Foto: YouTube
Mitmesugust
31. oktoober 2014, 09:50

VIDEO: 29aastane ajukasvajaga naine lükkab oma surmakuupäeva edasi? (4)

Pöördumatult haige Brittany Maynard (29), kes plaanis oma elule lõpu teha homme, 1. novembril, avaldas südamliku video, kus räägib, et kuna ta leiab siiani oma päevades rõõmu, võib ta surmaotsust edasi lükata.

"Kui saabub 2. november ja ma olen lahkunud, siis loodan ma, et mu pere on minu ja mu tehtud otsuste üle uhke. Kui saabub 2. november ja ma olen ikka elus, siis tean, et me liigume ikka perekonnana edasi armastusest üksteise vastu ja see otsus tuleb hiljem," räägib ajukasvajat põdev Brittany 29. oktoobril avaldatud videos.

Naine tõdeb, et kuigi ta jääb iga päevaga üha haigemaks, leiab ta ikka piisavalt elurõõmu. "Ma naeran ja naeratan koos oma pere ja sõpradega ja praegu ei tundu veel õige aeg, aga see saabub, sest ma tunnen, et jään haigemaks," ütleb Brittany, et tema elu on peagi lõppemas. "Ma käin ikka väljas ja teen, mida ma saan. Ma jalutan koos oma abikaasa, perekonna ja koertega."

"Kuna ma olen oma ema ainuke laps, siis ma tahan, et ta taastuks sellest ja ei kannataks depressiooni käes. Mu abikaasa on hea mees ja ma tahan, et ta oleks õnnelik ja saaks endale pere. Ma tean, et see kõlab veidralt, aga ma ei taha, et ta elab oma ülejäänud elu oma naist igatsedes. Ma loodan, et ta liigub edasi ja saab isaks."

1.jaanuaril 2014. aastal diagnoositi Brittanyl haruldane ajukasvaja ja öeldi, et ta võib veel elada kümme aastat. Järgmises kontrollil aga selgus, et asi on hullem: naist tappev argessiivne vähk jättis Brittanyle vaid kuus kuud elulootust.

Brittany kolis koos oma pere ja värske abikaasaga Oregoni, sest see on üks viiest osariigist USAs, mis lubab inimestel väärikalt surra. Naine võttis vastu otsuse, et ta kontrollib oma elu ja valib surmakuupäeva ise. Algselt pidi ta oma elu lõpetama 1. novembril.

Peagi surev naine on soovitanud kõigil mõelda sellele, millest hoolid, mis on sulle oluline, et seda nautida ja elada iga päev, mitte hoolida kõrvalistest asjadest ja raisata oma elu.