Neljapäeval selgusid Kuld- ja Hõbenõela võitjad Foto: Teet Malsroos
Inimesed
24. oktoober 2014, 08:14

SUUR GALERII: neljapäeval selgusid Kuld- ja Hõbenõela võitjad!

Tallinn Fashion Weeki esimese päeva tähtsündmuseks oli neljapäeva õhtul toimunud Kuldnõela gala. Sel aastal pälvis Kuldnõela pesudisainer Kriss Soonik! 

Kuldnõela nominentideks olid Sooniku kõrval ka Lilli Jahilo ja Kristina Viirpalu.

Eesti mainekaima moedisaini auhinnaga Kuldnõel tunnustatakse silmapaistva moelooja järjepidevat tööd vähemalt viie viimase aasta vaates, silmas peetakse kollektsioonide kvaliteeti ja funktsionaalsust, ajakohasust ja ilu, lisaks pööratakse tähelepanu ka müügiedule ning ekspordivõimekusele.

Juba teist aastat anti Kuldnõela kõrval välja Hõbenõel, mille pälvis Triinu Pungits. Hõbenõela nominentide seas olid ka Vassilissa Danavir ja Marit Ilison. 

Hõbenõelaga auhinnatakse julge pealehakkamise, erakordse ettevõtlikkuse, särava idee ja energilise teostuse eest moeloojat või kollektsiooni, mis on viimase aasta eredaimaks sähvatuseks meie moetaevas.

Kuna eestlased armastavad tööd teha ja puhkavad harva, siis sunnitakse hõbe- ja kuldnõela võitjad luksuslikule puhkusele minema. Mõlemale kingiti lennureis Türki. Kuldnõela võitjat ootab lisaks auväärt tiitlile ka võitu sümboliseeriv kuldne nõel, mille on valmistanud käsitööna metallikunstnik Jaanus Valt.  Publikulemmiku tiitli võitjale kingiti stiilne mobiiltelefon Nokia Lumia 635.

Kuldnõela žürii koosseisus olid Signe Kivi, Kristina Herodes, Kristi Pärn-Valdoja, Edward Köster ja Urmas Väljaots.