Kriss Soonik-Käärmann: «Näen oma kollektsioone palju süütumana kui teised inimesed.»Foto: Teet Malsroos
Ilu ja mood
25. oktoober 2014, 12:00

Lisatud Kanal 2 "Reporteri" videod!

Kriss Soonik-Käärmann: "Näen oma kollektsioone palju süütumana kui teised inimesed." (14)

"Olin sada protsenti kindel, et ma ei võida, ma ei ole kunagi varem midagi võitnud. Need pisarad laval – see oli puhas emotsioon!" ei häbenenud Eesti mainekaima auhinna Kuldnõela võitnud moekunstnik Kriss Soonik-Käärmann oma emotsioone Salme kultuurikeskuses toimunud moegalal.

"Mäletan, et minu viimane diplom oli 2. klassis 30 meetri jooksust. On olnud pikk paus, samas ma arvan, et on tore, et ma polegi vahepeal midagi võitnud, sest auhinnad uinutavad," usub Kriss.

"Isegi täna (neljapäeval – toim) ma mõtlesin, et võib olla on parem, kui ei võida, siis on hammas ikka veel verel. Ütleme ausalt, see on teistmoodi tunnustus."

Disainer räägib, et üks asi on see, kui šõule elavad kaasa fännid, hoopis teine aga tõsiseltvõetavate moeinimeste tunnustus.

Võta jänes püksist välja!

Kuldnõela galal esitles disainer 2014. aasta sügis-talvist kollektsiooni. "Trippidega topid lisasin puhtalt šõu jaoks, kuigi ma juba tean, et jaapanlased lähevad nende peale hulluks," naerab moelooja.

Kas paraja huumorimeelega kollektsioon on loodud silmas pidades mehi või naisi? "Selle kollektsiooni nimi on "Get your Rabbit out" ehk eesti keeles – võta jänes püksist välja. Ole julge! Rääkides meestuttavatest, võib öelda, et neile pesu alati meeldib. Mehed – nendega on sellest mõttes kerge, kui ütled, et on pesu, siis neil on ükskõik missugune, peamine on see, et naine on poolpaljas."

Pesu loomisel on Krissi eesmärk muuta naised ilusamaks ja panna neid end mõnusalt tundma. "Enesekindel naine särab nii, et paneb kõik mehed ahhetama."

Eesti naine on seiklushimuline

Kriss tõdeb, et kuivõrd pesu luues mõtleb ta eelkõige endale ja kuna tagasihoidliku loomu tõttu pole ta eriline sekspesu kandja, näeb ta oma kollektsioone tihti palju süütumatena kui teised inimesed. "Mina panen mingid detailid sisse ja siis öeldakse, uuu, kas see on mõeldud selliselt? Ise mõtlen, et nii ma päris ei plaaninud, aga kui te nii arvate, siis on okei."

Krissi sõnul läheb tema loodud pesu müük kõige paremini Jaapanis. "Oleme seal neile kuidagi eriliselt silma jäänud. Meie stiil meeldib neile väga – kas või need trippidega topid ja tutikesed."

Eesti on aga disainerile olnud üllatusturuks. "Eesti naine on väga seiklushimuline ja avatud uutele ideedele."

Hõbenõela võitnud Triinu Pungits: minu kollektsioon on mõeldud jõulisele karjäärinaisele

"Minu viimane kollektsioon on inspireeritud kõvasti sügisest ja see on mõeldud jõulisele, ambitsioonikale naisele, kes teeb karjääri ja on iseseisev," võtab moelooja Triinu Pungits kokku oma viimase kollektsiooni.

"Natuke mul ikka oli lootus, et ma selle võidan. Kuna olen nii tagasihoidlik, siis ma ei ole neid võiduemotsioone välja elanud."

Moemootori auhinnaga pärjatud Tanel Veenre: töötan selle nimel, et tõsta rambivalgusesse andekaid disainereid

"Tunnustusena oli see hästi toniseeriv, julgustav. Minu eesmärk on olnud tõsta Kaamose projekti kaudu rambivalgusesse andekaid disainereid. Eesmärk on ikkagi see, et Eesti disain ja moekunst saaks tähelepanu," selgitas Kuldnõela galal eriauhinna Moemootor saanud ehtekunstnik Tanel Veenre.