistest žestidest, mis näitab hoolimist – armastust ei pea tõestama hiigelsuurte ja kallihinnaliste kinkidega, piisab sellest, kui iga päev teineteisele kas või korra meenutada, et tunded on endiselt olemas.

Pasteeri kallima hambaharja!

See, kes õhtul esimesena magama läheb, võiks vannituppa teise hambaharjale pasta valmis panna. Tobe, väike ja tühine asi, aga armas žest näitamaks, et sa tõesti hoolid. Ja kui hästi meenutad, siis iga kord, kui mõnel aastakümneid koos elanud vanapaaril palutakse öelda, mis neid koos on hoidnud, mainivad nad ära just mõne sellise väikese liigutuse, mida nad alati teineteise heaks teinud on.

Pidage õhtuti voodivestlusi

Kui teil on väikesed lapsed ja aeg enne voodisseheitmist reeglina igasugu sekeldusi täis, pidage õhtuti voodis jutuajamisi. Rääkige kõigest sellest, mis päeva jooksul ütlemata jäi, sest tegemisi oli nii palju: tööpäevast, muredest, tulevikuplaanidest, ükskõik, millest, mis vähegi hingel on ja väljaütlemist vajab. Kahekesi voodis olete lõõgastunud, teil on aega, see on suurepärane moment mõnusaks vestluseks.

Lahkumis-suudlus iga päev

Iga kord, kui üks teist kodunt lahkub, võiksite teineteist suudelda. Mitte vaid siis, kui ees ootab pikem lahusolek, vaid tõesti iga kord enne, kui üks teist välisukse enda järel kinni paneb. Kui edasi-tagasi käimist on päeva jooksul palju, siis vähemasti hommikul võiks kodust lahkuja koju-jääjale musi anda.

Alustage päeva õigesti

Viige aeg-ajalt teineteisele kohvi voodisse. Kui ühel on vaba päev, ei pruugi ta alati lõunani magada – vahel võib end varem üles ajada, et kallimat lihtsalt tööle saata või talle vähemasti hommikusööki teha.

Tehke iga hommik millegi poolest armsaks ja eriliseks.