Foto: PantherMedia / Scanpix
Mitmesugust
23. oktoober 2014, 11:56

KAS TÕESTI? Alasti magamine võib aidata kaalust alla võtta (10)

Väidetavalt magab seitse protsenti meestest ja 83 protsenti naistest alasti, kuid alasti magamisel on omad eelised – oma keha tunnetamine võib aidata kiiremini saavutada saledamat kehajoont.

Strenght Sensei toob välja neli viisi, kuidas linade vahel riieteta uinumine sinu keha mõjutab.

1. Kortisooli taseme langetamiseks peab keha öösel maha jahtuma. Mida rohkem on kehas kortisooli, seda rohkem ladestub rasva kõhupiirkonda ning väheneb lihasmass, eriti juhul, kui sinu elu on stressirohke. Kui organism toodab öösel vähem kortisooli, toodab see päeval rohkem ehk saad selle päeval tõhusamalt ära kasutada. Olenevalt sellest, millal kortisooli toodetakse, võib temast saada kas sõber või vaenlane. Ärkamisel ja treenimisel on tegu sõbraga, öösel aga vaenlasega.

2. Kui magades on palav, aeglustub kasvuhormooni tootmine. Optimaalne tase kõnealust hormooni kehas aitab parandada kudesid ja põletada rasva. Kui hormooni tase on normaalne, saab kasu ka immuunsüsteem, väheneb diabeedi ja südamehaiguste risk

3. Rahuliku unega seostatakse ka hormooni melatoniin, mis võitleb muu hulgas vananemisega. Nagu kasvuhormooni puhul, vähendab liigne palavus ka melatoniini tootmist, mis omakorda häirib rahulikku und.

4. Tulles tagasi kortisooli juurde, siis peatab see testosterooni tootmist. Kui organism toodab liiga palju kortisooli, väheneb testosterooni tootmine ning lihasmassi ehitamine või rasva põletamine muutub raskemaks.