Blogid

Miks on Eestis nii palju ketikoeri? (79)

LISA KOMMENTAAR

Loomakaitsja16. november 2014, 09:06
Ärge hoidke koera õues ketis,vaesekesel hõõrub see kuradi kett veel kaela verele!Kas tänapäeval keegi koerte õpetamisest ka midagi kuulnud on?Õpetage pigem koer välja,ärge pange pisikest ketti,see just koera agresiivseks teebki!
12. november 2014, 16:27
saage üle.koera koht ongi õues.igal juhul hoian ennem suurt koera ketis kui piinan teda kuskil korteris päevad läbi passima.2-3 korda päevas koeraga jalutada on siiski loomapiinamine.tänapäeval võtavad väga paljud koera aksessuaari eest.kahjuks.
stsenarist ja kirjanik lust10. november 2014, 13:18
arnold oksmaa tegi katrin lustile ettepaneku endast elulooraamatu kirjutamiseks..
mis kasu....9. november 2014, 03:31
... on ketis olevast koerast? kett piirab liikumise, valvatud on ainult keti ulatus. meil oli emal maal koer ketis kelle peale joodik valas välja oma jöuetu viha - peksis teda lauatükiga kuni jõudis. Ema ei julgenud toast koerale appi minna, oleks ise ka saanud. Kurb aga tõsi.
rajakad8. november 2014, 13:58
laisad inimeserajakad, kes ei viitsi endale aeda ehitada hoiavad koeri ketis.
vabadus karvastele vangidele!5. november 2014, 20:45
Minu arvates ketikoera pidajad on madala empaatiaga fantaasiavaesed inimesed. Koeral on ka tunded ja mingil määral ka mõtlemine. Proovige ette kujutada, mis tunne võib olla pidevalt ketis olla. See on ju vangi elu! Ma saan aru, et oma vara peab valvama aga kas on ikka eetiline endast madalamal arengutasemel olendit (koera) nii ekspluateerida? Elu on küll karm ja pehmodel pole siia maailma asja aga ikkagi ... .
sass5. november 2014, 09:42
olepai ja loe Eesti riigi seadusi!!!
Koerandus5. november 2014, 03:41
Kett ketiks, aga inimestel pole aega koertega tegeleda! Võetakse koerad, jäetakse õue omapead ja nii nad möödakäijate peale muudkui lõugavad. Näiteks Nõmme tänavatel olen mitu korda pea surmani ehmunud, kui mõni järjekordne peni üle aia lärtsuma kukub, justkui tahaks mind sealsamas lõhki kiskuda.
detroit4. november 2014, 23:39
Vähe ettevaatlikumalt, Kats, oma propagandaga!
Kujuta omale ette, et lähed sellele Briti sõbrale kellest sa nüüd mitu juttu oled kirjutanud, külla. Palub poest läbi minna ja üht-teist omal valikul tuua. Elab eramajas, koer on aias lahti, nagu käsed siin teha. Aiavärav ka lukus pole. Jõuad juba trepile kui pimedusest ilmub sabaga kogu ja paneb käpa jala peale. Vaatab sellise väsinud pilguga otsa, et miks te, väikesed inimesed, ometi seiklusi otsite. Siis torkab koonu poekotti. Pirukad tõstetakse kohe kõrvale. Vorst ja lihakraam ka. Või loomulikult. Sai kõlbab ka kui pärast maasse kaevata.
Ja sina astud lõpuks toauksest sisse, ühes käes pudel viina ja teises kolmeliitrine klaaspurk hapukurkidega. Mõtle nüüd ise, mis mulje majaperemehele sinust jääb.
.
Kusjuures, Kats, ma olen siin juba aegade algusest ainult tõestisündinud lugusid rääkinud.
Tõukoer 4. november 2014, 14:09
Kaua neid krantse kasvatatakse ?
peeter4. november 2014, 09:54
Kas see kutsa siis lahtisena ei olegi koduvalvur või ? Mul on mitmeid koeri olnud ja ketis pole neist keegi olnud. Maal talus võivad nad muidugi minema joosta !
Jah............4. november 2014, 08:59
kahjuks maal on inimesd õelamad kui koerad,sellepärast peavad nad ketis olema!!!
4. november 2014, 21:30
Mis kuradi stereotüüp see veel on, et maal inimesed õelamad? Neid ikka igalpool - linnas, maal, asulas, külas, kus iganes.
To jah....15. november 2014, 17:06
Oot, oot, miks maainimesed peavad ketis olema?
Kas Sina, ajuhiiglane, saad ka ise aru, mitu viga Sul ühes lauses on? Ilmselt mitte. Mine kooli ennast harima!
Setu Võrumaalt3. november 2014, 22:19
Meil on hea,koeri ei ole,kõik pini ommava keti otsah.
Väike Liina3. november 2014, 22:16
Kui emmega lasteaeda lähen emme hoiab mul koguaeg käest kinni.
mimoosi õpetajale3. november 2014, 16:48
ega ees on koma liigne. seega lusti käekiri. öö ja mütsiga seotud väljend on eesti kõnekeeles täiesti olemas..
keel30. november 2014, 12:19
Eesti keeles on väljend "ei ööd , ega päeva". See mütsiga väljend on kusagilt Soomest või jumalteab kust pärit.
kesklinna elanik3. november 2014, 16:43
kas kesklinna sõnumites on bluffimine keelatud? miks lust kommentaare kustutab?
to Mimmoos3. november 2014, 16:29
Kas ei saaks lôpetada eesti keele risustamise? Ôige on: "ei ööd,ega päeva." Vôi môtlesid sa öömütsi?
nurr3. november 2014, 16:10
uskmatu soovitab lusti elukoha kindlakstegemiseks tutvuda kesklinna sõnumite viimase numbriga. sealses artiklis kiidab lust tallinna elu taevani. eriti võrreldes Londoniga. ei tasu unustada, et ta oma Evelin ilvese raamatu ka savisaarele läkitas pühendusega südamemärgiga katilt. veel väidab ta seal korduvalt, et on tallinna kesklinna elanik.
tekib küsimus, kas lust on loll või paadunud bluffija.
suvel kirjeldas ta siin tallinna vanalinna hotellis öömaja otsimist. miks peaks kesklinna elanik seda tegema? nüüd alles kirjeldas ta siin, et talle tuli tartusse külla britist sõber, kellega koos nad pettusid 3 päeva jooksul tartu restoranides. miks ei kutsunud ta sõpra külla oma elukohta Tallinnasse? kui vaadata 50 eesti parema restorani nimekirja, siis iga gurmaan eelistaks tallinnat tartule...
3. november 2014, 15:15
Kõik oleneb sellest kui pikk see kett on ja kui pikale trossile pandud!Paljud koerad üritavad aiast läbi seina välja ennast närida.Isegi tugev võrk üritatakse ära lõhkuda.Ja,et hambad suhu jääks lõin mõlemad ketti.Joosta saavad ka piisavalt kui ketist vabaks lasen.
uskmatu3. november 2014, 09:44
Teadmiseks neile, kes ei tea kus Lust elab: www.tallinn.ee/est/kesklinn/KLS-31.10.14-NETTI.pdf (lk.5)
...3. november 2014, 09:16
UKs elatakse enamasti semi detached majades, aiad on vaiksed, selle asemel et koera ketti panna voib ju aeda lahti jatta, selleparast pole vaga keyikoeri naha. Elatakse ka korterites voi terraced majades kus mo el uldse aeda pole, on betoon 2mx2m ruum majataga kus koerajunni kuhvlga taga aetakse ja jalutama viiakse, aga koer. elab vaikses majas. Eriti kahju on naha populaarseid huskisid kes on korterisse voi semisse voi terraced majja elama voetud, need koerad tahavad joosta nad ju kelgukoerad mitte moeaksesuaatina tanavale umber maja jalutama. Sama kaib muue suurte tougude kohta saksa lambakoerad ,greyhoundid kes suuruselt suuremad kui shetlandi ponid ja lamavad paev otsa porandal sest. kuskil joosta ei ole, neis aedades mis on 90% elanikest ei saa isegi kass joosta raakimata koerast.
KIVIMEES2. november 2014, 22:19
MUL OLI KUNAGI ÜKS KOER MAJAS ,LÄKSIN JALUTAMA JA UNUSTASIN UKSE LUKKU KEERAMAST ,TULEME KOJU JA AVASTASIME SÕBRA TUGITOOLIS ISTUMAS VALGE NÄOGA ,MA KÕSISIN ,KAS JUHTUS MIDAGI ,TA VASTAS ,ET SOOVIB KIIRESTI VETSU!SEE ON NAGU ANEGDOOT ,AGA HEA LUGU .TUBLI LORD OLI!!!
Ann2. november 2014, 19:05
Olen 30 aastat koerapidaja olnud. Algul olid koerad ketis, sest aeda polnud. Tegeldi nendega piisavalt ja kui ütlesin "ketti" siis mindi rõõmsalt keti otsa juurde ja istuti maha ning oodati millal kinni pandi. Praeguseks on majal aed ümber - suur maaala muideks...aga üht koera pean ikka ketis hoidma kui ise õues pole, sest tema läks algul alt aia ja kui selle koerakindlaks tegin siis hakkas üle minema. Elektrilisel kaelarihmal pole mingit mõju, kuna koer pikakarvaline ja ju siis pole rihm piisavalt ebamugav kui üle aia läheb. Tema enda ohutuse huvides on kindlam koera ketis hoida. Näidake mulle nüüd näpuga, et olen koerapiinaja. Samas teised koerad on aias lahtiselt, sest nemad oma maaalalt välja ei tiku.
MÄX2. november 2014, 18:51
Kui ei suuda või oska korralikku tara ehitada ja ei viitsi koeraga jalutamas käia ära parem võta koera. Ketis,ööläbi monotoonselt haukumas,depressioonis koeri on niigi palju.
...2. november 2014, 19:06
Ja kas seal taras on siis parem elu kui ketis.Ma mõtlen normaalse pikkusega ikka.
Suurbritannia on parim!2. november 2014, 18:38
Suubritannia ei ole vele kogu lääne ühiskond. Palun saa üle oma Inglismaa võrdlustest. Kui seal kõik nii hea ja lilleline oli, siis palun koli sinna tagasi. Praktiliselt igas blogis sa kirud Eestit ja kiidad Inglismaad. Miks sa üldse tagasi kolisid siia urkasse siis? Otsinud omale uue rikka mehe sealt ja oleks jälle elu ilus.
kuidas muidugi. ikka igati2. november 2014, 03:18
Lotta: tean üht lugu.. Mina: tean üht teist lugu... No ja mis siis?
Lotta2. november 2014, 00:07
Tean üht lugu, kui kodurahvas läks kodust ära jäeti koer ketti valvama. Tagasitulles oli teistpool maja aken katki tehtus ja kompuuter ära viidud. Kodera kuut oli paigalt ära, tähendab, et koer tahtis vargaid ära hoida kuid kett ei lubanud seda. Peale selle peremees tegi aia korda ja koer oli kogu aeg lahti.
Mart Palmas1. november 2014, 20:37
Huvitav loogika. Kui maja ees on ketikoer, siis tagantpoolt saab varas majja tungida. Kui aias on koer lahti, kaitstakse maja igast küljest. Eelduseks muidugi, et territoorium on korralikult piiratud.
Sass1. november 2014, 10:45
Juhan Smuul jagas kunagi kogu inimkonna nelja kasti-tark ja agar,tark ja laisk,loll ja agar,loll ja laisk.Kõige hullem variant pidi olema loll ja agar.....
Miksike, 5b1. november 2014, 01:22
Miks on Eestis rohkem järvi kui neid on Lätis või Londonis?
Miks on mu inglise sõber mu peale pidevalt pahane?
Miks on Eestis nii palju lahtiseid ketikoeri?
Miks, miks, miks? Oo mai gaad, f***
oma kodu1. november 2014, 16:44
Kui sul on inglise "sõber" oled tüüpiline teismeline libu, rahvuse häbiplekk!
Muideks, minu koer on hetkel toas aga muidu aias lahtiselt!!!
5. klass5. november 2014, 16:38
Lisaksin omalt poolt, et seda teksti lugedes jäi mulle mulje nagu seda oleks kirjutanud põhikooli õppur. Lihtsalt lamp lugu pastakast välja imetud. Mul on väga halb tunne, et võtsin vaevaks seda jama läbi lugeda.
Orochimaru31. oktoober 2014, 19:20
Miks koerad on ketis? Lihtne- näiteks mu naabrid ei viitsi oma koeraga tegelda ja too hakkas kõiki tänaval mööduvaid inimesi hammustama. Samuti jooksis kurjalt klähvides jalgratturitele järele. Nüüd on kuts kas aias ketis või toas ja viiakse jalutama.
nurr31. oktoober 2014, 19:12
minu tädi oli mures, et hobusel on laudas külm ja suure külmaga vedas ta hobuse tuppa...
kui sa armastad loomi, kats, siis katsu midagi ka nende heaks ära teha. tv 3-st lahkus loomakaitsja valner. sinu teisikute saated on kahjuks vaimuvaesed. sa nimetad ennast uurivaks ajakirjanikuks. uuri siis konkreetseid olukordi, kus loomad vajavad kaitset...
Ene31. oktoober 2014, 18:57
Just täna nägin väga õudsat olukorda koerast, kes oli ketis. Koer on nii kõhn, et paistab läbi, karv pulstunud, joogikauss tühi. Kardab kohutavalt talle lähenejat ning on lühikese keti otsas, mis ulatub veidi välja puukuurist õigemini sarast. Ostsime poest koerale 3kg kotitäie graanuleid ning ta ahmis neid sisse nagu poleks elus süüa saanud (andsime ainult lubatud koguse). Koti toiduga jätsin sinna kõrvale, et pere saaks ise toita niikaua kui midagi ette võetakse. Selles majas olevat olnud ka teine koer, kes olevat nälga ära surnud. Püüame vähemalt märgata hädas olevaid loomi sama ka inimestega, siis saaks nende ellu veidikegi päikest. Ise me ju naudime seda.
A1. november 2014, 01:13
Appi, kui kurb! Kas saan õigesti aru, et koeral on pere olemas? Selline juhtum on vist päris tõsine väärkohtlemine. Kuigi ma olen rõõmus, et Te teda märkasite, siis jääb hinge ikka valu. Palun Teid südamest - võtke kellegagi ühendust, kes kohe seda koera aitama tuleb.
Kus kandis kutsa muidu asub?
B1. november 2014, 01:48
Appi, appi, kui kurb? ...Iga aheldatud loom (ka inimene) tahab olla vaba. See, kuidas ta end teostab (kas prügikastis või senatis), sõltub tema iseloomust. Kogu lugu,
C1. november 2014, 02:10
Kui selles majas juba üks koer oli nälga surnud, on teise koera suhtes graanuli-jutt belletristika. Ükski südamega inimene ei jäta aheldatud, lõksus ja piinlevat looma peale turgutamist vabastamata.
Mammu6. november 2014, 14:45
Ene palun võta ühendust loomakaitsega ! Väga kurb on, kui antud kuts sureb keti otsas nälga....Palun aita teda !
sirka31. oktoober 2014, 16:03
Uhtegi KOERA ei tohi hoida ketis!!!Olge ise terve elu ketis-mis tunne on?!Minu perel oli saksa-lambakoer,kes ei teadnud,mis on kett ja voin oelda,et parimat ja truumat koduvalvurit annab otsida!!!
Oma koera tuleb armastada ja hoida kui vordvaarset pereliiget.Tema vastab sellele 1000%-lt.Koeraga tuleb tegeleda ja Teda opetada headusega juba algusest saadik ning meil ei olnud mingeid koertekoolide treeninguid,koik tuli kui iseenesest.Tahtis on leida hingeside ja siis koer moistab ka head sona opetuse naol.
On kuritegu hoida KOERI ketis ning see peaks olema rangelt karistatav!
Olen ka ise elanud Inglismaal ja toepoolest ei nainud ma seal uhtegi KETIKOERA(ka mitte maarajoonides).Eks seal olid jalle omad probleemid,kuid Eestimaa peab vabanema sellest habivaarsest suhtumisest koertesse ja kassidesse!
...1. november 2014, 07:51
Ks pisikeses aedikus hoidmine on parem, kui ketis.Või päevad läbi toas, kust käiakse ainult pissitamas.Normaalse pikusega ketis on koeral palju parem, näeb iimeste liikumist ja mis toimub.
Ma tahan teada31. oktoober 2014, 15:58
Miks Lust ei niggu kõigiga
Katrinile31. oktoober 2014, 15:12
Noh ja mis see teadmine sulle andis?
31. oktoober 2014, 13:58
Mainin ära,et Lusti blogid mulle eriti ei meeldi aga seda arvamust jagan ka mina.Elan eramajas ja oman väga suurt koera.Minu koer on turvakodust toodud ja pisikesest peast vaba ja vallatu st.pole ma iial teda ketti pannud.Koera iseloomust on kohe näha,et ta on tänulik kuna naabri koerad,kes ketis elaavad nii üli kuuma või räigelt külma ilmaga on väga depressioonis.Kahju on neid vaadata aga jah...eestlasel on nii vist mugavam elada ja kohustusi vähem.Viskan talle söögimolli ette ja muud koer ju ei vaja.Samas,kui tõesti juhtub,et koer koduaiast minema lipsab on oht mõne inimese kaebust saada.Ah,mida siin rääkida-inimene on JULM elukas!
sama31. oktoober 2014, 13:19
mage nagu on see blogi on ka lustinurk teisikutest tv3 seitsmestes uudistes. kogu aeg korrutab lust sama küsimust - kas ikka peetakse intervjueeritavat mõne kuulsusega sarnaseks. ideid millegi muu küsimiseks tal pole.
lust peab oma firmamärgiks meikimata olekus ekraanile ilmumist. paraku on best before aeg kohale jõudnud. tegemist pole värske tütarlapseliku tegelasega enam.
lust on kuulutanud, et kavatseb ka 70-aastaselt kanda miniseelikut ja pikki juukseid. aga palun. ainult mitte ekraanil!
Võiks olla vastupidi:31. oktoober 2014, 11:51
koerad vabad ja eestlane ketis. Igal juhul vähem kuritegusid.
aga31. oktoober 2014, 11:17
mida siis teha, kui majas on kassid, kelle koer maha murrab? minul on selline koer, kes kasse murrab. aga kui on suur hoov, mis on küll tarastatud ja koer kakib igale poole aianurka.väikesed lapsed mängivad ja kukuvad siruli kaka sisse.hea öelda, et korista ära, kuid polegi nii lihtne neid junne otsida, kui hoov on suur.niisiis-suvel ketis, talvel lahti.kassid toas ja koer õues, suvel kassid õues ja koer ketis.
Ühiskonnasõbralik31. oktoober 2014, 10:46
Miks siis kohe koera vabaks lasta siis saavad füüsilist noomitust tunda ,ega ketikoer saab ainult haukuda ja paukuda sama hea oleks signalisatsioon panna ,odavam tuleks välja aga valvur koer on hea kui vaba
Maanaine31. oktoober 2014, 10:45
Panime koerale raadiopiirde.Nüüd koer ilusasti kodus.Muidu oli nii suhtleja,et läks naabrionuga kella 10-ks poe juurde.Kuri ei ole,aga nii suur,et juba selle pärast inimesed kardavad.
Kolja T1. november 2014, 03:11
Mu koer on koljat. Mitte mingisugune kett seda vasikat kinni absoluutselt ei pea, närib iga raua hoobilt läbi. Inglise aretus, saksa veri, vihkab kõike ja kõiki. Segaverelisuse tipp-tõug ühesõnaga. Söödame teda visatud kanadega. Nagu krokodilli.
.
Aga autoga meeldib talle millegipärast hirmsasti sõita, ise ma ka selle üle väga imestan. Alati, kui oma Hummeri käivitan, et Maximast kefiiri ostma minna, kargab Tupsuke kaasa. Möödund kord sõi ta ühe inspektori ära, Hoidsin 1.29 hakkliha pealt kokku.
Mimoos31. oktoober 2014, 10:03
Jälle on Lust midagi valmis kribanud, millest ise ei tea ööd ega mütsi. Kuri valvekoer ketis pole varaste püüdmiseks, vaid pererahvale teada andmiseks, et võõras liikvel. Pealegi mina varga asemel ei riskisks ketikoera lähedusse sattuda. Suures ägedushoos võib koer lahti pääseda.
ummamuudu31. oktoober 2014, 09:28
Arvatavasti pole autoril endal kunagi koera olnud, sellest ka teadmatus.
Täna on olukord linnades selline, et kui tahad olla seadusekuulekas linnakodanik, peab sinul koer ketis olema-nii lihtne see ongi. Minul on näiteks selline koer, kes saab aiast välja (ta käib oma tiiru äära ja tuleb paari tunni pärast tagasi)max viieteist minutiga, kas siis lõhub aia (roheline aiavõrk lihtsalt hammustatakse katki) või kaevab alt läbi. Peale seda, kui ta kaks korda on sattunud koerapüüdjate poolt varjupaika, olen maksnud iga kord korralikud valurahad, ametnikud on ähvardanud aga veel suuremaid väljaminekuid, kui koera kinni ei pane. Koer ise on aga sõbralik, lausa suhtleja, saab hästi lastega läbi. Tegelikkus on aga ka see, et suur ja võõras lahtine koer on alati inimese jaoks hirmutav, (hämaras kardaks isegi!)
mari31. oktoober 2014, 08:19
Imestan samuti, miks just maal on selliseid koeri ülipalju. Milleks üldse võtta koer, kui temaga ei tegeleta. Ega ketikoer ju ei kaitse ka. Väga kahju on selliseid koeri näha. Lisaks kõigele nad hauguvad hüsteeriliselt ja lahti saades teevad tihti ka pahandust.
vabalt ringijooksev koer31. oktoober 2014, 12:20
ei kaitse ammugi mitte.
Valvekoer31. oktoober 2014, 08:14
Täidab käsku ka murrab ilma haukumata ja ketita.
Külamees.31. oktoober 2014, 07:14
Isiklikult MINUL puudub alla-kolmesaja eurose pensioni juures võimalus koduhoovile sellist aeda ümber ehitada. milles siis koer vabana joosta võiks. Ka ilma koerata pole elu mõeldav, sest siis viivad vargad selle viimasegi minema, mis nõuka ajal soetatud asjadest veel järel on ja aiamaad aitavad harida. Ka on meie hulka siginenud palju tshuktsi-hingega tapahimulisi jahimehi, kes õuepiiridest väljunud koduvalvurid halastamatult teise ilma saadavad. Viimast tuleks tegelikult käsitleda kuriteona, või vähemalt varastele soodsa tegutsemisvõimaluse loomisena.
minu pension on 252 euri31. oktoober 2014, 12:22
ja mul pole koera, vara ka siiamaani alles.
Kus sa elad31. oktoober 2014, 16:01
31. oktoober 2014, 14:08
Kui on väike pension nagu kurdad,siis pole ka vara.Pole sul koera tarvis!Kas koer süüa ja juua ikka saab?
sorri / 14:08, 311. november 2014, 03:38
Ära ole häbematu tänaste pensionäride suhtes, kui sa ei taha sedasama suhtumist kunagi enda suhtes.
taavi31. oktoober 2014, 04:54
et siis laseme k6ik penid lahti,las jooksevad ringi ja purevad k6iki,k.a.lasteaialapsi ja jalutavaid memmesid.koera v6tmine pole kohustuslik ja koeraomaniku mure on tagada ohutus teistele loomadele/inimestele.
nagu alati31. oktoober 2014, 00:06
ei usu ma lusti juttu. olen kindel, et maainimesed leiavad endile koerad hoopis muul moel. reeglina on neil praktiline meel ja oma tutvusringkond. nad tahavad teada, milliste omadustega nende tulevase majavalvuri eelkäijad on.
kuna lust on varem juba seda teemat blogis käsitlenud, siis mõtles ta selle uuesti kirjapanemise õigustuseks juurde loo varjupaiga tädi jutust.
mis viga nii blogi pidada. värskeid ideid napib. tuleb siis uuesti kirja panna juba varem käsitletu lisades sinna juurde mingi väljamõeldud põhjenduse.
ja kus see lust siis nüüd elab? blogist jääb mulje, et tartus. vaesele kristel kossarile esitleb ta end aga tallinlasena. ja talle ei piisa bluffimisest oma kirjatükkides. ka lihtsameelsele ajakirjanikutädile on ta luiskeloo pajatanud.
Riisikas to aeg30. oktoober 2014, 22:41
See ei puutu küll teemasse, aga mis õigusega nimetab Lust varjupaiga töötajat TÄDIKESEKS? Mats oled sa, plika! Mine tagasi Inglismaale, seal on kõik korras, isegi koerad ei ole ketis!
Valvekoer30. oktoober 2014, 21:03
peab olema selline, et kui uksest päästad, siis kohe murrab. Muiduhaukujast pole kasu, ainult muidusööja.
linda,30. oktoober 2014, 21:02
ära nüüd igast tatitigast lugu tegema , eriti kui sa ei tea , kuidas tatt üldse ninna tuleb .
eestlaste ketikoer on kaitsetu30. oktoober 2014, 20:50
Palun selgitage mulle kuidas saab koer, kes on ketis, kedagi või midagi kaitsta või ka kurjade kavatsustega võõrast hirmutada või rünnata. Ta on seal ketis ju võimetu midagi tegema peale haukumise. Kuni kurjategija talle kaikaga pähe ei viruta või lihakänakat ette ei viska, et vait jääks. Kas olete komissar Rexi kunagi ketis näinud?
Ühiskonnasõbralik31. oktoober 2014, 10:51
Olen küll, oli pai kutsikas kui andsin pakki viineried kui teised olid majas telekat välja viimas
?31. oktoober 2014, 14:19
Kuidas siis ei taipa? Ega koer ei peagi kedagi hammustama Maal taludes on sellel majavalvuril haukumise funktsioon, et pererahvast hoiatada. Need siis lähevad vaatama, et mis on lahti, et kes tuleb.
Elu pilve peal30. oktoober 2014, 20:32
Katrin, onju nii, et kui me kõik lepiksime omavahel kokku, et ei varastaks üksteise tagant, siis poleks valvekoeri vaja saaksime koeri pidada ainult lemmikloomana. Ja kui me lepiksime kokku, et omavahel ei sõdiks, siis poleks vaja relvi ega sõjavägesid ja saaksime seda raha palju mõistlikumalt kasutada. Ja kui . . .
vor30. oktoober 2014, 20:19
mina käin ikka naabri hoovis õunu söömas ja neil on tige emane koer aga mina olen targem ja võtan oma isaase koera seniks kaasa ja naudin rahulikult õunu.
30. oktoober 2014, 20:31
koerale hea sex-i mõnu ja hapud õunad sulle.
Maamees30. oktoober 2014, 19:56
Läänes on koer suuresti vaid lemmikloomad. vahest see šˇokeerib suuri loomasõpru, kuid Eestis on koer traditsiooniliselt koduvalvur olnud, vähemasti maal taludes. Sellel on ajalooline taust. Ketikoer on tigedam ja haugub märksa rohkem. Teiseks, väljas ta näeb kuuleb toimuvat märksa paremini, Ketikoer ei pääse koduloomi ning kanu murdma väi näiteks kanamune varastama ning sööma. Ketikoer ei pääse küla peale hulkuma ja ei saa seega ka oma valvurikohusust unarusse jätta.
õige30. oktoober 2014, 20:29
siis pole karta ka seda kärntõbi mis on pooltel rebastel ja kärikutel ning loomale ülimalt piinav ja ravimatuse korral lõpeb surmaga.
iga siil teab30. oktoober 2014, 19:20
et koer ei valva ei kuuri, ei lauta ega maja, vaid ikka peremeest!
Ketis olevat koera on vargal koige lihtsam maha luua, ja nii oige varas teebki.
Kui olete kodus, votke ka suur koer majja, koer kuuleb hasti ja annab teile teada, kui keegi kusagil liigub.
Kui kodunt ara lahete, jatke ka koer ikka tuppa, siis ei kiusa teda ei mooduvad lapsed ega joodikud ja suurem varandus on teil ikka majas, kas pole.
Eesti on ainuke Pohjamaa, kus ei ole sellist koomakaitse seadust, et koeral peab olema vahemalt 10 meetrine kett, mis jookseb ule oue pandud traadi kuljes ja Soomes peavad koerakuudid olema soojad, seal ongi elektriradiaatorid. Isegi soojemates Euroopa maades on koera,uut ikka maapinnast korgemal, mitte mulla peal, nagu meil.
Praegu voib Eestis igauks teatada veterinaarametisse koertest, kes elavad viletsates tingimustes ja muide ka ketikoerga peab Euroopa Liidus kaks kordapaevas jalutamas kaima, siis ilusti rihma otsas, mitte jooksutama auto,hobuse voi jalgratta taga nagu Eestis kombeks.
kell 19.20 siilile30. oktoober 2014, 19:59
Siil vahest ehk ei tea, et kõik kiskjad, sealhulgas ka koer, kaitsevad oma territooriumi. Mis puutub peremehesse, siis koera silmis on ta eelkige karja juht, kellele tuleb kuuletuda ning alluda.