Foto: PantherMedia / Scanpix
Suhted
4. november 2014, 20:37

Kui ebanormaalne või normaalne on sinu seksuaalfantaasia? (28)

Seksuaalfantaasiad võivad olla nii erutuse kui ärevuse allikaks, ent kas sinu fantaasia liigitub normaalse või ebanormaalse alla?

Kanada Montreali ülikooli teadlased vaatlesid seksuaalfantaasiaid selle alusel, kui sagedased ehk levinud need on. Näiteks kui sinu fantaasiaks on magada kahe naisega, on tegu üsna tavalise unistusega, samas kui loomadest fantaseerimine on väheste pärusmaa.

Eeskätt sooviti teada, millised fantaasiad liigituvad n-ö normaalsete ja millised ebanormaalsete alla, kuna seni ei ole paika pandud nende täpset selgitust. Sisuliselt liigitatakse patoloogiliste (seksuaal)fantaasiate alla näiteks vägistamine või valu tundmine, kuid üldist selgitust pole leitud.

Kokku küsitleti 1517 täiskasvanud inimest (799 meest ja 718 naist), kes pidid hindama erinevaid seksuaalfantaasiaid ning kirjeldama detailselt ka enda fantaasiaid. Valimis osalenutest 85,1 protsenti olid heteroseksuaalsed, 3,6 protsenti homoseksuaalsed ning ülejäänud ei liigitunud kumbagi kategooriasse. Fantaasiaid hinnati statistiliselt haruldaseks, ebatavaliseks, tavaliseks või sagedaseks.

Ajakirjas Journal of Sexual Medicine avaldatud tulemused näitasid, et seksuaalfantaasiad erinevad üldise populatsiooni seas tunduvalt, kuid ükski fantaasia ei ole statistiliselt haruldane, ebatavaline või tüüpiline.

Teadlased avastasid, et meestel oli rohkem fantaasiaid kui naistel ning mehed suutsid ka elavamalt kirjeldada oma seksuaalfantaasiaid.

Naised unistasid peamiselt allumisest, samas kui enamik täpsustas, et ei soovi päris elus seda kogeda. Mehed aga soovisid, et nende fantaasiad saaks tõeks. Kui naised fantaseerisid pigem oma kaaslasest, mõlkusid meestel meeles abieluvälised suhted.
Küsitluse kohaselt fantaseerisid mehed tihti ka oma partnerist koos teise mehega.

Teadlaste sõnul ei saa kõnealust fantaasiat seostada evolutsiooni ehk bioloogilise põhjusega. Taolised uuringud aitavad mõista paremini sotsiaalsete trendide mõju, näiteks raamatu "Viiskümmend halli varjundit" populaarsust naiste seas.

Seega, kui arvad, et sinu seksuaalfantaasiad on imelikud või haruldased, arvad valesti, sest suure tõenäosusega esineb neid rohkematel kui vaid paaril inimesel.