Foto: PantherMedia / Scanpix
Inimesed
22. november 2014, 20:34

Naine on viiul. Kas sina oled Paganini? (4)

Miks aastaid õnnelikult – vähemalt kõrvaltvaatajate silmis – koos elanud paar äkki lahku läheb? Sellisesse olukorda jõudnud meest sageli üllatab naise ülestunnistus, et ta pole juba ammu enam õnnelik olnud.

Tihti on mees seni elanud õndsas veendumuses, et tema teab, mida naine tahab ja mis talle hea on. Mida naised siis tegelikult meestelt ootavad?

Näita, et hoolid!

Hoolimist tuleb välja näidata, edastada pidevalt nii sõnalisi kui ka muid signaale. Hommiku- ja õhtumusi, kallistused kodust lahkudes ja saabudes – pole ju raske! Mees peaks märkama, kui naisel on külm, kui jalgsi kõnnitav tee on kõrgetel kontsadel astumiseks liiga pikk jms. Pisiasjade märkamine ilma targutamise, süüdistamise ja õpetamiseta ning pisikesed üllatused on imeline hoolitsuse väljendus.

Abipakkumist muide tasub korrata, sest esimesel korral vastab naine tavaliselt ei, alles kolmandal korral võib vastus olla jah. Kui te aga uuesti ei küsi, arvab naine, et te ei hooli.

Ma armastan sind!

Öeldakse, et naised armastavad kõrvadega, mehed silmadega. Naised tõesti soovivad kuulda ilusaid sõnu, aga ainult siis, kui need ei ole imalad. Mees võiks naisele sageli – miks mitte korra päevas – öelda, et armastab teda, aga hoidku selle eest, kui see sõnum edastakse võltsilt või mänglevalt. Armastus on tõsine asi. Harjutage, mehed, kuidas naisele otse silma vaadates talle seda ilusasti ja südamlikult öelda. Nalja võib teha muude asjadega!

Usaldus maksab

Kui lubad midagi, siis tee seda. Lubad helistada – helista! Lubad tulla – tule täpselt kokku lepitud ajal. Naine vajab teadmist, et meest saab usaldada, tema peale saab alati loota ja igas olukorras kindel olla. Talle on suur asi olla veendunud, et pole vaja muretseda: sa ei unusta last lasteaeda, koera õue või piima poodi. Kui naine on väga emotsionaalne, siis sina oma rahuga peaksid suutma teda maa peal hoida. Ja kui ta siiski on lendu tõusnud ja lõpuks pilvedest maa peale tagasi prantsatab, peaks mees olema see, kes suletekkidega ees ootab ja maandumise pehmemaks teeb.

Õpi kuulama!

Mehed kipuvad alati nõu andma ja õpetama, kuid naise jaoks on lihtsalt rääkimine suurepärane vahend, mis aitab mõtlemist aktiveerida ja pingeid maandada. Ära anna nõu, kui naine seda sinult otse ei küsi. Ta saab ise oma asjad lahendatud, kuid ootab sinult ärakuulamist ja toetust. Õpi kuulamine ära! Kuula aktiivselt, esita lisaküsimusi, et naine saaks end sinu abil tühjaks rääkida.

Lase tunda uhkust

Mehed ootavad, et naine neid tunnustaks, aga ei kipu ise alati selleks põhjust andma. Tee midagi, et naine saaks sinu üle uhke olla! Iga naine tahaks sookaaslastes kadedust äratada: rääkida, et tema mees toob vähemalt korra kuus lilli, viib vähemalt korra kuus restorani, kaks korda nädalas taevasse, teeb igal pühapäevahommikul pannkooke ja aitab tube koristada. Ja ära unusta, et iga naine tahab kõndida kenasti rõivastatud, hoolitsetud ja meheliku mehe kõrval.

Viisakus on hinnas

Meeste omavahelistes vestlustes võivad sidesõnu sageli hakata asendama vandesõnad. Naistele üldjuhul ei meeldi vandumine ja ropud naljad. Kindlasti on erandeid, kuid enamasti kinnitavad need reeglit: targem on jätta kõik vängemad sõnad meesteseltskonda.

Ole tõeline mees!

Naistele meeldivad mehelikud mehed. Väldi kekutamist, pidurdamatut lobisemist, ärplemist, tühja-tähja peale solvumist. Käitu tasakaalukalt ja väljapeetult – see sisendab turvatunnet ja naistele meeldib tajuda, et nad on kaitstud-hoitud. Kui loodus on sind õnnistanud tugeva kehaehitusega, on sul üks eelis juba ette kirjas, aga seda on lihtne maha mängida. Ainult tugev füüsis ei tee mehest meest. Naine tahaks olla nõrk ja naiselik, aga seda saab ta endale lubada vaid mehe kõrval, kes mõjub arukalt ja tasakaalukalt ning suudab pakkuda ka emotsionaalset turvalisust.

Väärtusta ja tunnusta

Kiida toitu, mida naine teeb, märka tema pingutusi selle nimel, et kena välja näha, ära võta enesestmõistetavana tema panust pere heaks. Sa ei pruugi tähelegi panna, et näiteks selle asemel, et paremad palad ise ära süüa, jätab naine need mehele ja lastele. Märka, mida naine teeb, ja hinda seda. Kiida teda siiralt, ära võrdle teda oma ema ega vanaemaga, veel vähem eelmiste või tulevaste naistega.

Teed või räägid?

Vähem loba, rohkem tegusid! Kui oled mees, kes rohkem räägib, kui teeb, on aeg end teadlikult jälgima hakata. Naistele meeldivad tegudemehed, räägin-räägin-tüüpi-mehe vastu kaob huvi kiiresti, neid on raske tõsiselt võtta. Sõnadele peavad järgnema teod.

Eelmäng on oluline

Kui mees ei ole voodis hea, siis naine kas ohverdab ennast kooselule, olles ise rahulolematu ja õnnetu, või leiab kõrvalt teise mehe, kellega voodirõõme nautida. See, kallid mehed, on väga tavaline! Ärge kujutage ette, et naine istub ilma hea seksita, kui teist selleks asja pole. Naisel pole sisse-väljalülitamise nuppu, millele ta hopsti! reageeriks. Naise peab üles soojendama, kuumaks kütma ja kuumana hoidma. Hea armatseja naine särab rohkem. Õppige ära, mis teie naist voodis õnnelikuks teeb, milline eelmäng on tema jaoks parim – ja mängige seda mängu, nautige seda. Iga naine pidavat olema viiul, paraku pole iga mees Paganini!

Kuud ja tähti pole vaja

«Tooksin hea meelega oma naisele kuu ja tähed, aga see kuradi nõid ei lase mind õhtuti kodunt välja!» Kallid mehed – enamik naisi ei vaja kuud ega tähti! Tavaliselt nad ütlevad, mida soovivad. Ka siis, kui mõni pisike soov näib teile mõttetu, võib naisele selle täitmine olla palju tähtsam kui mõni kallis kingitus. Pidage auto kinni ja noppige naisele see lill, mida ta märkas, viige vahel kohvi voodisse ning üllatage pestud nõude ja koristatud toaga.

Lihtsalt: peske kõrvad puhtaks ja koristage oma pööning veendumusest, et teate, mida naised vajavad – kuulake ja mõistke.