Mari-Liis LillFoto: Anne & Stiil
Inimesed
25. november 2014, 12:59

Ajakirja Anne & Stiil Aasta Naine on näitleja Mari-Liis Lill

Ajakirja Anne & Stiil eilsel galaüritusel Telliskivi keskuse Vabal Laval pärjati Aasta Naiseks 2014 Draamateatri näitleja Mari-Liis Lill. Ilulooja tänavuse auhinna pälvis moekorraldaja Janne Klooren ning selgusid ka Anne & Stiili Ilulemmikud 2014 ehk aasta parimad ilutooted.

Anne & Stiili toimetus valis tänavuseks Aasta Naiseks näitleja Mari-Liis Lille, tunnustades tuntud kultuuritegelase teravat sotsiaalset närvi ja aktiivset osalust ühiskondlikus elus. Seda nii otseselt, pidades silmas Mari-Liisi kuulsat sõnavõttu "Mis on sellel pildil valesti?" mullusel loomeliitude pleenumi 25. aastapäeva tähistamisel, kui ka arvestades oluliste teemade tõstatamist laval – depressiooniteemalise lavastuse "Varesele valu / Harakale haigus" väljatoomisel Draama- ja Linnateatris," põhjendas Anne & Stiili peatoimetaja Tiina Kruus Aasta Naise valikut.

Meigikunstnik Ly Ranne mälestusfondi auhinna Ilulooja pälvis moekorraldaja Janne Klooren, kelle puhul hinnati silmapaistvat professionaalsust ja töö tulemuslikkust, eriti mulluse näituse- ja raamatuprojekti Kaamos puhul. Ilulooja auhind on asutatud tunnustuseks aasta jooksul moestilistikas, meigikunstis, moefotos, modellinduses ja moeshow'de lavastamises silma paistnud tegijatele. Tänavusteks nominentideks olid peale laureaadi stilist Liis Plato, meigikunstnik Aune Aasoja, modell Ruth Raja ja fotograaf Herkki Merila.

Galal kuulutati välja ka Anne ja Stiili ilulemmikud ehk parimad ligi 250 tänavu turule jõudnud ilutootest. Valiku tegi põhjaliku testimise järel žürii, kuhu kuulusid meigikunstnikud Kairit Tuhkanen, Mari Ojasaar ja Reet Härmat, fotograaf Toomas Volkmann, moedisainer Piret Puppart, saatejuht Electra, lauljad Teele Viira ja Kristjan Kasearu, juuksur Maarika Heering ning Anne & Stiili peatoimetaja Tiina Kruus.